Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niski wzrost kompleks od wielu lat

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Maat napisał(a):

Wiecie,jak zaczął ze mną gadkę mój mąż?

Biegał latem praktycznie codziennie ( mieszkaliśmy niedaleko siebie,a ja często chodziłam na spacery).

Ale znaliśmy się z lat szkolnych.

I kiedyś usiadł przy drodze i udawał, że go noga boli.

I zaczęliśmy biegać razem.

A teraz to już staruchy się robimy.😏

Czyli twoj związek niejako zaczął się od kłamstwa 😉. A mówią, że związku na kłamstwie nie zbudujesz. Ja czasami sobie wyobrażam jak biegam, że jakiś biegacz do mnie zagada 😀. Kurcze, może też muszę udawać ze noga mnie boli. W sumie to trochę mnie boli, wiec nawet nie byłoby to za wielkie kłamstwo 😃.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Relfi napisał(a):

Kiedyś słyszałem uważam ciekawą radę, od osoby będącej zadowolonej ze swojego związku, iż On potrzebuje być doceniony, a Ona wysłuchana. Ja w związku nie byłem i nie szukam, więc mogę się tylko zastanawiać czy ktoś mógłby to potwierdzić.

Zgadzam się, ale dodałabym, że on też potrzebuje być wysłuchany, a ona doceniona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 5.12.2024 o 22:06, bei napisał(a):

Zgadzam się, ale dodałabym, że on też potrzebuje być wysłuchany, a ona doceniona.

To raczej chodziło o to co jest bardziej znaczące dla każdej strony. Jesli pochwalisz swojego partnera za coś co zrobił, to poczuje się bardziej taki męski, to będzie coś więcej znaczyło niż tylko poczucie bycia docenionym. Kobiety zaś mają większą sposobność opowiadać o swoich uczuciach co akurat jest widoczne w temacie „Dzisiaj czuję się ..” 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mający jakieś 190 cm czasem czuję się za wysoki będąc znacznie wyższym od niektórych znajomych i wydaje mi się, że mój wzrost jest lepiej oceniany też przez wysokie dziewczyny, bo jak niska to różnica wzrostu jest bardzo duża i to też w moim odczuciu nie wszystkim się podoba. Moim zdaniem wysoki nie jesteś, ale niski też nie, rozumiem, że chciałbyś być trochę wyższy, ale nie powinieneś mieć kompleksu z tego powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się wiele rzeczy nauczyłem, na swój sposób zrozumiałem to błędne koło. To znaczy miałem kompleks wzrostu, wyszedłem z niego. Teraz zaczął się u mnie kolejny kompleks "Mizerny zarost" Mam już prawie 20 lat, a zarostu tyle co nic. Oczywiście, u mnie w klasie koledzy już go mają. Lecz przestałem im zazdrościć, zrozumiałem, że szkoda na to sił,  bo to, że będę się przejmował nic nie zmieni. Nie wyrośnie mi od tego zarost. Pogodziłem się z tym, że późno dojrzewam i nie mam na to wpływu. Zanim jednak to zrozumiałem musiałem wiele wycierpieć. I nie wierzyłem w bajki o samoakceptacji, a jednak to jedyna droga, by być szczęśliwym. 

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vizyo no widzisz a ja z kolei chciałbym mieć mało zarostu i szybko się golić :D W wieku 20 lat też nie miałem jeszcze tyle co później, więc coś ci tam dojdzie. To zależy od genów, ilości testosteronu itp. Nawet dziewczyny potrafią mieć różną ilość owłosienia, nawet potrafią mieć na twarzy.  Jak zobaczyłem nogi dziewczyny, która ich długo nie goliła to miała chyba więcej niż ja z kolei koleżanka ma tak mało włosów, że goli nogi chyba raz w miesiącu a i tak świeci gołą, gładką skórą :P

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.10.2024 o 03:41, Wentyl1996 napisał(a):

Jestem dosyć niski mam 177 cm wzrostu i z powodu niskiego wzrostu nigdy nie byłem w związku z dziewczyną .Przez każdą dziewczynę byłem odrzucany nie raz słyszałem z ust dziewczyn ,że jestem za niski .

Ja mam 180. Pomyśl sobie że masz 190 cm i masz ciężki wypadek drogowy w którym tracisz rękę [amputacja]. Czy te "dziewczyny" które byłyby to z tobą bo masz n 190 cm, byłyby dalej z tobą gdybyś stracił rękę ?? Blisko 9 lat temu straciłem rękę w wypadku drogowym. Jeśli ktoś kogoś kocha, to będzie go kochać czy ma 177 cm czy ma tylko jedną rękę. Taka jest prawdziwa miłość - agape, a gdy jej nie ma to choćbyś miał wszystko idealne, to bez miłości to będzie martwota, to będzie teatr. Zawsze mógłbyś mieć mniej niż 177cm, a ja mógłbym stracić obydwie ręce. Przez wiarę doceniam to co mam i mam Boży pokój ducha 🙂  ....................... "Miłość [agape] jest cierpliwa, miłość jest dobrotliwa, nie zazdrości, miłość nie jest chełpliwa, nie nadyma się, (5) nie postępuje nieprzystojnie, nie szuka swego, nie unosi się, nie myśli nic złego, (6) nie raduje się z niesprawiedliwości, ale się raduje z prawdy; (7) wszystko zakrywa, wszystkiemu wierzy, wszystkiego się spodziewa, wszystko znosi. (8) Miłość nigdy nie ustaje" - Biblia Warszawska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.02.2025 o 12:26, domek napisał(a):

Ja mam 180. Pomyśl sobie że masz 190 cm i masz ciężki wypadek drogowy w którym tracisz rękę [amputacja]. Czy te "dziewczyny" które byłyby to z tobą bo masz n 190 cm, byłyby dalej z tobą gdybyś stracił rękę ?? Blisko 9 lat temu straciłem rękę w wypadku drogowym. Jeśli ktoś kogoś kocha, to będzie go kochać czy ma 177 cm czy ma tylko jedną rękę. Taka jest prawdziwa miłość - agape, a gdy jej nie ma to choćbyś miał wszystko idealne, to bez miłości to będzie martwota, to będzie teatr. Zawsze mógłbyś mieć mniej niż 177cm, a ja mógłbym stracić obydwie ręce. Przez wiarę doceniam to co mam i mam Boży pokój ducha 🙂  ....................... "Miłość [agape] jest cierpliwa, miłość jest dobrotliwa, nie zazdrości, miłość nie jest chełpliwa, nie nadyma się, (5) nie postępuje nieprzystojnie, nie szuka swego, nie unosi się, nie myśli nic złego, (6) nie raduje się z niesprawiedliwości, ale się raduje z prawdy; (7) wszystko zakrywa, wszystkiemu wierzy, wszystkiego się spodziewa, wszystko znosi. (8) Miłość nigdy nie ustaje" - Biblia Warszawska

Nie potrzebuję twoich pustych kazań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Nie .Na co mają to być ?

Jeżeli bardzo chcesz urosnąć i nie możesz się zaakceptować. Znajdź zestaw ćwiczeń, które mogą pomóc rozciągnąć się do 1-2cm. Na sklepie play jest taka apka do tego. Nie wiem czy pomoże, ale zaszkodzić nie zaszkodzi. Lecz musisz pamiętać, to nie wzrost jest problemem. Tylko brak samoakceptacji 2 dodatkowe cm wzrostu, naprawdę nie sprawi, że nagle twoje życie cudownie nabierze kolorów. 

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 30.10.2024 o 17:18, Wentyl1996 napisał(a):

Ale już jestem w tym wieku ,że może mi się nie udać marny tylko milimetr .Albo max 0.5 cm

Będę musiał wieść żywot krasnala ./cenzura/owo się z tym czuje .Mam nadzieję ,że kiedyś znajdą ludzie środek na zwiększanie wzrostu bo to jest tragedia .

/cenzura/.jo..w.o że będę musiał wieść żywot krasnala.

C..h..u..j.o.wo

Są ludzie którzy nie mają nóg, co wtedy?

Są dzieci, którzy mają biednych rodziców, co wtedy?

Są osoby z zespołem Aspergera, co wtedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku urosnąć trzeba mentalnie ale chyba autor wątku raczej nie jest na to gotowy i woli widzieć problem tam gdzie go nie ma. Zafiksowanie na swoim cierpieniu niczego nie zmieni...trzeba spojrzeć szerzej. Potrzeba autorowi coś na zasadzie "błysku" opisywanego w psychologii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Melodiaa napisał(a):

W tym przypadku urosnąć trzeba mentalnie ale chyba autor wątku raczej nie jest na to gotowy i woli widzieć problem tam gdzie go nie ma. Zafiksowanie na swoim cierpieniu niczego nie zmieni...trzeba spojrzeć szerzej. Potrzeba autorowi coś na zasadzie "błysku" opisywanego w psychologii.

Nie zrozumiesz osoby niskiej skoro jesteś sama wysoka.

Niski facet zawsze będzie miał pod górkę w relacjach damsko męskich .

Edytowane przez Wentyl1996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Nie zrozumiesz osoby niskiej skoro jesteś sama wysoka.

Niski facet zawsze będzie miał pod górkę w relacjach damsko męskich .

To nie kwestia rozumienia a podejscia. Mam 175 cm jak na kobietę jestem wysoka a mój mąż ma 175. Zaraz a ty ile masz? 🫣 

Umartwiaj się nad tym dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Melodiaa napisał(a):

To nie kwestia rozumienia a podejscia. Mam 175 cm jak na kobietę jestem wysoka a mój mąż ma 175. Zaraz a ty ile masz? 🫣 

Umartwiaj się nad tym dalej...

Pisałem ,że mam 177 cm .To twoja już sprawa ,że wybrałaś niskiego faceta .Mało która kobieta by chciała niskiego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):

Pisałem ,że mam 177 cm .To twoja już sprawa ,że wybrałaś niskiego faceta .Mało która kobieta by chciała niskiego .

Masz już 29 lat sądząc, że nick nawiązuje do daty urodzin. Wiesz, że już raczej nie urośniesz. Więc dlaczego tak desperacko próbujesz zmienić coś, czego zmienić nie możesz? Nic nie wniesie to do twojego życia. Akceptacja takiego stanu rzeczy, naprawdę ułatwiła by Ci życie. Lecz nie wiem dlaczego uważasz, że 177cm to mało?. Czy w twoim towarzystwie są sami siatkarze, koszykarze, że, aż tak się wyróżniasz?

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Wentyl1996 napisał(a):

Mój kierownik jest o głowę niższy od mnie i jakaś go chciała 🤣 Jakie ty musisz mieć niskie poczucie własnej wartości aby tak siebie wartościować w oczach kobiet. Nie wiem w jakie celujesz...może te o usposobieniu "księżniczki" która ma tylko wymagania a sama nic nie potrafi i tylko wygląda. A że faceci to wzrokowcy to uderzają do "pustych" lal i mają rozp...l psychiczny. Ech....

Moderator też człowiek i musi czasem napisać bez owijania w bawełnę 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.02.2025 o 13:32, Melodiaa napisał(a):

Mój kierownik jest o głowę niższy od mnie i jakaś go chciała 🤣 Jakie ty musisz mieć niskie poczucie własnej wartości aby tak siebie wartościować w oczach kobiet. Nie wiem w jakie celujesz...może te o usposobieniu "księżniczki" która ma tylko wymagania a sama nic nie potrafi i tylko wygląda. A że faceci to wzrokowcy to uderzają do "pustych" lal i mają rozp...l psychiczny. Ech....

Moderator też człowiek i musi czasem napisać bez owijania w bawełnę 😅

Ja szukałem przeciętnej kobiety .Nie jest to moja wina ,że jestem niski i mam pod górkę .Zawsze będę miał pod górkę przez to ,że jestem niski.Zawszenbede miał łatkę kurdupla który będzie próbował wiecznie czymś nadrabiać na siłę .Niestety nie wychodzi mi to nadrabianie czymś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi