Skocz do zawartości
Nerwica.com

Autyzm zaburzony intelekt

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie osoby z autyzmem co mają sprzężony zaburzony intelekt co zmagają się na codzien z bardzo ciężkim zaburzeniem.Mam już prawie 29 lat i dalej jestem niesamodzielny nie mam siły ,żeby radzić sobie w życiu jestem totalnie załamany . Nie mam wykształcenia nie mam zawodu Mam IQ 73 zrobione testami i jeszcze przeklęty autyzm naprawdę .Nikt nie zna podobnego przypadku jak ja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam asd, niska samodzielność. Co prawda studiuje prawo, ale mam problem z codziennym funkcjonowaniem - posprzątanie, zrobienie prania itp. to dla mnie ogromne wyzwanie.

Byłem na pierwszej sesji u nowego terapeuty i zasugerował mi pobyt na oddziale dziennym dla osób z ASD, że może być pomocny. Ja jeszcze się nnad tym zastanawiam, ale może tobie pomoże? 

W moim mieście to są takie oddziaływania jak: terapia poznawczo-behawioralna, treningi umiejętności społecznych, warsztaty rozwijające umiejętności komunikacji, zajęcia integracyjne i aktywizujące oraz psychoedukację. 

No i to jest dosyć intensywne, bo u mnie to np. kilka miesięcy poniedziałek-piatek od 8 do 14 

Edytowane przez Wrwsw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi