Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kundalini-Przebudzenie energii czy nowego rodzaju głupoty?

SrebrnaSowa

Rekomendowane odpowiedzi

thaur, i widzisz w tym momencie wpadasz w pewna sprzecznosc. bo teza 'to czego nie da sie zweryfikowac jest niegodne uwagi' sama jest nieweryfikowalna. swoja droga byly w przeszlosci rozne hipotezy dopiero lata pozniej weryfikowalne i niektore potwierdzane.

mysle ze tam gdzie w gre wchodza jakies energie. alternatywne stany umyslu tam owszem sa mozliwosci weryfikacji poprzez badanie ludzi doswiadczajacych takich rzeczy inna metoda jest doswiadczanie tego samemu ale i tu interpretacji moze byc wiele jak i sposobow ujecia - mozna nawet pomijac czym kundalini jest a skupic sie na tym w jaki sposob wplywaja cwiczenia ktore rzekomo je rozbudzaja dzieki czemu uzyskac relacyjny obraz tego zjawiska.

p.s. pisze z fona dlatego niechlujnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thaur, to co wiemy naukowo pozostawia duzo pola do roznych interpretacji i spekulacji.

i prawidłowo, wiedza to w końcu to nie wiara, żeby ją zamykać w kręgu dogmatycznych przekonań, których nie sposób zweryfikować, jak to się dzieje w przypadku wiary.

bo teza 'to czego nie da sie zweryfikowac jest niegodne uwagi' sama jest nieweryfikowalna. swoja droga byly w przeszlosci rozne hipotezy dopiero lata pozniej weryfikowalne i niektore potwierdzane.

mysle ze tam gdzie w gre wchodza jakies energie. alternatywne stany umyslu tam owszem sa mozliwosci weryfikacji poprzez badanie ludzi doswiadczajacych takich rzeczy inna metoda jest doswiadczanie tego samemu ale i tu interpretacji moze byc wiele jak i sposobow ujecia

jeśli istnienia czegoś nie sposób nawet zweryfikować, stwierdzić, to jak niby czyjaś uwaga może się na tym w ogóle skupić ( a co dopiero, żeby stać się godna czyjejś uwagi)? uwaga to się może skupić, co najwyżej na czyimś wyobrażeniu, przekonaniu o istnieniu danej rzeczy, ale nie na samej rzeczy. ok no można sobie oczyma wyobraźni rysować jakieś stworki niewidki, energie pulsujące w odbycie, ale to się nijak ma do rzeczywistości...to znaczy odbyt może pulsować faktycznie, ale to nijak się nie przekłada na faktyczne istnienie stworka niewidka, z którym kontakt powoduje to pulsowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SrebrnaSowa, nie traci, bo bez uczestnictwa w zasadach (nie takich braku zasad, zasada) nie da się żyć. Nie da sie zaspokoić podstawowych potrzeb niemówiąca juz o potrzebie przynależności do jakiejś grupy która tez daje spokój znając swoje miejsce na ziemi.

To częsty błąd przytaczany na tym forum, ze ludzie piszą ,,/cenzura/ system, na te parszywe gęby to ja tylko patrze w sklepie'' sugerując jasno ze jest niezależnym bytem. Niestety same kupowanie, przemieszczanie się itp to usługi i dostosowanie się do reguł, zasad, systemu. Najfajniejszym bełkotem jest to jak ktoś juz skuma, ze tego nie da sie obejść i wypala z petarda pod tytułem ,,ok ale to tylko na chwile a tak to ja nie potrzebuje ludzi'' pisząc swoisty referat na tym forum jak bardzo tego nie potrzebuje w oczekiwaniu otrzymania poklepania po plecach w formie ,,ja tez, ja tez, ja tez tak mam'' Outsiderzy, odludki odpaly niewiedza chyba, ze samo pisanie tego to potrzeba złapania ludzi z wspólnym mianownikiem i choć siec to taka proteza kontaktów, odludek w swym wybrakowaniu tego typu rzeczy jest nasycony tym ze odnotuje, ze nie jest sam i spotkaniem kogoś raz do roku.

Wiec nie da się zyc bez zasad, uczestnictwa w systemie da sie to tylko przenieść na okres czasowy. Zeby bylo jasne to chodziło mi o bardziej złożone zasady niż te zasady które przedstawiłem, cos w pełnej piramidzie Maslowa, wtedy sa te zrywy i uczucie jak mi dobrze, zmiana i pulsujący odbyty, uzyskiwany w wyższych czakrach egzystencji:)

Dlatego większość ludzi tworzy swój własny system oparty na tym " braku zasad" . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi