Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

411 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      121
    • Zaszkodził
      58

Rekomendowane odpowiedzi

Lękow nie ma

bo dalej z chaty nie wychodze, a jak wyjde na dluzej, niz pare chwil, to spierdalam gdzie pieprz rosnie.

No to są czy nie ma?

-- 29 mar 2014, 17:33 --

elmopl79,

narazie jeszcze objawy uboczne, ale biore 20mg i nie mam sennosci co na paro byloby niemozliwe

-- 29 mar 2014, 17:36 --

Co do Sulpirydu to faktycznie to neuroleptyk, ale w niskich dawkach ma przeciwne dzialanie niz w wyzszych

-- 29 mar 2014, 18:13 --

elmopl79,

i widzisz jak to jest z lekarzami, nie tolerowałem paro to zamiast od razu zmienić mi lek to było kombinowanie z dokładaniem innych i pewnie dalej by to trwało, dopiero sam zapytałem czy moge zmienić na flou to wtedy łaskawie to zaakceptował ,to jest fachowe podejście, sam to mial zrobić a nie zebym ja płącił 120 zł za kazda wizyte i jeszcze musiał wyszukiwać leki które mi sie wydaje ze bylyby dobre i mu to sugerował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunatic

No,powiem Ci,ze po przejściach początkowych z esci i tulaniem sie od lekarza do lekarza,nie mam juz do nich zaufania.A tymbardziej do psychiatrów.

Mnie doktorek na dziennym chcial dać paro bez rozmowy ze mna,tylko po wywiadzie przepracowanym z pielęgniarka.A ja nie za bardzo chcialam paro,chcialam cos bardziej aktywizujacego....a zarazem cos,co po odstawieniu pozwoli mi na jakis czas funkcjonować bez lekow,bo w przypadku paro,bardzo szybko wszystko wrócili w niedlugim czasie.Fakt,bylo to lżejsze,no ale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :). Ja muszę przyznać, że czuje się prawie normalnie. Nie mam już telepawki, jem normalnie, śpie normalnie. Czuje trochę taki niepokój czasem, ale to ogólnie bez porównania z tym co było chociaż tydzień temu. Jestem w szoku jak duża jest to różnica. Mam nadzieję, że dalej też będzie lepiej i terapia też pomoże i w końcu pozbędę się tej cholery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Inez, super, nareszcie działa. Ja dziś tez bez sraczki. Jednak jak nie muszę do pracy, jest lepiej. :D mimo wszystko nie mogę pozbyć sie większej lub mniejszej spine. Tez tak masz, ze czujesz ja cały czas? Jak sobie z tym radzisz? Pozdrawiam cieplo

Na spine to dobrze bzykanko działa. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunatic

:)

Owszem,sluchalabym,gdyby ow lekarz zaordynowal leki po rozmowie ze mna osobiście,a nie z wywiadu,który przedlozyla mu pielęgniarka....

-- 30 mar 2014, 12:45 --

Doktorek wyczytal z notatek,ze mam nastrój depresyjny.....a ja opowiadalam,ze na samym początku brania esci tak bylo....ze na paro rak nie mialam....No i padla decyzja,ze mam dostać paro i na poprawe nastroju larertmin...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale piękny dziś dzień. Siedzę sobie w ogródku, słońce świeci w twarz, ptaszki śpiewają.

Dziś widziałem pierwsze bociany, jakie zawitały na Kociewie (to taki region na Pomorzu). Porobiłem fotki, bo lubię później sprawdzać, którego dnia się pojawiają.

Wiosna zaczęła się na całego, a rok temu o tym czasie leżał jeszcze śnieg. Uwielbiam tę porę roku, optymistycznie mnie nastraja.

Pięknej niedzieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunatic

No cos w tym stylu:)

ja grzecznie bym poslychala tego,gdyby doktorek zechcial ze mna zamienić zdanie na ten temat-qysluchac mnie,jako pacjenta,a nie czytac z wywiadu pielęgniarki.

Bylo to dla mnie dosyc dziwne.Paro jeszcze moze byc wprowadzone/zamienione u mnie....narazie nie jest źle,choć rewelacji z pewnością nie ma.

Ja caly czas porownuje obydwa te leki eaci z paro....no i z pewnością na mnie dzialaja zupelnie inaczej....oczywiscie paro silniej....

Inez

Mnie to tlumaczono tak,ze lamitrin ma qyrownac nastrój,bo na początku wprowadzania leku jest huśtawka nastroju/niestabilny nastrój,a lamitrin ma wlasnie sprawić,ze nastrój będzie ustabilizowany,bez gor-euforii,i domów,dolin....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi