Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      157
    • Nie
      47
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w sytuacji w której Pregabalina brana kiedyś z escitalopramem nic nie dawały razem : jest sens brania jej teraz do Paroksetyny???

Wszedłem drugi raz na paroksetyne która za pierwszym razem pomogła mi w max.dawce brana solo przez 3,5 roku.

Teraz po powrocie niestety sama nie daje rady... dlatego ten sam lekarz który dal mi niegdyś prege do esci stwierdzil ze połączenie paro z pręgą na pewno pomoże....

Ps mam problem dokładnie z tym na co niby Pregabalina świetnie pomaga: ciagle napięcie,niepokój,  brak relaksu itp...Czyli GAD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, MiśMały napisał(a):

Ktoś wie dlaczego pregabalina u mnie podnosi nastrój oraz zmniejsza anhedonię i to od pierwszej tabletki? Mówiłem psychiatrze, powiedziała, że wiele pacjentów tak reaguje na ten lek

Jej działanie niepożądane to m. in. euforia. Minie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałem kilkanaście tabletek i dostawałem ataki paniki, a ponoć działa szybko i bez nasilenia lęku jak SSRI/SNRI
Odstawilem to gówno, ale napięcie psychiczne zostawało jeszcze długo. Dziękuję za ten lek, nic nie dał, a zabrał wiele

A miesiącami gubione kilogramy poszły w p***u, woda się zatrzymała, bebzon wyskoczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, MiśMały napisał(a):

Pytanie do chłopów. Czy macie zab. potencji na tym leku? Moje problemy przypominają te z ssri czyli problemy uzyskaniem i utrzymaniem erekcji i nie możność orgazmu.

Dokładnie takie same objawy u mnie.  W moim zestawie jest jeszcze Paro więc oba leki kastrują mnie ,,idealnie”

Czas porzucić pregabaline nie tylko ze względ na ugaszony konar. Ciekaw jestem czy odstawienie jej coś zmieni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo się rozkręca Pregbalina? Brałem najpierw 2x dziennie po 150. Poprawa tylko w następny dzień wieczorem i rano, następny dzień wieczorem nawrót leków takie strasznie pieczenie z tyłu głowy. Wszedłem na 3x 150.i jestem od 3 dni. Podobna sytuacja w w dzień pierwszy wieczór spokojny rano też, wieczorem znowu nawrót, silne mrowienie pieczenie głowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Ogólnie biorę 5 dzień 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.03.2025 o 20:09, MiśMały napisał(a):

Jak ja odstawiałem pregabalinę, to pojawiła się zdolność do wytrysku po kilku dniach.

U mnie podobnie zaburzenia libido tylko pod inną postacią.  A także pieczenie po oddawaniu moczu . To było nie do wytrzymania.  Po 3 tygodniach odstawiłem bo tak się nie da .

Edytowane przez Jarek.jarecki88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, zarr napisał(a):

Ja już biorę tylko 75 mg, i będziemy z panią doktor próbowały przejść na inny lek.

Czy wiesz już jaki lek zamiast pregabaliny? 
U mnie lęki odpuściły i zszedłem z 450mg do 275mg i w planie jest zamiana na lamotrygine która ma ustabilizować nastrój. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Nieznany24 napisał(a):

Czy wiesz już jaki lek zamiast pregabaliny? 
U mnie lęki odpuściły i zszedłem z 450mg do 275mg i w planie jest zamiana na lamotrygine która ma ustabilizować nastrój. 

Powiem ci tego leku o której wspominasz nie znam, ja natomiast będę prosiła bym mogła wrócić do leku który brałam kilka lat temu przed pregabaliną czyli Moklar (moklobemid). Czułam się na nim o wiele lepiej niż na pregabalinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Edzio35 napisał(a):

Jak odstawia się pregabalin już nie pomaga stopniowo co tydzień po 75 mg mniej jestem na 150 mg czuję się kiepsko depresyjny 

Chyba właśnie stopniowo  należy, jeśli tak działa odstawianie jej, to już wiem skąd u mnie okropny nastrój i ataki płaczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja jestem durna. Myślałam, że dam radę bez pregabaliny. Nie brałam jej równy miesiąc. I w niedzielę powrót. Ogólnie nastapila częściowa zmiana leków. Do pregabaliny wracam, bo na ten moment tylko ona mnie wyciąga z depresji i niechęci do życia. 

A, no i prega znacząco mnie  wyciąga do ludzi. Staje się rozgadana i towarzyska. Ekspresja staje się naturalna. Nie mam zahamowan, ale kontroluje to. 

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam problem z pregaba, bo niby działa ale bardzo uciążliwe są zawroty głowy i nudności po tym, wie ktoś jak sie tego pozbyc? dodam ze stosuje pregabe od tygodnia. w dodatku czasem mam ostre napady agresji oraz napady płaczu i bezradności. nie chce odstawiac pregabaliny bo działa na mój lęk ale nie jest to lek idealny…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, eseses napisał(a):

witam, mam problem z pregaba, bo niby działa ale bardzo uciążliwe są zawroty głowy i nudności po tym, wie ktoś jak sie tego pozbyc? dodam ze stosuje pregabe od tygodnia. w dodatku czasem mam ostre napady agresji oraz napady płaczu i bezradności. nie chce odstawiac pregabaliny bo działa na mój lęk ale nie jest to lek idealny…

to schodzi z czasem, też miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Verinia napisał(a):

Ale ja jestem durna. Myślałam, że dam radę bez pregabaliny. Nie brałam jej równy miesiąc. I w niedzielę powrót. Ogólnie nastapila częściowa zmiana leków. Do pregabaliny wracam, bo na ten moment tylko ona mnie wyciąga z depresji i niechęci do życia. 

A, no i prega znacząco mnie  wyciąga do ludzi. Staje się rozgadana i towarzyska. Ekspresja staje się naturalna. Nie mam zahamowan, ale kontroluje to. 

Dużą bierzesz dawkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi