Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niski wzrost kompleks od wielu lat

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem dosyć niski mam 177 cm wzrostu i z powodu niskiego wzrostu nigdy nie byłem w związku z dziewczyną .Przez każdą dziewczynę byłem odrzucany nie raz słyszałem z ust dziewczyn ,że jestem za niski .Mam już 28 lat i wiele czasu czasu szukałem po portalach randkowych,w realu ,dawałem ogłoszenie i nic kompletnie .Bardzo mi doskwiera mój wzrost ,wolałbym być wyższy i się nie męczyć z takiego marnego wzrostu jaki w ogóle mam.Mysle pomału ,że będę musiał się z tym pogodzić ,że będę sam.

Praktycznie średni wzrost to pomiędzy 180 a 189 cm

Niski 170-179 cm

Bardzo niski ponizej 170 cm 

Średni 180-189cm

Wysoki 190-199

Bardzo wysoki 200 cm+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj nawiązać kontakt z niskimi dziewczynami, będziesz się czuł pewniejszy:)) naprawdę można pracować nad boostami mnostwa innych rzeczy. Poza tym zdziwiłbys się ile każdy zna par gdzie super laski mają niskich facetów albo wgl średnio urodziwych, co to, czary mary? Szkoda waszego czasu na narzekanie że ja to ja, lepiej próbować, zbierać porażki i wynosić z nich mądrość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, Dalja napisał(a):

Spróbuj nawiązać kontakt z niskimi dziewczynami, będziesz się czuł pewniejszy:)) naprawdę można pracować nad boostami mnostwa innych rzeczy. Poza tym zdziwiłbys się ile każdy zna par gdzie super laski mają niskich facetów albo wgl średnio urodziwych, co to, czary mary? Szkoda waszego czasu na narzekanie że ja to ja, lepiej próbować, zbierać porażki i wynosić z nich mądrość

Zdajesz sobie sprawę ,że niski facet ma strasznie ciężko,żeby znaleźć dziewczynę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.10.2024 o 03:41, Wentyl1996 napisał(a):

Jestem dosyć niski mam 177 cm wzrostu i z powodu niskiego wzrostu nigdy nie byłem w związku z dziewczyną .Przez każdą dziewczynę byłem odrzucany nie raz słyszałem z ust dziewczyn ,że jestem za niski .Mam już 28 lat i wiele czasu czasu szukałem po portalach randkowych,w realu ,dawałem ogłoszenie i nic kompletnie .Bardzo mi doskwiera mój wzrost ,wolałbym być wyższy i się nie męczyć z takiego marnego wzrostu jaki w ogóle mam.Mysle pomału ,że będę musiał się z tym pogodzić ,że będę sam.

Niski 170-179 cm

Średni 180-189cm

Wysoki 190-199

Bardzo wysoki 200 cm+

Po pierwsze Twój wzrost nie jest niskim wzrostem. Mieścisz się w średniej krajowej, a nawet i średniej europejskiej. Po drugie - wzrost nie liczy się na pierwszym miejscu, a bardziej twarz i sylwetka. Można być niewysokim, a jednocześnie ogółem wyglądać 100x lepiej niż niejeden 2-metrowy astenik. Trzeba patrzeć na pozytywne aspekty swoich "niedociągnięć" i z nich korzystać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba żartujesz? 177 to wcale nie jest niski wzrost, powiedziałabym że średni. a po drugie znam wielu facetów 170 a nawet mniej, którzy mają powodzenie/są w związkach. wielu z kobietami wyższymi od siebie. łączy ich jedno - spora pewność siebie. popracuj nad tym, na to masz wpływ w przeciwieństwie do wzrostu. skup się na swoich zaletach, a nie (wymyślonych) wadach. powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie natura zrobiła psikusa i zabrakło 0.5cm do magicznego 180 😕 ja jednak nikogo nie szukam, nie czuję takiej potrzeby.

.

A Ty masz problem z zaakceptowaniem swojego wzrostu a nie samym wzrostem ;)

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

177 cm to wcale nie jest wyjątkowo niski wzrost.

Nie wiem skąd masz takie spostrzeżenia - 177 cm to normalny facet, może ciut poniżej średniej i nie rozumiem jak 180-189 cm to może być średni (wychodzi, że dla Ciebie średni to 185 cm).

Może żyjesz w dużym mieście i stąd takie obserwacje - ludzie wychowani w największych miastach w Polsce są znacznie wyżsi niż ci wychowani w małych miastach powiatowych (ja pochodzę z Turku - 24-tysięcznego miasta w województwie wielkopolskim), a ci wychowani na wsiach są jeszcze niżsi.

Generalnie typowy wzrost dorosłego mężczyzny w Polsce to:

-w dużych miastach - około 185 cm,

-w mniejszych miastach - około 180 cm (ja jestem w tej kategorii),

-na wsiach - około 175 cm.

Często robiąc statystyki wychodzi, że ludzie z polskiej wsi są średnio 10 cm niżsi niż ludzie z największych polskich miast.

A może kierujesz się wzrostem aktorów i ogólnie celebrytów, którzy średnio są ciut wyżsi niż przeciętni ludzie - oczywiście nie jest to jakaś wielka różnica, jednak na ogół w tym środowisku normą jest kilka centymetrów więcej (zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn).

Ja mam 180 cm (tylko 3 cm więcej od Ciebie) i od dawna uważam, że jestem za wysoki.

I choć w rzeczywistości jestem średniego wzrostu, to przyznam że czuję się mniej komfortowo niż gdy miałem 160-165 cm (w wieku 12-13 lat).

Wiem, że 12-13 lat to jeszcze dziecko, które nadal rośnie, ale mi w tym wieku było najwygodniej żyć.

Mój ojciec jest 5 cm niższy i ma tylko 175 cm i mam wrażenie, że jemu jest dzięki temu łatwiej egzystować niż mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem niższy od swojego ojca o 5 cm .Naprawdę dla mnie jest to problem ,że jestem taki niski .Nikt tego nie rozumie ,że to mi wpływa na samopoczucie.Naprawde źle się czuje z takim wzrostem będąc niskim .Nikt w rodzinie nie jest tak niski jak ja .Można powiedzieć ,że niski wzrost jest poważnym problemem .

W dniu 27.10.2024 o 01:36, Wrwsw napisał(a):

nieprawda, niscy faceci mają właśnie duże powodzenie u kobiet

Przykład? Jarosław Kaczyński

Ja nie mam wcale powodzenia a jestem niski .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Jestem niższy od swojego ojca o 5 cm .Naprawdę dla mnie jest to problem ,że jestem taki niski .Nikt tego nie rozumie ,że to mi wpływa na samopoczucie.Naprawde źle się czuje z takim wzrostem będąc niskim .Nikt w rodzinie nie jest tak niski jak ja .Można powiedzieć ,że niski wzrost jest poważnym problemem .

Ja nie mam wcale powodzenia a jestem niski .

żartowałem z tym Kaczyńskim xd 

Musisz zaakceptować siebie, swoje zalety i wady. Możesz swój wzrost zrekompensować czyyms innym np. pewnością siebie, budową ciała, osobowością, pasjami itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.10.2024 o 03:41, Wentyl1996 napisał(a):

Niski 170-179 cm

Średni 180-189cm

Wysoki 190-199

Bardzo wysoki 200 cm+

Ja też kiedyś miałem ten kompleks na całe szczęście urosłem i mam 182cm. Jeżeli chcesz pogadać to możemy popisać pv. Przechodziłem przez to samo i naprawdę Ci co mówią bajki o samoakceptacji nie wiem czy byli kiedyś w tej sytuacji. Musisz po prostu robić wszystko by nie dawać poznać po sobie, że masz ten kompleks bo jak się dowiedzą to złośliwi ludzie będą Ci docinać na tym punkcie. Chociaż 177cm to nie jest taki zły wzrost kup sobie buty na wysokiej podeszwie i 180cm będziesz miał.

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Vizyo napisał(a):

Ja też kiedyś miałem ten kompleks na całe szczęście urosłem i mam 182cm. Jeżeli chcesz pogadać to możemy popisać pv. Przechodziłem przez to samo i naprawdę Ci co mówią bajki o samoakceptacji nie wiem czy byli kiedyś w tej sytuacji. Musisz po prostu robić wszystko by nie dawać poznać po sobie, że masz ten kompleks bo jak się dowiedzą to złośliwi ludzie będą Ci docinać na tym punkcie. Chociaż 177cm to nie jest taki zły wzrost kup sobie buty na wysokiej podeszwie i 180cm będziesz miał.

Pewnie byłeś dzieckiem i za to urosłeś.Ja niestety nie urosłem i jestem dalej niski .Nie zrozumiesz bo sam nie jesteś niski .

18 godzin temu, Wrwsw napisał(a):

żartowałem z tym Kaczyńskim xd 

Musisz zaakceptować siebie, swoje zalety i wady. Możesz swój wzrost zrekompensować czyyms innym np. pewnością siebie, budową ciała, osobowością, pasjami itp.

Ćwicze i moja budowa ciała jest słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Wentyl1996 napisał(a):

Pewnie byłeś dzieckiem i za to urosłeś.Ja niestety nie urosłem i jestem dalej niski .Nie zrozumiesz bo sam nie jesteś niski .

Ćwicze i moja budowa ciała jest słaba.

Nie byłem dzieckiem urosłem 4cm w wieku 19 lat. Rozumiem Cię doskonale bo przeżywałem to co ty ba nawet miałem temat o kompleksie wzrostu na tym forum. Prawdopodobnie ustąpiło mi bo urosłem miałem szczęście. To jest nie prawda, że to zaakceptujesz do końca możesz się nauczyć z tym żyć, ale zawsze ta podświadomość będzie Ci czasami coś z tym wzrostem podpowiadała. Wyżsi ludzie to będziesz się do nich przyrównywał itp. Najlepiej ćwiczyć mieć nadzieję, że jeszcze się urośnie 3cm myślę, że dałbyś radę osiągnąć poprzez rozciąganie i wgl. Wiem, że 28 lat to wiek gdzie się nie rośnie, ale zawsze można mieć nadzieję, że jest się wyjątkiem.

Ps próbowałeś terapii?

Edytowane przez Vizyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Vizyo napisał(a):

Nie byłem dzieckiem urosłem 4cm w wieku 19 lat. Rozumiem Cię doskonale bo przeżywałem to co ty ba nawet miałem temat o kompleksie wzrostu na tym forum. Prawdopodobnie ustąpiło mi bo urosłem miałem szczęście. To jest nie prawda, że to zaakceptujesz do końca możesz się nauczyć z tym żyć, ale zawsze ta podświadomość będzie Ci czasami coś z tym wzrostem podpowiadała. Wyżsi ludzie to będziesz się do nich przyrównywał itp. Najlepiej ćwiczyć mieć nadzieję, że jeszcze się urośnie 3cm myślę, że dałbyś radę osiągnąć poprzez rozciąganie i wgl. Wiem, że 28 lat to wiek gdzie się nie rośnie, ale zawsze można mieć nadzieję, że jest się wyjątkiem.

Ps próbowałeś terapii?

Mało który rośnie w wieku 19 lat większość kończy mając 18 lat .

Godzinę temu, Vizyo napisał(a):

Ps próbowałeś terapii?

Tak próbowałem terapii ale ci specjaliści nic nie pomogli.Sam ja siebie jestem skazany .Od czego mogę urosnąć ?Przecież jak kości długie się zrosną w pełni nie urośnie się w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Mało który rośnie w wieku 19 lat większość kończy mając 18 lat .

Tak próbowałem terapii ale ci specjaliści nic nie pomogli.Sam ja siebie jestem skazany .Od czego mogę urosnąć ?Przecież jak kości długie się zrosną w pełni nie urośnie się w górę.

Rośnie się do 21 roku życia średnio, ale każdy ma swoje tempo znam jednego co urósł w wieku 25 lat wcm nie ma na to reguły. Masz rację, że kości zrośnięte raz już się nie odłączą. Możesz spróbować ćwiczeń rozciągających słyszałem, że od 1 do 1.5cm można rozciągnąć się po zakończeniu dojrzewania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Vizyo napisał(a):

Rośnie się do 21 roku życia średnio, ale każdy ma swoje tempo znam jednego co urósł w wieku 25 lat wcm nie ma na to reguły. Masz rację, że kości zrośnięte raz już się nie odłączą. Możesz spróbować ćwiczeń rozciągających słyszałem, że od 1 do 1.5cm można rozciągnąć się po zakończeniu dojrzewania.

A ile urósł w wieku 25 lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

Pewnie wynikiem rozciągania kręgosłupa słyszałem ,że mogą po zrośnięciu kości długich kręgi szyjne rozrastać od 0,5 -2 cm max w wyjątkowych przypadkach 3 

Napisałem o tym w poprzednim poście. Spróbuj na pewno nie zaszkodzi może tylko pomóc. Tylko pamiętaj żeby robić to z głową i nie przesadzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale już jestem w tym wieku ,że może mi się nie udać marny tylko milimetr .Albo max 0.5 cm

Będę musiał wieść żywot krasnala ./cenzura/owo się z tym czuje .Mam nadzieję ,że kiedyś znajdą ludzie środek na zwiększanie wzrostu bo to jest tragedia .

/cenzura/.jo..w.o że będę musiał wieść żywot krasnala.

C..h..u..j.o.wo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi