Skocz do zawartości
Nerwica.com

Silne zaburzenia lękowe ?

Dominik999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od 6 lat lecze się na zaburzenia depresyjno lękowe obecnie biorę dulokstetyne 60mg I lamotrygine 200mg na stabilizację nastroju doraznie benzo, od kilku miesięcy borykam się z silnym lękami , co polecacie na zaburzenia lękowe oprócz pregabalin oraz leków z grupy ssri?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na tym forum jest zakaz sugerowania leczenia z racji, że przy braku dokładnej znajomości czyjejś historii choroby bardzo ciężko jest przewidzieć efekt działania leku na daną osobę, ponieważ w grę wchodzą tutaj choćby interakcje lekowe czy inne choroby, na jakie dana osoba może chorować. 

Duloksetyna zgodnie ze wskazaniami rejestracyjnymi powinna działać przeciwlękowo, jednak jeśli odpowiedź jest niewystarczająca można zwiększyć dawkę przyjmowanego już leku albo spotencjalizować leczenie poprzez dodanie innego leku - oczywiście tylko POD KONTROLĄ LEKARSKĄ!!! Benzodiazepiny przynoszą ulgę jedynie doraźnie, na krótki czas i powinny być stosowane wyłącznie wtedy, kiedy inne metody zawodzą. Należy je stosować tylko w wypadku wyjątkowo silnego lęku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam codzienną medytację relaksacyjną. Gdy ją stosowałem miałem mniejsze lęki. Jeśli jesteś katolikiem, polecam Ci wykonywać medytację chrześćjańską z tego względu że zwyczajna jest uznawana przez kościół jako grzech. Po prostu zaczynaj medytację od stosowania głębokich i powolnych wdechów, wydechów, rozluzniając w myslach, przez to całe ciało. Zaczynając od rozluzniania czubka głowy, następnie czoła policzków etc... Stosowanie takich technik relaksacyjnych codziennie powinno zmniejszyć lęki. Polecam zazywac probiotyki, zmniejszają one lęki u wielu osób.

Stosuj taka medytacje przez 20 minut okolo.

Byc może tms by Ci pomógł na lęki. Protokół na same lęki to koszt 6 tys zł.

Ja stosowałem te rodzaje medytacji. Jak jestes wierzący obejrz te filmy, na tym kanale jest kilka filmów na temat medytacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi