Skocz do zawartości
Nerwica.com

przywiazanie do terapeutki pomocy !

wariatka87xyz

Rekomendowane odpowiedzi

wariatka87xyz a może byś tak zadbała o siebie bardziej? Żebyś poczuła się piękniejsza i pewniejsza siebie? Może znajdziesz własny styl ubierania się makijażu itp, to naprawdę pomaga. Popatrz w internetach jest mnóstwo porad stylistek, dziewczyny na youtubie pokazują fryzury, stroje, makijaże. To cię trochę zajmie, sprawi jakąś przyjemność, przecież tego też potrzebujesz.

Pisałaś że nie masz nikogo, a może warto żebyś kogoś znalazła, jakiś klub młodych mam, jakąś wspólnotę przy kościele? Jeśli Twój świat ogranicza się tylko do terapii i bycia z małą córeczką to nic dziwnego, że czujesz pustkę, bo dorosła kobieta potrzebuje czegoś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie reakcja terapeutki a raczej brak reakcji i czekanie żeby samo przeszło.

Widać tu wyraźnie że uzależnienie od picia zmieniłaś n a uzaleznienie od terapeutki. A ona ci w tym nie pomaga bo nie widzi problemu.

Niestety ale terapeuci od uzależnień nie są najlepszymi terapeutami w ogóle.

Takie uzależniena zdarzają się też w normalnych tereapiach ale są na bieżąco analizowane i się nad nimi pracuje w terapii. U ciebie tego nie ma, jest czekanie aż samo przejdzie.

Ja bym proponowała pójście do zwykłego terapeuty od problemów psychicznych. Nie musisz przerywać tamtej terapii bo i tak tego nie dasz rady na obecnym etapie zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi