Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niski wzrost kompleks od wielu lat

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Vizyo napisał(a):

To skąd niski facet ma czerpać pewność siebie? Bo ja tego nie umiem zrozumieć.

Wiesz co nie mam czasu, aby  czytać wszystkich odp. może Ci to już ktos tu radzili. Kup sobie książkę terapia poznawczo behawioralna. I studiuj. Nasze myśli kształtują nasze przekonania. 

Edytowane przez testin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 175 cm i całe życie chciałam być niższa. Nie chodzę w szpilkach. W szkole byłam najwyższa z dziewczyn i najchudsza. Chodziłam zgarbiona. Już przywykłam ale jakby mi ktoś oferował 165 cm brałabym... Mam niebieskie oczy a wolałabym piwne. Włosy nie za długie i nie mogę zapuścić...chciałabym do pasa. Teraz mam za dużą wagę więc chciałabym schudnąć a kiedyś przytyć. Miałam koleżankę z ślicznymi loczkami to sobie prostowała włosy :D :D :D

Kiedyś chłopakowi przejdzie...kobiety kochają za charakter a nawet napisałabym seksowny umysł. Nawet jakby wyglądał jak Jason Momoa  a był bucem lub kretynem nie miałby szans :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, Vizyo napisał(a):

Więc nie wiem czy to etap dojrzewania, ale gdy urosłem to wszystko minęło. Czasami coś tam wróci, ale nie skupiam się na tym i szybko mija.

Może kluczowe było właśnie, że nie przywiązywałeś do tego nadmiernej wagi,  że to wszystko przekreśla. Myślę, że prawie każdy ma coś w sobie, co chciałby poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 15.11.2024 o 18:29, Melodiaa napisał(a):

Mam 175 cm i całe życie chciałam być niższa. Nie chodzę w szpilkach. W szkole byłam najwyższa z dziewczyn i najchudsza. Chodziłam zgarbiona. Już przywykłam ale jakby mi ktoś oferował 165 cm brałabym... Mam niebieskie oczy a wolałabym piwne. Włosy nie za długie i nie mogę zapuścić...chciałabym do pasa. Teraz mam za dużą wagę więc chciałabym schudnąć a kiedyś przytyć. Miałam koleżankę z ślicznymi loczkami to sobie prostowała włosy :D :D :D

Kiedyś chłopakowi przejdzie...kobiety kochają za charakter a nawet napisałabym seksowny umysł. Nawet jakby wyglądał jak Jason Momoa  a był bucem lub kretynem nie miałby szans :D

Znajdź sobie faceta +185 cm przy nim założysz szpilki.Ja mam piwne oczy i gęste włosy brunet.Z wyglądu nigdy nie miałem powodzenia do kobiet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Znajdź sobie faceta +185 cm przy nim założysz szpilki.Ja mam piwne oczy i gęste włosy brunet.Z wyglądu nigdy nie miałem powodzenia do kobiet.

Mam faceta co ma 175 cm od 20 lat :D Co zrobić...nie szpilki i wzrost najważniejszy. Uwierzysz? :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Mam faceta co ma 175 cm od 20 lat :D Co zrobić...nie szpilki i wzrost najważniejszy. Uwierzysz? :D :D :D

No uwierzę .Jakbyś nie była przy nim mogłabyś załozy.Co ci szkodzi.Moje pokolenie jest teraz wyższe od starszego pokolenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Wentyl1996 napisał(a):

Będziesz miała zdrowszy kręgosłup.Naukowo jest udowodnione,że szpilki szkodzą.Co do oczu to ja lubię też piwne oczy u dziewczyny i ciemne gęste włosy .

Celuj w wartościowe dziewczyny. Może typ który odbierasz jest kompletnie nie dla Ciebie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Melodiaa napisał(a):

Celuj w wartościowe dziewczyny. Może typ który odbierasz jest kompletnie nie dla Ciebie 😉

W moim wieku ciężko kogokolwiek poznać. Kobiety mniej więcej w moim wieku są zajęte albo samotnym matkami albo szukają sexu ,albo po rozwodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kompleks wzrostu głównie powstaje przez to, że kobiety większość, ale nie wszystkie wolą wyższych. Poza tym najbardziej denerwuje to czego nie można zmienić bo dużo cech fizycznych można zmienić, a wzrostu nie. I to denerwuje, mnie pamiętam zawsze wydawało się, że wysoki ma lepiej i zazdrościłem tym. Co mogą czerpać z życia, a ja unikałem alkoholu i papierosów, bo bałem się, że nie urosłem tak to u mnie wyglądało i tak to rozumiem @Wentyl1996Czy dobrze to rozumiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Vizyo napisał(a):

Moim zdaniem kompleks wzrostu głównie powstaje przez to, że kobiety większość, ale nie wszystkie wolą wyższych. Poza tym najbardziej denerwuje to czego nie można zmienić bo dużo cech fizycznych można zmienić, a wzrostu nie. I to denerwuje, mnie pamiętam zawsze wydawało się, że wysoki ma lepiej i zazdrościłem tym. Co mogą czerpać z życia, a ja unikałem alkoholu i papierosów, bo bałem się, że nie urosłem tak to u mnie wyglądało i tak to rozumiem @Wentyl1996Czy dobrze to rozumiem?

Według mnie nie można zmienić wzrostu ,100  procentach nie można zmienić siły fizycznej,poniekąd tak tyle ile genetyka na to pozwoli,koloru oczu nie można zmienić ,twarzy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):

Według mnie nie można zmienić wzrostu ,100  procentach nie można zmienić siły fizycznej,poniekąd tak tyle ile genetyka na to pozwoli,koloru oczu nie można zmienić ,twarzy .

Sterydy,zabiegi, operacje plastyczne. To wszystko jest dużo łatwiejsze do załatwienia i mniej bolesne niż Metoda Lizarowa.

A co do zmiany koloru oczu to można nosić soczewki.

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Vizyo napisał(a):

Sterydy,zabiegi, operacje plastyczne. To wszystko jest dużo łatwiejsze do załatwienia i mniej bolesne niż Metoda Lizarowa.

Po sterydach można zniszczyć sobie wszystkie narządy i zostać wrakiem do końca życia .Nie jeden wyladował do piachu.Był taki kanał na YouTubie Kilka lat temu prostodocelu.Pokazywał na kanapie jak szprycuje się w bark ,opowiadał o kuracjach sterydowych,o hormonach hgh ,Sarmach,peptydach .

Co do operacji plastycznych nie jestem gejem ,żeby się modelować albo wstrzykiwać sobie botoks w twarz .To jest domeną kobiet i homoseksualistów lub nie idefikują się ani jako kobieta ani mężczyzna . 

Edytowane przez Wentyl1996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):

Po sterydach można zniszczyć sobie wszystkie narządy i zostać wrakiem do końca życia .Nie jeden wyladował do piachu.Był taki kanał na YouTubie Kilka lat temu prostodocelu.Pokazywał na kanapie jak szprycuje się w bark ,opowiadał o kuracjach sterydowych,o hormonach hgh ,Sarmach,peptydach .

Co do operacji plastycznych nie jestem gejem ,żeby się modelować albo wstrzykiwać sobie botoks w twarz .To jest domeną kobiet i homoseksualistów lub nie idefikują się ani jako kobieta ani mężczyzna . 

Ja powiedziałem tylko, że te rzeczy o których mówisz, że nie można zmienić. Można sztucznie zmienić, a, że to nie bezpieczne to już sprawa drugorzędna. A powiedz mi jak u ciebie się wykształcił kompleks wzrostu jak to się zaczęło dokładnie? Był jakiś punkt kulminacyjny, który szczególnie zapamiętałeś. Czy sam już nie pamiętasz od czego się zaczęło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Vizyo napisał(a):

Ja powiedziałem tylko, że te rzeczy o których mówisz, że nie można zmienić. Można sztucznie zmienić, a, że to nie bezpieczne to już sprawa drugorzędna. A powiedz mi jak u ciebie się wykształcił kompleks wzrostu jak to się zaczęło dokładnie? Był jakiś punkt kulminacyjny, który szczególnie zapamiętałeś. Czy sam już nie pamiętasz od czego się zaczęło?

Wykształcił dopiero w wieku 14 lat jak zauważyłem ,że większość osób mnie przerosneło a ja nie urosłem .W wieku 14 lat miałem 171 cm wzrostu.W wieku już 16 lat byłem najniższy wśród rówieśników mierząc 175 cm wzrostu.Ciagle czekałem kiedy wypruje do góry ale się to niestety nie stało .Od 17 roku życia mój wzrost został taki do dziś .W wieku 25 lat urosłem 5 mm i tak zostało.

Edytowane przez Wentyl1996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi