Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj w klubie.. Podobno przeciwlękowe ssri w połączeniu z pregabalina dają bardzo dobre rezultaty.

Ps. Dlaczego nie dała Ci paro???

Bo powiedziała, że trudno się odstawia. Ale powiedziała, że jak esci nie zadziała to najwyżej wrócę do paroksetyny i tyle. Więc jedynym argumentem było to, że ciężko się odstawia i pewnie to, że już brałem i może chciała przetestować inny lek.

Mówiłem jej, że paroksetyny zadziałała tzn. nie miałem lęków i zapomniałem to co jest nerwica i nie miałem somatów no i dużo mnie się stresowałem. A ja zawsze byłem osobą, która bardzo się stresuje wszystkim :/ i nie zamartwiałem się wszystkim po prostu zdrowo miałem w dupie pewne rzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oobcichutku liczę na esci....jest tutaj dużo ludzi którzy twierdzą że esci wypada lepiej ogolnikowo na nerwice...

Moze i ja bym sprobowal, tylko samo zejscie z paro po 3 latach czy tam niecalych, trwaloby chyba dlugo, a w obecnej formie to ja w ogole nie wiem, depresja, ntręctwa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oobcichutku liczę na esci....jest tutaj dużo ludzi którzy twierdzą że esci wypada lepiej ogolnikowo na nerwice...

Ale to jak te esci wypada?

W sensie jakie są przewidywane efekty? Liczysz, że co się zmieni?

Minusem paroksetyny było brak motywacji trzeba było się zmuszać, ale lęki dobrze obniżało i stres.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bym sprobwal czegos ale czego joker czego, juz sil brak, ssri chyba nie dzialaja na mnie, bralem juz paro, fluo teraz biore i dupa

jedyne co na mnie dziala to olanzapina ale ona tylko natrectwa likwiduje a humoru mi nie poprawi. A ja szukam powera, dobrego nastroju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bym sprobwal czegos ale czego joker czego, juz sil brak, ssri chyba nie dzialaja na mnie, bralem juz paro, fluo teraz biore i dupa

jedyne co na mnie dziala to olanzapina ale ona tylko natrectwa likwiduje a humoru mi nie poprawi. A ja szukam powera, dobrego nastroju

na mnie paro dzialala, ale jak wrocilo to teraz te mysli impulsywne ze juz nie bedzie lepiej, i lęk, o depresji juz nawet nie mowie, zwieksze dawkę paro z 40 do 50 jednak a nie 60 i zobaczę

u ciebie to moze jakies dwa leki potrzebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to jest ten zespol serotoninowy?

moze i masz racje, moze pobrac 40 przez jakis czas, moze ten alkohol i pomijanie dawek raz na jakis czas mi wylaczylo i spowodowalo nawrot...

mam lęki ze jakbede bral paro ktore wytwarza najwiecej serotoniny w najwiekszej dawce to potem zaden lek juz nic nie da, nie znam sie na tym

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam edytowalem post jak cos

/

teraz mam wahania "nastroju" ogolnie

kiedys za pierwszym razem dostalem mozarin jeszcze przed paro ale jak mowilem obsralem sie jak w nocy w najwiekszym lęku spocony lezalem, wywalilem, nic o tym nie wiedzialem jeszcze... musze w kazdym badz razie do psychiatry jakiegos sie umowic tylko nie wiem gdzie, w necie to gowno opinie, lata temu bylem u jednego okazalo sie ze sam sobie pisal opinie, a taki mial byc swietny, gdzie znajdę wiarygodne forum czy strone z prawdziwymi opiniami? jestem z Olsztyna jak cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Olsztyna znam tylko jedną osobę na tym forum, dobry kumpel zresztą ale jak bedzie chcial Ci swojego polecic to sam Ci napisze

Może tu nie zagląda to mi nie poleci ;)

-- 09 lis 2017, 17:44 --

Dobra, umowilem prywatną wizytę u tego co mi trzy lata temu paro przepisal, kiedys w szpitallu na nfz przyjmowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawkowanie żeń-szenia właściwego wynosi od 0.5 do 2.0 g na dobę w przypadku korzenia, czyli 1 do 4 kapsułek w jednej dawce dobowej, najlepiej porannej. Osobiście skłaniałbym się ku tym wysokim dawkom.

To ile proponujesz żeby zażyć tego żeń-szenia, przynajmniej 3 kapsułki po 500mg? To by było 1500mg. W jednej dawce zażywać?

To jest ten żeń-szeń https://strefamocy.pl/pl/%C5%BCe%C5%84-sze%C5%84/1204-swanson-korean-ginseng-ze-sze-100-kaps087614019697.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minusem paroksetyny było brak motywacji trzeba było się zmuszać, ale lęki dobrze obniżało i stres.

Mniej ubokow lepsza skuteczność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej ubokow lepsza skuteczność

To jest możliwe w porównaniu z paroksetyną? Mam dylemat...pewnie odstawię pregabalinę jakoś słabo działa (lęki dalej są) i wrócę do SSRI i nie wiem co brać ewnetualnie. Moja doktorka powiedziała, żeby Escitalopram. A paroksetynę brałem prawie 2 lata no i nie miałem nerwicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś zażywał escitalopram powyżej dozwolonej dawki 25,30.Jeżeli tak to z jaki rezultatem.Jestem na 20 w połączeniu z mirtą 30 i nie toleluję wyższych dawek mirty.Leczę się ok.25 lat i czuję swój organizm.Brakuje mi serotoniny a esci mi pomaga ale coraz słabiej.

Pozdrawiam

Nie to,że tylko mirta i esci.Różne mixy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grabarz666,dzięki,

Tizziano,na mnie ten lek działa ale jakby nie działał.W porównaniu do paro,fluo,czy wenli nie czuć takiej "sztuczności" uczuć .

Zachowania,odruchy takie za normalne.Kontakty społeczne normalne,ani więcej ani mniej.Dlatego zaczynam się zastanawiać czy w ogóle działa.Biorę 20.

Trochę przymulenia ale delikatne.Sen-tu nie powiem bo biorę też 30 mirty,która może z esci powoduje tę normalność,w tym sen.

Ps.Z tego badania co mi podesłał Grabarz wynika że mediana/średnia/ optymalnego leczenia to 30 mg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi