Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jest mi ciężko

em18szy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, nie wiem jak mam zacząć. Jestem żoną i matką... i czuję że nie radzę sobie w tym życiu. Czuję że jestem nic nie warta. Mąż jest kochający, dziecko zdrowe i bardzo ruchliwe przez co daje mi czasem w kość. Jestem nerwowa, czasem nie radzę sobie z tym. Uważam że jestem problematyczna wszystko co złe to dzieje się przeze mnie. Np. Kłótnie z mężem. Strasznie ten wpis chaotyczny... mam problem z emocjami, od dawna tak mam że lubie dobijać się różnymi myślami najczęściej o śmierci, lubie sie użalać nad sobą gdy jestem sama, jaka jestem beznadziejna. Często myślę o śmierci ale nie potrafiłabym tego zrobić. Nie chciałabym zniszczyć życia mojego synka. Po prostu czasem mam takie dni że chciałabym zniknąć, bo wszystko wokoło mnie przerasta. A ja sama nic nie potrafię i jestem nikim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, em18szy napisał:

Hej, nie wiem jak mam zacząć. Jestem żoną i matką... i czuję że nie radzę sobie w tym życiu. Czuję że jestem nic nie warta. Mąż jest kochający, dziecko zdrowe i bardzo ruchliwe przez co daje mi czasem w kość. Jestem nerwowa, czasem nie radzę sobie z tym. Uważam że jestem problematyczna wszystko co złe to dzieje się przeze mnie. Np. Kłótnie z mężem. Strasznie ten wpis chaotyczny... mam problem z emocjami, od dawna tak mam że lubie dobijać się różnymi myślami najczęściej o śmierci, lubie sie użalać nad sobą gdy jestem sama, jaka jestem beznadziejna. Często myślę o śmierci ale nie potrafiłabym tego zrobić. Nie chciałabym zniszczyć życia mojego synka. Po prostu czasem mam takie dni że chciałabym zniknąć, bo wszystko wokoło mnie przerasta. A ja sama nic nie potrafię i jestem nikim.

Cześć 

Też jestem żoną i matką. Po za kilkoma rzeczami które tutaj napisałaś mogła bym porównać siebie do ciebie. Niestety niska samoocena wygrywa z tobą, a powinno być na odwrót. Zacznij z tym walczyć. Gdy nachodzą cię myśli " jestem do niczego" mów sobie " nie, nie jestem" itd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, em18szy napisał:

No i ta analiza Cię umęcza. Nie analizuje się w ten sposób, po prostu robi się najlepiej jak się potrafi, jak jest leń, albo wqrw to się później nadrabia. Czynisz dobrze-jesteś dobra i już. Staraj się we wszystkim co robisz. Masz dziecko to o nie dbaj , jesteś wqrwiona to pogadaj o tym z mężem, że nie wiesz dlaczego tak jest. Może masz taki temperament i łatwo zainicjować zgrzyt, ale takie coś jest do przerobienia. Zapytaj męża jak On Cię widzi , co Mu się nie podoba w Tobie i zacznij nad tym pracować, chociażby razem z nim i poczucie wartości wróci i nigdy nie porównuj się do innych, bo każdy jest wyjątkowy i ma jakieś dobre cechy, a dzięki pracy można je odsłonić i sprawić żeby przeważały:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi