Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Piotras80 napisał(a):

Z tego co wiem prolaktynę to bardziej chyba neuroleptyki podwyższają ale mogę się mylić.Wydęty brzuch to podobno od noradrenaliny.Znajdziesz w tym temacie parę stron wcześniej.Ja póki co biorę 90 mg ale dopiero ok miesiąca na tej dawce.Zaczynalem od 30 po przez 60 i nie mam tych problemów.Zdrowia życzę!

Biorę dulke i zaczyna się robić fajnie.Mam dużo energii i takiej życiowej chęci.Co prawda jeszcze nie wszystkie somaty u mnie odeszły ale daje jej czas.Lekarz przepisał mi to wlasnie na somaty i depreche.Biore 90 od ok miesiąca.Co do fluo nigdy nie próbowałem.Niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą.

Rozumiem, że nie da się tego przeskoczyć. Jest to dla mnie męczące. Nagle nie mogę wejść w swoje ciuchy. Co radzicie? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Niedługo wizyta u lekarza i co ? Przejscie na sertraline np ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, od 4 miesięcy brałam escitalopram ale działał w kratkę, ogólnie mam zaburzenia lękowe. Moje objawy to natłok myśli, ciągły niepokój, lęki, nie potrafię się zrelaksować. Brak aptetytu, odruch wymiotny, pieczenie skory ramion, górnej częsci pleców i klatki. Brak siły i motywacji. Nie mam ochoty na nic. Jakby energia ze mnie uszła. Od miesiąca jestem na 20mg. Ale niestety lipa. Lekarz mi zmienił na dulofor- czyli duloksetynę. Mam zejść przez 5 dni na 10mg escitalopram a potem wejsc na 30mg dulofor i po paru dniach na 60mg. Czy to prawdłowe schodzenie i wchodzenie? Nie lepiej dłużej być na 30mg? Bo jak będzie działać to po co zwiększać? Boję się jakis efektów odstawiennych po escitalopramie i zarazem uboków przy wchodzeniu. Czy to nie będzie jakieś kombo objawów. Pocieszcie trochę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.07.2024 o 21:27, Iwonka87 napisał(a):

Hej, od 4 miesięcy brałam escitalopram ale działał w kratkę, ogólnie mam zaburzenia lękowe. Moje objawy to natłok myśli, ciągły niepokój, lęki, nie potrafię się zrelaksować. Brak aptetytu, odruch wymiotny, pieczenie skory ramion, górnej częsci pleców i klatki. Brak siły i motywacji. Nie mam ochoty na nic. Jakby energia ze mnie uszła. Od miesiąca jestem na 20mg. Ale niestety lipa. Lekarz mi zmienił na dulofor- czyli duloksetynę. Mam zejść przez 5 dni na 10mg escitalopram a potem wejsc na 30mg dulofor i po paru dniach na 60mg. Czy to prawdłowe schodzenie i wchodzenie? Nie lepiej dłużej być na 30mg? Bo jak będzie działać to po co zwiększać? Boję się jakis efektów odstawiennych po escitalopramie i zarazem uboków przy wchodzeniu. Czy to nie będzie jakieś kombo objawów. Pocieszcie trochę 🙂

Pocieszę 🙂 bo miałem podobne objawy, ale ja sporo leków już przerobiłem, lekarz decyduje o dawkowaniu itp, my nie możemy w to ingerować i doradzać, ale ja np, zawsze zaczynałem od najmniejszej dawki i czekałem  min 2 miesiące, nie chciałem od razu wskakiwać na wysokie dawki nie mając pojęcia czy minimalna dawka nie pomoże, dopiero jak po 2 mcach nie pomagało to stopniowo się zwiększało ale z przekonaniem , że sprawdziło sie potencjał leku na niskich dawkach najpierw, 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc brałam z 7 dni 10mg escitalopramu z 20mg i dzisiaj wzięłam dulo 30mg już bez esci. Trzymajcie kciuki. Jeśli mają być jakieś uboki, to po ilu dniach się pojawiają? Dzisiaj spokój, jedynie brzuch mnie bolal z pół godz. Mam nadzieję, że obejdzie się bez uboków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej wszystkim,

przed miesiącem rozpoczęłam moją przygodę z Dulką. Na początku brałam 30 mg, ale ze względu na fakt, że nie wszystko ustąpiło, lekarz podwyższył mi dawkę do 60 mg. Po jakim czasie można spodziewać się poprawy? Nastąpiła ona u kogoś od razu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Anika Anika napisał(a):

Hej wszystkim,

przed miesiącem rozpoczęłam moją przygodę z Dulką. Na początku brałam 30 mg, ale ze względu na fakt, że nie wszystko ustąpiło, lekarz podwyższył mi dawkę do 60 mg. Po jakim czasie można spodziewać się poprawy? Nastąpiła ona u kogoś od razu?

Myślę że w przeciągu tygodnia , dwóch 60 się wkręci ;) u mnie 60 poczułem odrazu praktycznie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, hopefully.00 napisał(a):

Myślę że w przeciągu tygodnia , dwóch 60 się wkręci ;) u mnie 60 poczułem odrazu praktycznie 

Mam nadzieję. 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam brałem dulo przez trzy miesiące ale nie pomogła mi na ataki paniki dawce 60 mg może za małą dawkę łykałem można łykać do 120mg teraz doszły nowe objawy drętwienie twarzy szyi kończyn dolnych rąk bóle policzków i twarzy napięcia szyi czasami drgania mięśni czasami bóle żuchwy drętwienie głowy bóle stóp i łydek strach biegunka uczucie tracenia przytomności dostałem pregabalin 150 mg łykam 11 dni źle się czuje po tych leku kiedyś brałem ten lek przez trzy lata odstawiłem bo się wypalił dostałem zoloft nie łykam bo kiedyś straciłem przytomność po wirusie 2020 dostałem neuropatia obwodowej kończynach dolnych przez rok dochodziłem do sprawności nóg przeszło teraz to się odnowiło byłem chory na anginę maju potem szklatyna przeszłem brałem ospen trzy dni potem klindamycyna i cyklosporyna czy te antybiotyk mógł zrobić neuropatie czy choroba czy włączyć duloksetyna bo jest przeciwbólowa na neuropatia obwodową bo zoloft będzie za słaby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, lorana napisał(a):

Duplo ma u mnie być ostatnią deską ratunku po nieudanej serii elektrowstrząsów. Kiedyś podchodziłam do niej, ale była szybka odstawka z powodu niewyobrażalnego lęku.

a jak opiszesz elektrowstrząsy? ile serii było i dlaczego nieudane? 0 poprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam 16 ew, w połowie zaczęło się lekko poprawiać, ale 3 dni po ostatnim zabiegu wszystko wróciło do stanu poprzedniego. Rok po ostatnim zabiegu wciąż mam zaburzenia pamięci.

Godzinę temu, AnnoDomino34 napisał(a):

a jak opiszesz elektrowstrząsy? ile serii było i dlaczego nieudane? 0 poprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.08.2024 o 18:41, lorana napisał(a):

Czy ktoś z Was musiał przerwać branie dulo szybko z powodu niewyobrażalnego lęku?

ja musiałem, co prawda inny lek, ale leki były nie do wytrzymania i nie przechodziły przez 2 tygodnie tylko nasilały,  Jak długo u Ciebie są leki? bo jak pare dni to może byc zwykły skutek uboczny, który mija

W dniu 17.08.2024 o 18:25, lorana napisał(a):

Miałam 16 ew, w połowie zaczęło się lekko poprawiać, ale 3 dni po ostatnim zabiegu wszystko wróciło do stanu poprzedniego. Rok po ostatnim zabiegu wciąż mam zaburzenia pamięci.

o k.. dziekuję to ja się z EW wypisuje, zaburzenia pamięci to ja nie wyobrażam sobie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.08.2024 o 18:41, lorana napisał(a):

Czy ktoś z Was musiał przerwać branie dulo szybko z powodu niewyobrażalnego lęku?

Przy dulo nie, ale miałam takie przejścia z fluwoksamina, wiem jaki to koszmar:( dulo mi służy, biorę już że 2 lata i będę brać zawsze chyba że coś się wydarzy (oby nie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 23.08.2024 o 13:37, Orzeszkowa napisał(a):

Przy dulo nie, ale miałam takie przejścia z fluwoksamina, wiem jaki to koszmar:( dulo mi służy, biorę już że 2 lata i będę brać zawsze chyba że coś się wydarzy (oby nie)

a w jakiej dawce fluwo wywoływało lęki? u mnie dobrze działa, wszystko fajnie i nagle zaczęły lęki w kosmos wywalać a szkoda bo to niedoceniany lek ..:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi