Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Mili89 napisał(a):

Anona- ile czasu dajesz na jednej dawce zanim ja znow podbijasz? Bo z tego co czytam wygląda na to jakbyś nie dawala żadnej dawce szansy na ustabilizowanie... takie podbijanie dawki co 2 tyg nie jest dobre i wcale nie oznacza, że się szybciej lepiej poczujesz.

Na dawce 225 mg byłam ponad miesiąc, sama nie ustalam podbijania dawek, ordynuje mi je lekarz. 

29 minut temu, MiśMały napisał(a):

Ktoś brał duloksetynę i wenlafaksynę? Jak się czuliście na wenlafaksynie względem duloksetyny?

Ja duloksetynę tolerowałem doskonale nawet w dawce 120mg, przede wszystkim nie znieczulała emocjonalnie i zastanawiam się jakbym się czuł na wenli. 

Ja brałam dulo (120 mg + 20 mg paroksetyna :P), teraz biorę wenlę. Ale mam nasilenie natręctw teraz, więc ciężko ocenić. 

Na dulo bdb się czułam, na wenli jakiś czas też podobnie bardzo. 

Generalnie ja toleruję leki bdb, bez uboków, bez większych problemów z podbijaniem dawek i wchodzeniem na lek. Nie mam problemów. 

Mam wrażenie, że dulo i wenla to bardzo podobne leki w działaniu. 

Liczyłam na zmianę z dulo na jakiś typowo SSRI, lekarka podjęła decyzję o wenli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi