Skocz do zawartości
Nerwica.com

Relacje z rodziną byłej żony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znajomy rozwiódł się 3 lata temu. Była żona powiedziała mu że  nie kocha i odeszła, przez ten czas nikogo sobie nie znalazł. Z byłą żoną nie utrzymuje kontaktu, lecz utrzymuje kontakt z jej rodzicami i siostrą. Podejrzewamy, że to nie jest zdrowe i jest to przyczyna, że nikogo nie spotkał. Martwimy się o niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.08.2024 o 17:51, Uspavlik napisał(a):

Witam. Znajomy rozwiódł się 3 lata temu. Była żona powiedziała mu że  nie kocha i odeszła, przez ten czas nikogo sobie nie znalazł. Z byłą żoną nie utrzymuje kontaktu, lecz utrzymuje kontakt z jej rodzicami i siostrą. Podejrzewamy, że to nie jest zdrowe i jest to przyczyna, że nikogo nie spotkał. Martwimy się o niego.

Dlaczego miałby nie utrzymywać kontaktu z nimi? Jeśli mieli fajny kontakt wcześniej to ja nie widzę problemu w tym. To że rozwiódł się nie oznacza że ma zerwać kontakty z każdym kto jest powiązany z jego byłą żoną. To nie tutaj jest problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie: dlaczego ktoś rości sobie prawo do decydowania z kim inna osoba ma utrzymywać kontakty, a z kim nie? To zbyt daleko idąca ingerencja. Chce utrzymywać kontakty, oni z nim też - to jego sprawa. Może mu to pomaga w jakiś sposób. Na pewno nie jest to przyczyna dla jakiej nikogo sobie nie znalazł. Tak, być może kocha nadal żonę, która odeszła, ale przecież tego nie da się tak po prostu wyłączyć, to musi przyjść samo. Sam kiedyś długo przeżywałem rozstanie z narzeczoną (kilka lat nie miałem nikogo), a potem nowa miłość sama przyszła i tamto przestało mieć znaczenie. Wtrącanie się w cudze życie jeśli ta druga osoba o to nie prosi na pewno nie jest właściwe i docelowo zrobi więcej szkody niż pożytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi