Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

407 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      250
    • Nie
      120
    • Zaszkodził
      56

Rekomendowane odpowiedzi

Brak apetytu ,nasilone objawy nie chęć do wszystkiego jutro boje się brać ten lek ale nie mam wyboru w poniedziałek do pracy a ja musze funkcjonować jest 3 w nocy a ja sie wybudziłem z lękiem czy to normalne podczas brania tego leku ?

:hide: A lekarz Ci nie wspomniał ,że albo zwolnienie L4 albo coś na uspokojenie do pói nie zacznie działąć? :hide: Jak można pracować w takim stanie bez chcby hydroxyzyny? :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj bylem u innego lekarza dopisał spamilan 3 x 2 tab 5mg i trittico na noc ? ja nie wiem jak to wytrzymam a to kilka dni dopiero czy to zadziała ? czy rzucic te leki w cholere jestem trenerem personalnym i musze pracowac z ludzmi a ja nawet nie mam ochot wyjsc z domu nic nie jem czy to normalne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mateuszzzz90, leki ktore dostales moga zmniejszyc lęk (chociaz niekoniecznie od razu). Leki serotoninowe moga zmniejszyc apetyt, to jeden z mozliwych skutkow ubocznych, tak samo jak mniejsza motywacja/chec socjalizowania sie, to raczej sie nie zmieni na tych lekach. Sertralina jest lekiem SSRI, ktory jest bardziej aktywizujacy, stad bardziej celowalbym w ten lek. Jako cos doraznego powinienes dostac jakies slabsze benzo, a nie te leki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj bylem u innego lekarza dopisał spamilan 3 x 2 tab 5mg i trittico na noc ? ja nie wiem jak to wytrzymam a to kilka dni dopiero czy to zadziała ? czy rzucic te leki w cholere jestem trenerem personalnym i musze pracowac z ludzmi a ja nawet nie mam ochot wyjsc z domu nic nie jem czy to normalne ?

Od takich problemów jest zwolnienie L4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam l4 pracuje na wlasnej działalnosci która i tak jest na kolege chyba zostane tylko na esci i tym na noc ja sie wykoncze normalnie

-- N lut 07, 2016 8:17 pm --

Juz nie wiem co robić przecież nie bede latał co 5 minut do lekarza taka specjalistka warszawska mi przpisala takie gówno juz nie wiem co robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mateuszzzz90, weź na noc trittico w dawce jaką Ci przepisano, a rano ok. 10ej esci. Jeżeli w ciągu dnia będą lęki, to weź jedną tabl. 5mg spamilanu i zobaczysz jak zareagujesz. Musisz wytrzymać ten okres "wkręcania" się esci, początki są trudne, ale później jest coraz lepiej. Wróci apetyt i sen. Też tak miałam na początku, ok. 2-3 tyg. się męczyłam i z dnia na dzień zaczęło być lepiej.

Tylko, że ja na noc biorę mirtę 15mg i śpię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zostać przy esci i dać mu szansę miałem juz powroty nerwicy ale takiego sie nie spodziewalem to jakiś koszmar nie daje sobie rady :/ czy na pewno zostać przy tym leku ?

A Tobie nerwica wróciła bo za wcześnie leki odstawiłes czy jak to było?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leki zostaly odstawione po konsultacji z lekarzem bralem je prze ponad rok potem ponad rok bylo pieknie , nawrot powrocil po locie samolotem do grecji zaczey sie juz natretne mysli przez 3 tygodnie bylo ok moglem funkcjonowac jeszcze nie mialem takiego nawrotu czuje wszechobecny lek spie po 3 ,4 godziny nie mam ochoty na nic malo jem chudne czy ktos tak mial dzisiaj mam na 16 do pracy jak mam tam pojsc a wiem ze musze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj byłem w pracy było nawet ok poczulem poprawę mojego stanu po konsultacji z moim lekarzem a nie babką ktora chciała mnie faszerować chemia o ktorej pisalem wczesniej przepisal benzo doraznie nigdy tego nie brałem nie spie prawie całą noc i znowu pogorszenie czy to normalne po esci ? Moze brać to benzo na noc ?

-- Wt lut 09, 2016 5:23 am --

Jutro zaczynam całą tabletke esci ja się wykończę z tym brakiem snu jestem załamany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie on ma uzasadnienie dla takich dawek ? Przecież 45mg to by powykręcało słonia, który zjadł konia.

Przecież to już nawe nieekonomiczne się staje.

4,5 opakowania na miesiąc x 20 zł zamiennika to daje 90 zł.

Nie, nie, nie... to już musi być sadomaso. On to musi lubić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę nad tym, bo jednak trochę do glowy wchodzi ten lek delukatnie zwalniajac f. poznawcze. Oczywiscie nie tek jak inne leki. I tak escitalopram jest najlepszy pod tym wzgledem, ale ja w ogole nie lubie czuc leku w glowie, albo raczej nie znosze. Umysl.powinien byc przejrzysty i bystry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi