Skocz do zawartości
Nerwica.com

Quviviq (daridoreksant) czy jest dla nas nadzieja?

powerade33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jako iż wygoglowalem ze jest nowy lek który jest zarejestrowany w polsce , ale nie ma go w fabrykach . Jego nazwa to Quviviq (daridoreksant). 
W Niemczech jest on dostępny dzwoniłem do ciotki , lekarz  wypisała mi receptę( chociaż też nie słyszała o nim)  i wysłałem jej , i ma mi wykupić. Ponieważ nadużywam zolpidemu i za cholerę nie mogę jego rzucić żadne ketrele i neurolepty nie pomagają. Czy ktoś wogole słyszał o tym leku? Czy może czytał o nim na zagranicznych stronach i ktoś zna angielski ? Ja nie znam . 
z góry dziękuję za odpowiedź zapraszam do dyskusji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A napisz coś więcej o leku jak już zakładasz temat o nowym leku, bo tak, ja sobie już znalazłam CHPL i wiem, ale przeklejanie postu z innego forum niewiele mówi tym bardziej że lek jeszcze nie jest dostępny w aptekach.

Kto wie gdzie szukać to sobie znajdzie szczegółowe info, ale niewiele jest takich osób na forum.

Bo same problemy ze snem nie są wskazaniem do zastosowania tego leku.

I na pewno nie jest to lek pierwszego rzutu czy do stosowania w krótkotrwałej bezsenności.

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

A napisz coś więcej o leku jak już zakładasz temat o nowym leku, bo tak, ja sobie już znalazłam CHPL i wiem, ale przeklejanie postu z innego forum niewiele mówi tym bardziej że lek jeszcze nie jest dostępny w aptekach.

Kto wie gdzie szukać to sobie znajdzie szczegółowe info, ale niewiele jest takich osób na forum.

Bo same problemy ze snem nie są wskazaniem do zastosowania tego leku.

I na pewno nie jest to lek pierwszego rzutu czy do stosowania w krótkotrwałej bezsenności.

Ja już cierpię długo na bezsenność , a tonący brzytwy się łapie . Psychiatra się zgodziła i wypisała mi go abym spróbował . Właśnie dużo informacji nie mogę znaleźć o nim bo są na anglojęzycznych stronach a ja nie znam angielskiego . Wiem tylko tyle że nie działa na gaba , co chyba jest dobre . Bo ja teraz odstawiam pregalabine i łykam nasen ( zolpidem ) i wiem ze od tych leków mam napięcie psychiczne i lęki w ciągu dnia , masakra , ketrel po tygodniu przestał działać. Pozostaje jeszcze mirtazepina do spróbowania ale po niej ponoć się masakrycznie tyje i z rana ciężko jest się dobudzić . Brałaś ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, powerade33 napisał(a):

Pozostaje jeszcze mirtazepina do spróbowania ale po niej ponoć się masakrycznie tyje i z rana ciężko jest się dobudzić . Brałaś ? 

Brałam. Na mnie nie działała, ale zmulenie z godzinę po przebudzeniu rano było, to fakt. Przytyć też nie przytyłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi