Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

216 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      154
    • Nie
      46
    • Zaszkodziła
      19

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w sytuacji w której Pregabalina brana kiedyś z escitalopramem nic nie dawały razem : jest sens brania jej teraz do Paroksetyny???

Wszedłem drugi raz na paroksetyne która za pierwszym razem pomogła mi w max.dawce brana solo przez 3,5 roku.

Teraz po powrocie niestety sama nie daje rady... dlatego ten sam lekarz który dal mi niegdyś prege do esci stwierdzil ze połączenie paro z pręgą na pewno pomoże....

Ps mam problem dokładnie z tym na co niby Pregabalina świetnie pomaga: ciagle napięcie,niepokój,  brak relaksu itp...Czyli GAD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, MiśMały napisał(a):

Ktoś wie dlaczego pregabalina u mnie podnosi nastrój oraz zmniejsza anhedonię i to od pierwszej tabletki? Mówiłem psychiatrze, powiedziała, że wiele pacjentów tak reaguje na ten lek

Jej działanie niepożądane to m. in. euforia. Minie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałem kilkanaście tabletek i dostawałem ataki paniki, a ponoć działa szybko i bez nasilenia lęku jak SSRI/SNRI
Odstawilem to gówno, ale napięcie psychiczne zostawało jeszcze długo. Dziękuję za ten lek, nic nie dał, a zabrał wiele

A miesiącami gubione kilogramy poszły w p***u, woda się zatrzymała, bebzon wyskoczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, MiśMały napisał(a):

Pytanie do chłopów. Czy macie zab. potencji na tym leku? Moje problemy przypominają te z ssri czyli problemy uzyskaniem i utrzymaniem erekcji i nie możność orgazmu.

Dokładnie takie same objawy u mnie.  W moim zestawie jest jeszcze Paro więc oba leki kastrują mnie ,,idealnie”

Czas porzucić pregabaline nie tylko ze względ na ugaszony konar. Ciekaw jestem czy odstawienie jej coś zmieni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo się rozkręca Pregbalina? Brałem najpierw 2x dziennie po 150. Poprawa tylko w następny dzień wieczorem i rano, następny dzień wieczorem nawrót leków takie strasznie pieczenie z tyłu głowy. Wszedłem na 3x 150.i jestem od 3 dni. Podobna sytuacja w w dzień pierwszy wieczór spokojny rano też, wieczorem znowu nawrót, silne mrowienie pieczenie głowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Ogólnie biorę 5 dzień 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.03.2025 o 20:09, MiśMały napisał(a):

Jak ja odstawiałem pregabalinę, to pojawiła się zdolność do wytrysku po kilku dniach.

U mnie podobnie zaburzenia libido tylko pod inną postacią.  A także pieczenie po oddawaniu moczu . To było nie do wytrzymania.  Po 3 tygodniach odstawiłem bo tak się nie da .

Edytowane przez Jarek.jarecki88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi