Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Katarzynko

a jak dzisiejsze poranne samopoczucie ? Pojechalas do pracy ?

-- 03 sty 2014, 18:00 --

Wlasnie przytrafilo mi sie cos bardzo ciekawego. Nagle zapiszczalo mi w uchu lewym, lekko zakrecilo sie w glowie i jakby przestalem potrafic polykac sline. Trwalo to z 10 sekund (problemow z oddychaniem nie bylo). Co to Kur** bylo ?! :o

to powrot wspomnien z powitania Nowego Roku 2014 :mrgreen:

1. Nagle zapiszczalo mi w uchu lewym - odglos podpalanej petardy z lewej strony :mrgreen:

2. lekko zakrecilo sie w glowie - nie dziwie sie, skoro petarda okråzyla Cie trzykrotnie dookola :mrgreen:

3. przestalem potrafic polykac sline - to szok na zachowanie sie petardy :mrgreen:

buhahahaha :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013,

Nie, moja Mama ma od wczoraj bardzo wysokie ciśnienie i bała się zostać sama w domu:(

Dodatkowo napędzam się lękiem o Mamę...Mama się boi o mnie, a ja o Nią...rodzina nerwicowców...

Pracowałam w domu, pozałatwiałam trochę rzeczy, wykonałam sporo telefonów, ale we wtorek nieodwołalnie muszę być w pracy cały dzień, a w środę od 9.00 do 24.00...

Byłam też na zakupach i w kilku miejscach... Mam jednak wrażenie, że ponad tydzień temu czułam się o wiele lepiej, bardziej beztrosko:(

-- 03 sty 2014, 17:03 --

kloss,

O Kloss - fajnie, bardzo się cieszę:)

ja właśnie czekam na to - odetkanie - jak ładnie to ująłeś 8) , bo właśnie tak się czuję jakbym miała głowę zatkaną, zablokowana, zapchaną jak mi się "odtyka" to jestem beztroska, głowa jest wolna, a umysł jasny:)

myślisz, że to po tym Trittico?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katarzynko

a jak dzisiejsze poranne samopoczucie ? Pojechalas do pracy ?

-- 03 sty 2014, 18:00 --

Wlasnie przytrafilo mi sie cos bardzo ciekawego. Nagle zapiszczalo mi w uchu lewym, lekko zakrecilo sie w glowie i jakby przestalem potrafic polykac sline. Trwalo to z 10 sekund (problemow z oddychaniem nie bylo). Co to Kur** bylo ?! :o

to powrot wspomnien z powitania Nowego Roku 2014 :mrgreen:

1. Nagle zapiszczalo mi w uchu lewym - odglos podpalanej petardy z lewej strony :mrgreen:

2. lekko zakrecilo sie w glowie - nie dziwie sie, skoro petarda okråzyla Cie trzykrotnie dookola :mrgreen:

3. przestalem potrafic polykac sline - to szok na zachowanie sie petardy :mrgreen:

buhahahaha :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Mgolby sie ktos do tego ustosunkowac w powazny sposob?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kloss,

Bardzo możliwe:) Nie znam tego leku, ale pisałeś chyba, że już go brałeś... ja pewnie bym się bała łączenia dwóch leków - opcji zwiększenia uboków:(

ja się chyba wybiorę po efectin, bo esci nie spełnia pokładanych nadziei... w 5 tygodniu zażywania chyba nie powinno być takich jazd, że tydzień jest bardzo dobrze, po czym 4 dni zdecydowanie gorzej:(

Dr mi mówił, że oczywiście złe dni jeszcze się będą pojawiać, ale sporadycznie i coraz rzadziej i w proporcjach: 1 złego dnia na cały bardzo dobry tydzień...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gradrec,

Tyle, że ja niby depresji nie mam. Jeśli mam to po esci:) Idąc do dr miałam tylko stany paniki od czasu do czasu...

PS. I tradycyjnie po południu i wieczorem pojawiła się beztroska, jasny umysł, zero zamulenia, odrealnienia... hmm, to jest ciekawe dlaczego ranki takie nie są...czy to jest to selektywne działanie esci - selektywnie wybiera pory dnia w których mam się czuć dobrze? :shock:;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie też tak mam, że rano niezbyt się czuje, a im bliżej wieczora to lepiej.

Byłem dzisiaj u doktora, powiedziałem mu, że lęki minęły, ale nastrój taki średni i często czuje niepokój oraz zdarzają mi się natrętne, nieracjonalne myśli. Plan jest taki, że mam zwiększyć dawkę z 10mg na 15mg, a gdyby po 2 tygodniach nie było nadal czuć poprawy do zwiększyć do 20mg. Mam nadzieję, że plan wypali. Na razie po tej 15 lekko głowa mnie boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rashid,

O, to ja mam dość podobnie, lęki generalnie minęły, ale poza tym średnio...Czy pytałeś Twojego dr o te nieciekawe ranki?

Rozumiem, że dr uznał, że jak częściowo lek pomógł to jest dobrze dobrany i stąd to zwiększenie dawki a nie przeskoczenie na inny lek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gradrec,

nie tajemnica, tylko ten wątek coraz bardziej zaczyna przypominac jakies forum towarzyskie

To straszne. Wydaje mi sie, ze w tym wypadku nie ma innego wyjscia i trzeba lyknac jakas tabletke. Oh wait. Ostatnie jakies 300 postow to wlasnie proba zrozumienia siebie nawzajem i napedzanie siebie pozytywnymi emocjami. Im "blizej" jestesmy, tym latwiej nam napisac cos osobistego, oczywiscie abstrahujac juz od faktu, ze mimo wszystko jestesmy jednak anonimowi tutaj. W kazdym razie, uwazam, ze im wieksza "wiez" miedzy nami, nagminnie tutaj postujacymi, tym latwiej zaufac osadowi innej osoby i o wiele latwiej napisac co sie dzialo dzisiejszego dnia / opisac uboki.

Reasumujac: Bo ja wiem, czy forum towarzyskie? Raczej towarzyszaca tej kretynskiej przypadlosci, jaka jest depresja, pewnego rodzaju przyjazn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lunatic,

zupełnie nie związane :) - ale to dobrze bo moim zdaniem im więcej ze sobą rozmawiamy tym lepiej nam pewne rzeczy przechodzić i sie z nimi zmierzyć - a to moim zdaniem ważne - i choćbyśmy mieli gadać o wojaku i dupie Maryni jeśli to ma chociaz w 1% komuś pomóc to jest sens to robić

Gradrec,

dla zaspokojenia ciekawości ja mam 38 :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi