Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?

Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.09.2024 o 15:01, lorana napisał(a):

piję spirulinę (to takie algi morskie) i walczę z myslami s, które pałetają się za mną od kilku lat.

Też ją piję. Przeeeeepysznaaa 😅

A teraz piję yerbę z dodatkiem guarany. Dostalam paczuszkę z yerbkami mate i ceremonialne kakao. Ciekawe jak zadziała, przyrządzę wieczorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Purpurowy napisał(a):

Cały czas myślę. O tym że ten cały detoks, wszywka, terapia uzależnień itp to moja najgorsza decyzja w życiu. Straciłem jedyną rzecz, którą mogłem się znieczulić. Teraz została mi tylko autoagresja.

To była dobra decyzja, nałóg to destrukcja. Musisz wytrzymać, odbijesz się od dna i potem będzie już tylko lepiej. To najgorsze miesiące, ale Ty jesteś silny chłop, wiem przecież. Dasz radę. Ale z autoagresją się powstrzymaj. nie tedy droga. Wystarczy już robienia sobie krzywdy na wszelkie sposoby, teraz zrób co dobrego dla siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Jurecki napisał(a):

@Purpurowy dobrze wybrałeś że zgłosiłeś się na terapie uzależnień z wszywką, inaczej poszedłbyś na dno.

I bez alkoholu poszedłem na dno. Uwierz że chlanie to nie był mój największy problem. A wręcz jeden z mniejszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Purpurowy napisał(a):

Cały czas myślę. O tym że ten cały detoks, wszywka, terapia uzależnień itp to moja najgorsza decyzja w życiu. Straciłem jedyną rzecz, którą mogłem się znieczulić. Teraz została mi tylko autoagresja.

@Purpurowy To jest normalny epap przy wychodzeniu z nałogu i jednocześnie najtrudniejszy. Jak go przetrwasz to potem będzie z górki. 

Tu masz link do całego artykułu: https://agnusterapia.pl/blog/jak-zmienia-sie-psychika-alkoholika-w-trakcie-terapii/

IMG_4141.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi