Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Wkur...iony

Mama powiedziała że wpierdzieli siostrze po wywiadówce, a ona się przestraszyła i rozpłakała. Jakby ktokolwiek podniósł rękę na moją siostrę, to by tą rękę stracił.

Wolałbym się znowu pochlastać, niż żeby jej się stała jakakolwiek krzywda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj mówicie głównie o drugich połówkach. A jak u was z wychodzeniem z izolacji? Podejrzewam, że większość z was to osoby młode. No ja młoda już tak nie jestem, mam 34 lata. I miałam za zadanie wyjśc z domu. Na koncert. Oczywiście zawaliłam. Jest to jazzowy koncert wypadałoby się trochę lepiej ubrać niż na codzień. Tylko, że nie mam tych ciuchów lepszych niż na codzień. Przytyłam, moje ciało mnie obrzydza. I łatwiej mi udawać, że nie ma takiego tematu jak mój wygląd, moje ciało. Ubrać cokolwiek na siebie, skupić się na tym co ma się zrobić i o niczym innym nie myśleć,jak jakiś terminator. A tu trzeba się odstawić i dupa z tego wyszła. Kolejny pretekst by nie być wśród ludzi nie do obalenia.

Ps. chciałabym mieć tą drugą połówkę. Przez lata odmawiałam sobie prawa do związku uważając , że ktoś tak zaburzony, zakompleksiony jak ja lepiej żeby za związek się nie brał, bo to się nie skończy dobrze. Że jak dopiero wyjdę ze wszystkich swoich zaburzeń i innych deficytów to jako ta idealna będę szukać i oczywiście, że znajdę.  Zmarnowałam na to wiele lat swojego życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@katia010 równie dobrze można zmarnować kilka lat swojego życia na związek. Nie wiem co gorsze. Być samemu bojąc się zwiazku, czy być w zwiazku w ktorym nie powinno się być. Myślę, że to drugie powoduje jednak więcej zranień. Ja byłam w relacji w której na poczatku czułam się super, a potem ona po prostu powinna się zakończyć, ale się wtedy nie zakończyła i mam wrażenie, że w dużej mierze przyczyniła się do tego w jak złym stanie się znalazłam. 

Ja mam teraz takie poczucie, że nie nadaje się do zwiazku, a tym bardziej do zakładania rodziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bei mam podobne przemyślenia, że... Że się już nie zakocham, ani nikt we mnie. 

Mam już 30tkę na karku, a tu nikogo na horyzoncie. Może kogoś poznam,ale jeszcze nie, bo jestem dopiero na etapie leczenia się z poprzedniej relacji. W sumie są ludzie, co poznają kogoś dla siebie bardzo późno. Więc wg mnie nie ma co się zalamywać. Na ten moment sobie nie wyobrażam związku. Jakąś taką blokadę mam, ale wiem że mi to przejdzie, bo trochę siebie znam tylko potrzebuję czasu.

Dziś czuję się super 🙂

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi