Skocz do zawartości
Nerwica.com

[hip-hop/rap] Bity i Rymy

Gość VasqueS

Rekomendowane odpowiedzi

JEstem teraz tekst mi się podoba i jest interwujący ja tu jointa Ghost z tobą palę i zdanie innych wale.

Bratem moim jesteś nie od dziś więc wsłuchaj się w te bity skryte paradoksy proszę nie ostrzegaj Ghosta to mój ziom i nie chcę z nim stracić kontaktu Ghost jak by co to moje gadu to 18481083 śmiało pisz bo na forum mogą nas nie tolerować paradoksy naprawde może ktoś mieć dyskleksje a ty go chcesz skreślić ale On wnosi wiele dobrego w moje życie i jeśli masz kogoś wyrzucić to wyrzuć mnie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vasques- myślę że Paradoxy nie chce nikogo wyrzucać ale już nie raz proszono Ghosta aby zainstalował sobie do przeglądarki firefoxa a to po to, aby program mu podkreślał błędy. To, że ktoś ma dysleksję nie usprawiedliwia bo technologia tak poszła naprzód że można pisać a komputer sam podkreśli błędy. To chyba nie jest trudne? Bo tych tekstów z taką ilością błędów naprawdę czytać sie nie da, bo człowiek nie wie o co chodzi... No i już na temat tekstów- coś mało rymów zawieracie w tym wszystkim. A bez rymów to nie rap.

Ghost- zainstaluj sobie przeglądarkę Mozilla. Firefox podkreśla błędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ghost- dałeś radę z tą mozillą? Wpisz w google 'mozilla download' i tam znajdziesz do ściągnięcia. Ściągnij to i korzystaj z tej przeglądarki zamiast z Internet Explorera, ona podkreśli Ci każdy błąd na czerwono i po problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magdalenabmw, Ale my początkujemy pozatym można tworzyć nikoniecznei z rymem bo liczy się przekaz bitu i pomysł a staramy się u mnie w tych których się staram tekstach jest rym u ghosta też a te które na poczekaniu to rym słaby bo to sąlighty takie ghost ja będe miał teraz lekcje zainstaluj tą przeglądarke jak dasz radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To starajcie się chłopaki, starajcie :smile: A rymy są bardzo ważne, a w freestyle'u najważniejsze. I przekaz tekstu, nie bitu. Bit to ścieżka dzwiękowa, ona nie ma przekazu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magdalenabmw spujż na nasze texety i powiedz co sądzisz czy mamy talent zobacz wszystkie sotony i napisz co sądzisz.....

NAPRAWDĘ zainstalowałeś tę przeglądarkę :?:

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ghost- dalej byki walisz :P Piszesz teraz z przeglądarki Mozilla? Jak Ci podkreśla na czerwono to znaczy że błędy są.

Co do tekstów- na bieżąco czytam wszystko. Myślę że musicie bardziej do rytmiki się przyłożyć i do rymów. Żeby chociaż czasem coś sie rymowało :P I lepiej nie pisać jak bit leci, lepiej w ciszy. I sobie rytm wystukiwać dłonią i liczyć sylaby, to ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to jest ta rytmika i jak wyliczać sylaby ty tutaj magdalenabmw, dajesz nam rady jak na wyzsza szkołę jazdy a ja nie wiem czy mam talent i zacięcie do rapu jak na początki co sądzisz aha i czy jesli mam zacięcie to od razu powinienem umieć rapować w freestylu o wszystkim i długo bo tak na zawołanie nie umiem :/

Daj nam rady chętnie na nie liczymy serio najlepiej w ciszy Eminem do muzyki leciał zawsze w 8 mili

[Dodane po edycji:]

Run Vasques Run

1. Chcesz osiągnąć tyle więc innych zostawiasz w tyle

Nie masz pomysłu na rym więc kleisz tekst gorszy niż Gregg Bill

W swoim rytmie o zyciu wam naskrobie

Opowiem O Sobie[!]

Bieg Vaquesa przez przeszkody szybszy niż woda w wodospadzie rozpadasz się w podstawowym nakładzie!

Grawitacja Wróciła Lecz Cię nie zniszczyła

Wszystko co się dzieje tylko was rozwija to nieprawda że życie wam mija

Ref.

Jedyna szansa by wszystko zmienić

Wystawić przeszłość naprzeciw

Pozwól na to i miej wiarę By tego nie zaniechać!

2.Ta siła jest w każdym z nas

Musisz patrzeć w swoją głębie

Bo inaczej Cię wydębię !

Znaleźć Cel i okazję

Przeznaczenie nie ominie także Ciebie

Ref.

3.To mój gatunek nie będzie tutaj chały

Co wystają wam już gały?

Walki nadszedł czas więc posłuchaj mnie jeszcze nie raz

Dojdź do tego Sam

Miej swój rap!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz sobie rytm dłonią np o nogę wystukiwać. Raz, dwa, raz, dwa. Będzie Ci łatwiej. Oczywiście że nie od razu nauczysz się freestyle'u, to zajmuje nawet kilka lat. Jeśli czujesz że podoba Ci się to i czujesz to w sercu to rób to i nie myśl, nie zastanawiaj się czy masz talent czy nie. Ważne, że sprawia Ci to radość !

A czy macie talent nie wiem, nie słyszałam :smile: Po tekście pisanym nie da sie tego stwierdzić za bardzo.

A tak na marginesie to moja miłość do rapu zaczęła się od filmu 8 mila właśnie, jak poszłam do kina. Miałam jakieś 12 lat chyba, dziś mam prawie 21 :D Fajne były czasy... Najważniejsze to czuć to w sercu.

p.s. Szkoda tylko tej Brittany Murphy co tam grała, a zmarła niedawno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[!] Meaning Of Life [!]

Ref. Nie wiesz kiedy przyjdzie miłość

Dzięki niej nie trzeba Ci już nic

Dzięki Tobie czuje że żyję

Tęsknię bardzo

Proszę wróć

Zrozum

Gdy jesteś przy mnie nic się nie liczy

1. To co piszę to nie chłam Vasques nie jest Sam

On wie co czuje i dzięki temu wam rapuje

Ja wam drogę wskazuje

Nie ma znaczenia co powiedzą Oni

Ty nie bądź w Agonii

Ref.

2. Dopóki nie upadnę i nie zabraknie mi oddechu

Nie powiecie nic co mnie zaboli

Żyjecie z w wyśmiewania

Napisz coś lepszego, mądrzejszego

Nie widzisz że jesteś cienki ?!

Dla mnie za miękki!

Ref.

3.Wszystko co w sercu miałem

Wyrymowałem, wyśpiewałem i na murach wypisałem

Cały ból zlikwidowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staram się ale dalej nie wiem o co chodzi z tym wystukiwaniem bo raczej ciężko mi się wczuć w to wole chyba jakąś muzyke freestylową albo bita puszczonego MAgdaleno sprawia mi to przyjemność i mi się podoba więc będę to robił a teksty pisał jak przyjdzie wena bo na siłę chyba się nie da co nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA kupuje sobie bandame coś w stylu tej co 50 cent nosi ale Eminem także MAgdaleno odpowiedz o co chodzi z tym bitem jak liczyć te sylaby bo nie wiem jak stukać ten rytm i co to jest ta rytmika??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzę pisałam ogólnie o Was :smile: Pracujcie nad rytmem i nad sylabami.

Sylaby- piszesz zdanie i ma na przykład

Np:

''Najlepszym przyjacielem człowieka jest łóżko''

i liczysz sylaby:

naj-lep-szym przy-ja-cie-lem czło-wie-ka jest łó-żko

sylab: 13

I starasz się aby kolejne zdanie miało podobną ilość sylab :smile:

A rytmika jest wtedy jak sie mniej więcej ilość tych slab zgadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jest trudno zrobić no ale będe próbował

narazie to planuję czytać książek dużo żeby bogacić zasłób słów może będzie mi coś wychodziło Bo jak ślucham piosenek w stylu powinnaś być ze mną to aż chce robić teksty rymy klecić a te wszystkie 21 All stars do smieci spakować i przez odre wyrzucic powiedz Czy jak będe Ćwiczył pisał to się wyćwiczę a z tym stukaniem rytmu to najlatwiej jak słucham muzykę to wtedy ołówkiem o kartke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienko nei mam teraz weny

W zagamtwaniu

Odpowiedzi nie wypowiedziane bo pytania nie zadane

Serce Wali, Vóda smali gardlo pali krew zastyga noga umyka upadek zmyka wszystko znika!

Bit podkrece

Lęk umyka niepookoj nie znika strach przenika patrzysz smutna mina znika

Zajecie oko na nerwice przymyka

Wracasz so Siebie czuejsz się jak w niebie Vasques Ci w tym tekscie nei wyjeb.....

Zapilem podskorna twarz zabilem

Jestem sobą prawdziwą osoba

Zycia nie zmarnowałem

Ciebie spotkalem i sie tym podjaralem[To o tobie innego wyrazu nie umialem wsadzic taki rap}

To tekst dziś z godziny 12

Co o nim sądzicie?

czy przez niego nei zmarnowalo wam sie zycie?

Teraz słucham eminem My name is i czuje się dobrze lekka piosenka :)

Ghost napisz na gadu bo bede gral w gta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi