Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Dogville jest świetny, dobra klasyka nie jest zła :D

Głośno ostatnio o Nowym początku (2016), już go okrzyknęli filmem sci-fi roku, może nawet dekady, albo i wszechczasów. Zapowiada się miodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zakochana Jane" Biograficzny portret Jane Austen, która jako nieznana jeszcze pisarka wplątuje się w romans z młodym Irlandczykiem. Jane miała kilku adoratorów, ale ich nie kochała, kilku starających się o nią mężczyzn odrzuciła, to dlatego nigdy nie wyszła za mąż, nie mogła wyjść za mąż bez miłości, kochała książki, była pisarką, naprawdę fajny film, prawdziwy, transparentny, niezakłamany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Piotrek1996
"Belfer" przypadł mi do gustu, ale nie oceniam póki co. Jestem dopiero na piątym odcinku. Z podobnym motywem jest jeszcze serial "Wataha". Polecam ze względu na Bieszczady <3

Belfer generalnie zbiera dobre recenzje, komentarzy zazwyczaj, więc dlatego chcę ten serial zacząć. Wataha? Słyszałem coś tam, ale nie zagłębiałem się prawdę mówiąc. Może kiedyś to zmienię. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo polecam serial Sense8, reżyserowany przez siostry Wachowskie. Naprawdę mocny, emocjonalnie wbija w fotel :) Jest z 2015 roku, w sieci można obejrzeć po polsku cały pierwszy sezon, będą też powstawały kolejne. Postaci bardzo wyraziste, błyskotliwe, chwilami zabawne dialogi, wciągająca fabuła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sense8 mam na liście do obejrzenia, OA też na nią trafia :D

siostry Wachowskie

Jak dwie znane osoby, które współpracują ze sobą i są braćmi, zmieniają płeć, to taka trochę trolerka :pirate: Jestem tolerancyjny itd. jak nie czuli się psychicznie dobrze w tych ciałach, to czemu nie zmienić, no ale na starość, dajcie spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi