Skocz do zawartości
Nerwica.com

Cześć jestem tu nowa

Kar0lein

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałam się przywitać i przedstawić mój problem 😄 zmagam się z nerwicą lękową oraz derealizacja miałam tak silne ataki paniki że odcięło mnie całkowicie teraz moje pytanie czy przy stanie odcięcia jest się również odciętym od emocji? Ja poprostu nie odczuwam już nic co znaczy lęk ale bardzo też skromnie czuję jak by wszystko było praktycznie poblokowane drogie doszło mi do tego zaburzenie snu oraz zmysłów nie odczuwam zmiany naprzyklad klimatu ani zmiany otoczenia wszystko jest jednolite przy tym zaburzenie ciała nie odczuwam dotyku jak by wszystko było znieczulone oraz co mnie najbardziej przeraża bardzo osłabiony węch i smak… czuje się jak bym przestała istnieć… czy to przy derealizacji depersonalizacji jest normalne? Logicznie jestem w stanie rozmawiać z ludźmi i wszystko robić ale nie odczuwam nic… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj na forum. Nie bardzo rozumiem o co pytasz 🤔 atak paniki = odcięcie, możliwe drgawki, tachykardia, potliwość, szybki, płytki oddech i uczucie paraliżującego lęku. Całkiem możliwe, że po takim ataku organizm odcina się w pewnym sensie od bodźców, którymi wcześniej był przeładowany, ale co najwyżej na jakiś czas. To może coś jak epileptycy, po napadach padaczki zapadają w głęboki sen, taki jakby efekt z odbicia, lub reakcja obronna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi