Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wyczekiwana diagnoza

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Jestem w szpitalu psychiatrycznym w Katowicach od dwóch miesięcy. Zdiagnozowano mi ChAD. Jestem po psychozie maniakalnej.

Początkowa diagnoza była schizofrenia paranoidalna. Mam ją wpisaną w papierach i mam rentę.

Cieszę sie, że moje przypuszczenia się sprawdziły. Że wiem co mi jest i jak się do tego odnieść.

Zmienione leki. Jest ogromna poprawa. Czuję, że robi się remisyjnie 

Obecnie przyjmuje solian i clopixol. Wcześniej reagila i zyprazydon.

Clopixol mam od niedawna. Na razie oprócz ogromnie spuchniętych stop nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, choć wczoraj przed snem miałam chwilowe drgawki i dziwne sny.

Dziś czuję się dobrze, jednak są we mnie również zaburzenia osobowości. Podejrzewam borderline, choć może być tego więcej.

Dziś prawdopodobnie będę zaczynać robić testy osobowościowe.

Mam tu wsparcie psychologa. Ludzie okazali się cudowni. Panuje tu świetna atmosfera. Specjaliści... Profesjonalne podejście do pacjenta. Codziennie wizyty lekarzy. Rano i wieczorem. Ogromnie jestem wdzięczna, że tu trafiłam.

Za mną długa droga,.bo leczę się od 2018r., teraz mija drugi miesiąc pobytu tutaj. Myślę, że tak pewnie około miesiąc tu będę, choć możliwe, że będzie jeszcze oddział zaburzeń osobowości. Jednak dostaje się tu przepustki na wyjazd do rodziny. Odwiedziny mogą być codziennie w określonych godzinach 

Czasem bywa trudno, biję się sama ze sobą. 

Ukojeniem jest dla mnie muzyka i pisanie poezji 

Ludzie, terapia zajęciowa. Są spacery. Piękna okolica 

No i.... Przede wszystkim. Wspaniala atmosfera. Wspaniali ludzie 

Pozdrawiam Was ❤️❤️❤️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi