Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hejka jestem troche zdesperowana i potrzebuje pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie chodzi o to ze nie wiem co mam o sobie myslec, czasami nawet bez powodu chce skrzywdzic no: zwierzeta czy ludzi wokol mnie i pamietam ze mam takie zacjowania od dziecinstwa. Mam czesto ochotę wykręcić kark papudze albo sie zastanawiam jakie to uczucie miec wladze nad czyims zycie i wgl. oczyecsie nigdy tego ostatecznie nie zrobilam ale czuje ze srednio jzu nad tym panuje albo czasem mam tez tak ze po prostu mam ochote zrobic sobie krzywde i np uderzam rekami o sciane nie wiem co to moze byc i chcialabhm dostac jakies nakierowanie z czego to moze wynikac bo czuje sie z tym okropnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co by się stało jakbyś zrobiła to o czym myślisz , jaka potrzeba byłaby zaspokojona ? 
potrzeba władzy nad czyimś życiem ? Czy czujesz , że masz władzę nad własnym życiem ? 

Edytowane przez Robinmario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między myślą, a zachowaniem jest bardzo duży dystans. Zastanów się nad przyczyną tych twoich zachowań, może za tym wszystkim stoją jakieś emocje. Polecam ćwiczenia oddechowe, medytacje, ćwiczenia relaksacyjne z YouTube, pomagają utrzymać równowagę, więc te techniki mogą być dla ciebie przydatne, jeżeli uważasz, że tracisz kontrolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi