Skocz do zawartości
Nerwica.com

Lorafen - uzależnienie

Paweł Szmit

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze , to napisz proszę jaśniej, z odpowiednią składnią, o co ci dokładnie chodzi.

Po drugie, uzależnienie od benzodiazepin, mój drogi, jest stanem naprawdę bardzo poważnym i w zasadzie zawsze kończy się pobytem na specjalistycznym oddziale odwykowym, gdzie osoba uzależniona ma pod ścisłą kontrolą odstawianą substancję, która wywołała uzależnienie. Z benzodiazepinami nie ma żartów. Te leki należy stosować tylko w sytuacjach ostatecznych, np. przy wyjątkowo nasilonych stanach lękowych (z zawężoną świadomością, ze skrajnym poczuciem derealizacji/depersonalizacji, z występowaniem iluzji/omamów, stanów dysocjacyjnych, katatonicznych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.11.2024 o 18:45, Paweł Szmit napisał(a):

Jak jestem już uzależniony od lorki 4 lata po 50 tabletek to nic mi się nie stanie prawda? Szkoda, aby że nie czuje się po nich pijany tak samo po NASEN nie wywołuje euforii.

Stanie. Zgłoś się do lekarza i na odwyk. Niestety już euforii nie będziesz miał, za to będziesz miał agresję, zaburzenia osobowości, dziury w pamięci. Po za tym skąd bierzesz takie dawki leków🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Paweł Szmit napisał(a):

Zdarzyło mi się tyle wziąść i nic mi nie było

Jeśli dalej będziesz podejmował próby podawania sobie takich dawek benzodiazepin, to w najlepszym razie skończy się to dla ciebie encefalopatią wątrobową i kilkutygodniowym pobytem na oddziale hepatologii. Wątroba tak naprawdę rzadko od razu daje wyraźne sygnały, że jej z czymś za ciężko. Chyba te benzodiazepiny w ogóle nie są dla ciebie i powinieneś mieć zakaz ich samodzielnego brania, skoro tak niepoważnie podchodzisz do leczenia nimi. Ja nie mogę, chłopie, ręce opadają! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi