Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niski wzrost kompleks od wielu lat

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):

Nie jestem żadnym intelektualista studiów nie mam skończonych mam tylko średnie bez matury .Z nauki byłem bardzo slaby.Fizycznie też lipa bo jestem kurduplem.

No i myślisz, że z jakiego względu prędzej nie znajdziesz dziewczyny? Wzrost czy wykształcenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, Wentyl1996 napisał(a):

Nie jestem żadnym intelektualista studiów nie mam skończonych mam tylko średnie bez matury .Z nauki byłem bardzo slaby.Fizycznie też lipa bo jestem kurduplem.

Chodziłeś do liceum? Ale byłeś słaby bo się nie uczyłeś, czy zakuwałeś kilka godzin dziennie i nie było efektów. Studia nie są teraz żadnym wyznacznikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, bei napisał(a):

Chodziłeś do liceum? Ale byłeś słaby bo się nie uczyłeś, czy zakuwałeś kilka godzin dziennie i nie było efektów. Studia nie są teraz żadnym wyznacznikiem.

Nie ,że się nie uczyłem .Nie każdemu idzie dobrze nauka i nie każdy potrafi przyswajać wiedzę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dryagan napisał(a):

@Wentyl1996 jeśli pozostaniesz sam, to na 100% nie dlatego, że jesteś niski (zresztą wcale nie jesteś niski, masz normalny średni wzrost). Szukaj powodów gdzie indziej, a nie wmawiasz sobie totalną bzdurę

image.thumb.png.47f341ba6fb34ef1b24564a728ef1b1d.png

To są stare dane .Mi nic nie zostało oprócz wegetacji.

1 godzinę temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Przy dziewczynie 165cm jesteś wysoki

Raczej taki sobie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):
1 godzinę temu, Dryagan napisał(a):

@Wentyl1996 jeśli pozostaniesz sam, to na 100% nie dlatego, że jesteś niski (zresztą wcale nie jesteś niski, masz normalny średni wzrost). Szukaj powodów gdzie indziej, a nie wmawiasz sobie totalną bzdurę

image.thumb.png.47f341ba6fb34ef1b24564a728ef1b1d.png

Rozwiń  

To pokaż aktualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Raczej taki sobie 

Naprawdę w swojej społeczności jesteś, aż tak niski? Jak byłem podobnego wzrostu jak ty to fakt faktem byłem niższy od rówieśników. No, ale nie najniższy zawsze byli niżsi odemnie. Teraz również wysoki nie jestem, ale taki nie wyróżniający się i mi to pasuje ani za niski, ani za wysoki. Może faktycznie przyczyna jest gdzieś indziej. Odpowiedz mi na te pytania.

1. Czy ktoś w ostatnim czasie wyśmiał Cię lub wypomniał Ci twój wzrost?

2. Co zmieniłoby się według ciebie gdybyś urósł do 185cm Czy naprawdę byłbyś szczęśliwszy?

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Vizyo napisał(a):

Naprawdę w swojej społeczności jesteś, aż tak niski? Jak byłem podobnego wzrostu jak ty to fakt faktem byłem niższy od rówieśników. No, ale nie najniższy zawsze byli niżsi odemnie. Teraz również wysoki nie jestem, ale taki nie wyróżniający się i mi to pasuje ani za niski, ani za wysoki. Może faktycznie przyczyna jest gdzieś indziej. Odpowiedz mi na te pytania.

1. Czy ktoś w ostatnim czasie wyśmiał Cię lub wypomniał Ci twój wzrost?

2. Co zmieniłoby się według ciebie gdybyś urósł do 185cm Czy naprawdę byłbyś szczęśliwszy?

Uważam ,że jakbym miał 185 cm nie miałbym problemów czułbym się pewny siebie.

Nie raz zostałem ostatnio wyśmiany przez wzrost jak miałem założony konto na jamuro. W swojej społeczności jestem niski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Wentyl1996 napisał(a):

Nie raz zostałem ostatnio wyśmiany przez wzrost jak miałem założony konto na jamuro. W swojej społeczności jestem niski.

A myślisz, że nie byłoby tak, że jakbyś miał 185cm to chciałbyś 190cm? Powiedz mi ile średnio twoi znajomi mają wzrostu, bo to naprawdę dziwne żebyś był przy nich niski ze swoim wzrostem. 

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Vizyo napisał(a):

Brakuje Ci tylko 3cm to tyle co nic. Kup sobie buty na wyższej podeszwie to będziesz miał 180cm.

Widać ta różnice 3 cm .Niestety już nie jesteś niski i nie masz już tego problemu .Za to ja będę miał do usranej śmierci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Sztuczna inteligencja mówi prawdę .

Screenshot_20241112-185344.png

1 minutę temu, Wentyl1996 napisał(a):

Widać ta różnice 3 cm .Niestety już nie jesteś niski i nie masz już tego problemu .Za to ja będę miał do usranej śmierci.

Nie będziesz miał bo wcale niski nie jesteś. Miałem to samo co ty więc wiem co przeżywasz. I zawsze tutaj znajdziesz odemnie wsparcie bo wiem jak Cię to męczy. Spróbuj terapii na początek i daj szanse przynajmniej 2 miesięcy bo na początku będzie gorzej tak zawsze jest, ale później będzie tylko lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Vizyo napisał(a):

Nie będziesz miał bo wcale niski nie jesteś. Miałem to samo co ty więc wiem co przeżywasz. I zawsze tutaj znajdziesz odemnie wsparcie bo wiem jak Cię to męczy. Spróbuj terapii na początek i daj szanse przynajmniej 2 miesięcy bo na początku będzie gorzej tak zawsze jest, ale później będzie tylko lepiej.

Łaziłem na terapię opowiadałem o swoim problemie .Nie wiedział jak mi pomóc specjalista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Wentyl1996 napisał(a):

Tak ci podpowiada Twoja wyobraźnia a sądzę, że wtedy znalazłbyś inna "niedoskonałość" w sobie która tłumaczył byś brak pewności siebie. Niestety wszystko jest w naszych głowach i z pewnością nie są winne  3 cm, które w twojej opinii ci brakuje.

To kwestia psychiki i poczucia własnej wartości, samoakceptacji takim jakim się jest  a jest to niezależne od innych czynników. Oczywiście można w sobie widzieć mankamenty ale podchodzić do tego z dystansem i zrozumieniem bo nie na wszystko mamy wpływ. Poświęcanie zbytniej uwagi czemuś czego nie można zmienic jest jak dla tematem do poszukiwania przyczyn i tutaj zaczyna się praca nad sobą najlepiej u psychoterapeuty. 

Przede wszystkim ktoś kto pewność siebie nie porównuje się z innymi a z każdej niedoskonałości nawet potrafi zrobić walor. 

Wszystko zależy od nas i jak do siebie pochodzimy. Opinia innych też nie powinna mieć większego znaczenia bo ważne jest co my sami o sobie myślmy. Dopóki tego w swoim  podejściu nie zmienisz będziesz upatrywał problem w 3 cm a tu chodzi znacznie o coś innego moim skromnym zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

168cm wzrostu, metr w obwodzie (pomimo braku nadwagi) wykształcenie średnie bez matury, praca na czarno, brak jakiegokolwiek hobby, pasji, czy zainteresowań, alkoholik z borderem, ryj niewyjściowy... a jakoś sobie kogoś znalazłem. Fakt, jest trudno, przy takim zestawie cech, ale nie jest to niemożliwe.

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi