Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, bei napisał(a):

Wczoraj złożyłam wniosek o wolne na jutro, a dzisiaj go wycofalam, bo stwierdzialm, że sie nie wyrobię z robotą.

Brzmi jak ja rok temu z urlopem szkoleniowym 😅 chce 6 dni szkoleniowego + 1 bezpłatnego (mam taką pracę, że ogólnie u mnie nie ma czegoś takiego jak urlop wypoczynkowy, bo ja bez tego mam więcej wolnego niż wynosi najwyższy wymiar urlopu, a jeśli chce wypoczynkowy muszę mieć zastępstwo - uroki pracy w której ma się płacone nie za pracę co za gotowość). Po 2 dniach: nie, jednak tego przyjdę do pracy, to będzie tylko szkoleniowy 6 dni🤣 dlatego moja szefowa sam wniosek dała mi do wypisania 2 tygodnie po moim powrocie z urlopu szkoleniowego skoro byłam niezdecydowana 🤣

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, Grouchy Smurf napisał(a):

A co dokładnie? Może Ci pomogę ;)

Dzięki. Mam jeszcze teraz powtórkę przed zaliczeniem, ale jak coś nie będę ogarniać to się zgłoszę.

Wczoraj np. nie do końca rozumiałam be used to+gerund. O ile jeszcze rozumiem, że w przykładzie 1. Carlos Has just moved  to London. He isn't used to driving on the left i 2.Don't worry, you'll soon get used to it, mamy odmienione to be i gerund to w przykładzie 3 nie wiem dlaczego jest can't zamiast to be: I can't get used to working at night. I feel tired all the time.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, alone05 napisał(a):

Mam kolegę z terapii, który ma żonę i dzieci a ja myślałam, że jak ktoś leczy się psychiatrycznie to musi być samotny.

Gdyby choroba psychiczna automatycznie skazywała człowieka na samotność, to ja bym już dawno siedział sam w lesie, gadał z drzewami i układał liście w serduszka 😄 A tymczasem – jestem żonaty, żyję normalnie (no, względnie normalnie 😉), zmagam się z tym, co mam, jak wielu innych ludzi.

To jeden z większych mitów, że jak ktoś choruje psychicznie, to nie może być w relacji. A przecież choroba nie zabiera nam zdolności do bliskości, do uczuć, do bycia z kimś. Czasem wręcz przeciwnie – daje nam głębsze rozumienie siebie i innych.

Więc tak, ludzie z depresją, CHAD, lękami, OCD czy innymi trudnościami – mają partnerów, dzieci, życie rodzinne i całkiem zwykłe (a czasem niezwykłe) codzienności.

Nie jesteśmy z innej planety. Chociaż jakby ktoś dał mi możliwość teleportacji, to bym nie odmówił 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Jurecki napisał(a):

@Maat no pytam bo ja mam teraz myśli s.

Rozumiem.

To ja bym się jak najszybciej udała do psychiatry.

Trzeba radzić, działać.

Ja cię mogę tylko wspierać,ale sam wiesz, że tu fachowa pomoc jest potrzebna.

Tak więc proszę cię,nie zwlekaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co dziś porabiacie?

U mnie się przejaśniło po deszczu,jest przyjemnie, ciepło.

Dziś mam urlop.

Więcej czasu dla siebie,ale i na jakieś prace typu pieczenie ciast.

Chcę jeszcze zasiać trochę kwiatów,m.in.maciejkę,nagietka i cynię.

No i co dziś porabiacie?

U mnie się przejaśniło po deszczu,jest przyjemnie, ciepło.

Dziś mam urlop.

Więcej czasu dla siebie,ale i na jakieś prace typu pieczenie ciast.

Chcę jeszcze zasiać trochę kwiatów,m.in.maciejkę,nagietka i cynię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi