Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

Moim zdaniem każda idea u zarania miała na celu dobro i poprawę losu tych słabszych, tylko niestety człowiek w realizacji przez swą chciwość i żądzę władzy wypacza istotę sprawy. I dotyczy to zarówno komunizmu, jak i nauk chrystusowych.

kosmo, teraz ja memlam, a ty stresciłas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, co ja paczę. Nie chce mi się polityczkować, chociaż mam dobre źródła.

Jest bardzo słonecznie, lecz zimno. Siedzę sobie na tapczanie i rozwiązuję obrazki logiczne, bo na nic innego nie mam siły. Czekam aż brzuch przestanie drażnić. A co mam innego robić w niedzielę, nie będę się uczyć ani pracować :zzz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, sorry ze tak wybuchlam, ale mam 2razenie nuezbite ze bratkatu chodzi głownie o to zeby walxzyc, a ideologia jakas tam biezaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, Witaj Ty ptaszku poranny! ;)

ćwir ćwir ;)

tosia_j, ja uważam że aktualnie kto chce, to bedzie pracował, ale my teraz jestesmy bardzo wybredni, a to płaca nie taka, a to lokalizacja niedogodna i tysiąc innych powodów. niecałe milion ukraińców na polskim rynku mówi wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy miał pracę teoretycznie. Komuna to wynaturzony system - gospodarka planowa się nie sprawdziła, pod koniec nie było już praktycznie co jeść. Ten rzekłbym niedostatek, który mamy obecnie to wciąż rezultat poprzedniego systemu. Gdyby w 45 inaczej się potoczyło, gospodarczo bylibyśmy gdzieś na poziomie Hiszpanii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, praca jest, ale prawdopodobnie dla wielu nie ma pracy która byłaby spełnieniem marzeń, dlatego nadal są bezrobotni. u mnie jesat bardzo wysokie bezrobocie, ale za każdym razem gdy brałem swoje skromne cv w ręke i waliłem na rynek zawsze coś sie znalazło. a miałem znajomego, który wszystkie inne oferty odrzucał bo mu ojciec wmówił, że jest stworzony do pracy w biurze :D a potem zdziwiony że mnie gdzieś do pracy wzięli a go nie, ale przykładów jest masa. jak była rekrutacja do browaru i szedłem na rozmowe, to spotkałem drugiego, i mówie ze ide tu i tu trzeba spróbować, a ten do mnie że on nie idzie bo to wszystko już ustawione, po koleżeńsku itp ostatnio kolejny mi mowił że nikt go nie wezmie do pracy :great: także podejscie niektórzy też maja odpowiednie, na tacy ma podane być pod nos.

inny przykład, wchodze do biura telefonii play a tam panienki pracują z oddalonego o 40 km miasta, to ja sie pytam a jak to możliwe, opłacam wam sie, bo co to w taki biurze obsługi klienta mozna dostac, chyba tylko najnizsza krajową itp itp. a one do mnie że tutaj u nas nikt nie chciał pracować :D w miescie z blisko 40% bezrobociem, jednym z najwyzszych w całej polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bede zmyslac, chodzilam sobie na msze i godzine duszpasterska i na religie...dopoki ksiadz nie zatrzymal mi swiadectwa klasy 4

a teraz n7ektorzy mowia ze wszyscy wierzacy byli przesladowani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kościół był wygodny dla komunistów, bo rozładowywał napięcia. Komuniści byli wygodni dla Kościoła, bo nic tak nie jednoczy ludzi jak wspólny wróg. Była ogólnie panująca synergia. Tylko osoby na stanowiskach kierowniczych musiały zapisać się do partii, prześladowania nie było. Teraz rola Kościoła się zdewaluowała. Nie ma wroga, a jak jest to urojony. Jest dużo rozrywek, sposobów alternatywnego spędzania czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie można kupić drewno akacjowe?pilnie potrzebuję jedną szczapke opałowego drewna akacjowego a najlepiej całe okrągłe polano dosyć grube.dobrze by było gdyby z jednej strony było wyheblowane na płasko.mile widziane również drewno wiązowe,jesionowe,klonowe,dębowe i grabowe.heban,jatoba,kokos,massaranduba były by najlepsze.ma ktoś ze śląska odsprzedać?sosna,topola,wierzba,świerk,olcha,lipa,osika,modrzew,czeremcha odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

cyklopka, Nie idź... ;)

U mnie piękna pogoda, powiedziałabym nawet o nieśmiałej ciepłości. Nie mogę się napawać, bo mam dziś taki herzklekot, że aż mi w głowie dudni i w uszach piszczy. Nie mogę jeść. :bezradny: Przełknęłam przed chwilą owsiane ciastko, ale stoi mi w gardle... No ale nic, betabloker wzięłam i siedzę w robocie. Jakoś dzionek minie.

Wczoraj wyjście bardzo udane. Oczywiście mój organizm przed imprezą robił takie cyrki, że kiedyś to bym się kazała zawieźć na SOR, a nie do klubu... ;) Na naszej galerii była degustacja whiskacza, więc załapałam się na darmowego szota na wejściu, tak na podbudowanie morale. :smile:

Koncert świetny, troszkę żałowałam, że to już nie ten czas, że pod sceną się szaleje, ale i tak miałam łzy w oczach ze szczęścia, że tam jestem. Pod sceną skakało moje dziecko, więc wszystko zostało w rodzinie. ;)

Miłego tygodnia Wam życzę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmostrada no nie ma to jak skakać na koncercie :D Ostatnio skakałem jak grał Obłęd :D było Obłędnie we Wrocławiu :D

Szkoda tylko, że nie miałem odpowiedniego ubrania do Pogowania :D ale i Casual idzie Pogować :mrgreen: chociaż akurat wtedy nie pogowałem, ale i tak się świetnie bawiłem :D

Miłego dnia Forumowicze :smile:

Dziękuję :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi