Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nerwica serca (chyba)

Chudynr1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim, ja w sumie z takim zapytaniem czy ktoś miał tętno w okolicach 170-180 uderzeń przy nerwicy ? Przy takim tętnie zadzwoniłem po pogotowie zabrali mnie na oddział, po wszystkich badaniach stwierdzili tachykardię zatokową ( na którą biorę leki jakieś 3 lata ). Ogólnie to chciał bym czyjejś opinii i czy ktoś miał podobnie ? A i jeszcze dodatkowo po covidzie około właśnie 3 lata temu miałem zatorowość płucną ale to nawet wtedy badania serca wychodziły dobrze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tętno może skakać przy nerwicy i okazjonalnie pewnie też mialam wysokie, ale Ty masz przecież stwierdzoną tachykardię. Tętno skacze najczęściej od stresu i odwodnienia. Staraj się pić odpowiednią ilość wody i stosować techniki relaksacyjne i słuchaj zaleceń lekarzy co do tachykardii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Chudynr1 napisał(a):

Tak, ale podobno ta tachykardia jest z przyczyn emocjonalnych bo nie znajdują innych powodów ani przyczyn i to mnie zastanawia jak sobie z tym poradzić

Miałam też tachykardię o takim podłożu jak Ty. Nikt mi leków na to finalnie nie dawał (chociaż niektórzy próbowali beta-blokery), sama się uspokoiła po jakichś 2-3 latach w miarę kontynuowania psychoterapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, acherontia styx napisał(a):

Miałam też tachykardię o takim podłożu jak Ty. Nikt mi leków na to finalnie nie dawał (chociaż niektórzy próbowali beta-blokery), sama się uspokoiła po jakichś 2-3 latach w miarę kontynuowania psychoterapii.

Dobrze, ale jakie najwyższe tętno miałaś przy tym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, acherontia styx napisał(a):

W spoczynku, czyli siedząc i nic nie robiąc po 160 potrafiłam mieć. Przy aktywności drobnej potrafiło dochodzić do 200.

Dzięki za informacje oby było z tobą tylko lepiej tego życzę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.09.2024 o 15:42, Chudynr1 napisał(a):

Cześć wszystkim, ja w sumie z takim zapytaniem czy ktoś miał tętno w okolicach 170-180 uderzeń przy nerwicy ? Przy takim tętnie zadzwoniłem po pogotowie zabrali mnie na oddział, po wszystkich badaniach stwierdzili tachykardię zatokową ( na którą biorę leki jakieś 3 lata ). Ogólnie to chciał bym czyjejś opinii i czy ktoś miał podobnie ? A i jeszcze dodatkowo po covidzie około właśnie 3 lata temu miałem zatorowość płucną ale to nawet wtedy badania serca wychodziły dobrze 

Tak, miałam to samo. Tachykardia i do tego wysokie ciśnienie. Brałam wiele lat beta blokery. Odkąd biorę antydepresanty nie mam problemów z sercem póki co. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi