Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie brałem w lecie.

Ja już teraz się pocę, jakbym był wiecznie skacowany. Do tego dochodzą nocne poty. Co noc budzę się mokry. Widać taki urok paro.

Mam dużą nadzieję, że do lata odstawie już ten lek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wisnia80

Jakby to napisać, żeby nie skłamać.

Dominuje lenistwo. Nawet nie chodzi o słabość mięśni, tylko ciężko się zmobilizować do ćwiczeń. Najchętniej ćwiczę teraz kciuk przy przełączaniu programów TV.

Taki kop, o którym pisała magnolia też by mi się przydał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym poceniem się to prawda co do paro, w zimę co chwilę trzeba się pod pachami wycierać a w lato to człowiek czuje się jakby temperatura była o co najmniej 10-15 stopni wyższa ;) Co do krwawienia to dawniej po polopirynie z nosa lał mi się strumień, a na paro tego nie zaobserwowałem, tylko krew jest jakby jaśniejsza, może rzeczywiście rzadsza nieco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, a jak wygląda kwestia odstawienia leku? Jak długo po odstawieniu utrzymuję się jeszcze jego działanie.

Ale niestety często to działanie uboczne dłuuugo się utrzymuje. Ja po 2 tyg. przyjmowania (w celach przeciwwymiotnych (sic!)) promazyny miałam światłowstręt (oczu) jeszcze 9-10...miesięcy!:( Akurat zaczynało się lato;p;/. Dlatego się boję, że to przez paroksytynę tak mi ta akomodacja nie chce dojść do siebie (poza tym, ze problemy są też z konwergencją, a to się nawzajem nasila).

-- 25 lut 2014, 11:46 --

Ale niestety często.

Sorki, miało być - "chyba czasem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłam dziś zamiennik Seroxatu - Parogen (sama wybrałam go spośród zamienników). Jutro rano zaczynam. Mam nadzieję, że mnie nie potelepie :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłam dziś zamiennik Seroxatu - Parogen (sama wybrałam go spośród zamienników). Jutro rano zaczynam. Mam nadzieję, że mnie nie potelepie :P

Biorę Parogen od samego początku i jakoś mnie nie telepie.

Za to ja zaciskam pasa i jutro wykupuje teraz najtańszy zamiennik - Paxtin. Mam nadzieję, że będzie jak ruski bimber - mocny i uderzy do głowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki_Nerwusik, ja od jutra przechodzę z Seroxatu na Parogen i wcale nie mam nadziei, że mi uderzy do głowy jak ruski bimber :hide: Swojego czasu piłam go nawet sporo...chyba z racji tego, że miałam do niego lepszy dostęp :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki_Nerwusik, najtańszy jest Paroxinor firmy Orion, dostaniesz go w okolicach 4-5 PLN. Ja osobiście biorę Parogen i sobie chwalę.

O dzięki, byłem pewny że o Paxtin chodzi. Będę szukał po aptekach, bo mam receptę na 4 opakowania Parogenu, a nie chcę przepłacać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi