Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

407 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      250
    • Nie
      120
    • Zaszkodził
      56

Rekomendowane odpowiedzi

Lu_80, Ja mam to samo po ssri, sertralina jest ostatnim lekiem, który biorę z tej grupy, jeśli się nie sprawdzi, a raczej tak będzie bo na cuda już nie liczę to wtedy schodzę całkiem z leków, może jedynie coś na sen będę brał, po 3 latach na ssri, stałem się warzywem - dosłownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vengence, to skoro twierdzisz, ze ssri nie leczą ... masz jakąś alternatywę dla nich?

Vlad, może doxepina i trittico podkręcają działanie esci i dlatego źle... dodałem doxepinę i obudziłem się z lękiem.

To nie jest tak, że ja tak twierdzę, tylko taki jest fakt, znasz kogoś kogo Ssri wyleczyły z depresji trwale??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buspiron - mila wiadomość - wywołuje lekki ślinotok. Uboki to parestezje i delikatne brain zapy, a także - mam takie wrażenie - tachykardia w przypadku picia alkoholu. Ale ten lek w ogóle nie uzależnia, wiec można w dniu planowanej libacji pominąć dawkę. No i jeszcze jeden minus - słabe działanie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

doradźcie mi jakiś aktywizujący dodatek do esci (zażywam w dawce 15 mg). Kiedyś brałem wenlafaksynę i chciało mi się dużo ćwiczyć, robić dziesiątki kilometrów rowerem, a na esci bardzo się rozleniwiłem. Wenla niestety przestała działać.

Na radę psychiatry niestety nie mogę liczyć. Zaleci powrót do wenlafaksyny na zasadzie "a nuż teraz znowu zacznie działać".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sulpiryd bedzie dzialal krótkotrwale, zmniejszenie dawki moze pomoc ale nie liczylbym na zbyt wiele, fluwoksamina? to samo co esci i paroksetyna, bez sensu zamieniac jeden zamulacz na inny ,wszelkiego rodzaju suplementy nie wiem czy mają siłe sie przebic przez silne działanie leków, ja w tym celu dostałem do wyboru Wellbutrin albo Edronax, połaczenie ich z SSRI daje efekt zblizony do wenlafaksyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi