Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór :D

Wczoraj nie odzywałam się, bo byłam długo poza domem, wróciłam zmęczona, śpiąca /noc słabo przespana/, ale zadowolona, że załatwiłam wiele, m.in. mammografię, kilka rzeczy do kuchni kupiłam, takie drobiazgi, ale wiadomo-i to cieszy kobietę :)

Byliśmy też w centrum po tytoń fajkowy, ale niestety jest ogólny brak na rynku /oczywiście tego, którego poszukiwaliśmy/.

Wyprawa do śródmieścia jest niezwykle wyczerpująca, bo są potworne korki w związku z budową kolejnych nitek metra...

Dzisiaj byłam w bibliotece, zgodnie z planem. Tym razem zarezerwowałam książki, wyszukałam w katalogu on-line. Ucieszyłam sie bardzo, bo zdobyłam jedną z książek OSHO, a także kilka nowości.

kosmostrada, wspominałaś wczoraj /chyba?/ o olejkach ajurwedyjskich. Także korzystam z nich, mam sklep mieszczący w kwiaciarni cmentarnej :roll: , zamawiam przez internet i odbieram tam osobiście. Ciekawa jestem czy ceny zbliżone do Twoich?

http://www.shea.pl/ajurweda,48.html Polecam też pasty Himalaya, stosuję od dawna. Te pasty są dostępne w wielu miejscach i są tańsze. Ja kupuję zazwyczaj w doz.pl.

Spokojnego wieczoru życzę Wszystkim :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko Forumowicze :)

Rolosz, tego to nie wiedziałem że aż tak te telefony zaawansowane technicznie :shock: To, ze kamery prawie wszędzie to wiem.

Tosia_J Tak, wiem o czym piszesz. Znam takie przypadki, gdzie typ się pociął i zwalił na rywalizująca ze sobą grupę :twisted:

Neon, tak :D nawet Big Cyc fajną piosenkę niej śpiewał i podała ich do sądu he he. W sumie, fajna babka z Shazzy była :D Bierz co chcesz ! to był Hicior wszędzie grany :mrgreen:

Kosmostrada przepraszam :(

Cyklopka nie wchodzi, bo znowu wspominamy :( Przepraszam, dureń ze mnie :twisted:

Dziękuję i również Miłego wieczoru Forumowicze :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklopka a czemu się boisz spać ? :(

Bo jak śpię, nie reaguję na bodźce, nie mam kontroli.

Z lat 90. to ja pamiętam Disco Relax i snaki Star Foods :P

Wtedy disco polo było lepsze, wesołe, romantyczne, sympatyczne, nie takie wulgarne jak teraz :nono:

A ja nienawidzę lat 90,wtedy miałem koszmar w domu i szkole.Tak,to jest,jak jesteś nieakceptowany.Boś chory i inni niż wszyscy.

Źle wspominam inne dzieci, ale chrupki i programy telewizyjne ok.

kosmostrada, wspominałaś wczoraj /chyba?/ o olejkach ajurwedyjskich. Także korzystam z nich, mam sklep mieszczący w kwiaciarni cmentarnej :roll:

Może oni tam reinkarnację robią albo inne mumie?

Melduję, że się nawaliłam jednym piwem ciemnym z wędzoną śliwką i nie nagrałam wiekopomnego singla, bo kolega zrobił podkład pod inną melodię i dopiero na pianinku rekonstruowaliśmy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, yo, kupe lat, ooo widzimy interesujemy sie osho, ciekawy człowiek, bardzo kontrowersyjny, a widziałaś jego ostatnie dni gdy był już strasznie struty? buzia uśmiechnięta od ucha do ucha, mistrz!

BratKat, no a jak a kto śpiewał makube? makumba makumba makubaska, polska afryka afryka pooooolska :D i kazik kupiłem czarny ciągnik i piasecki dawał, z "budzikom śmierć".

tosia_j, myśle że przesadzasz, kolega przeprosił i dostał jeszcze burę :bezradny:

cyklopka, e tam teraz są lepsze piosenki disco, np martyniuka, która ma prawdziwy talent do takich disco hitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, :D Tak trochę czytałam o Osho i bardzo pomogła mi

... dość długa medytacja, ale skuteczna. Nie wiedziałam tego /filmu?/, gdzie można znaleźć? Najnowsza książka była wypożyczona, postaram się również ją przeczytać.

cyklopka, to Cmentarz Ewangelicko-Augsburski i Ewangelicko-Reformowany, kto wie co oni tam robią :shock: ? Byłam tam kilka razy, jest wiele ciekawych nagrobków-pomników, odwiedziłam też grób Gabrieli Kownackiej i Anny German.. To jedna z nekropolii zaliczona do pomników historii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzień bobry!

cyklopka, masz racje, nie wiem czemu ten ciągnik zawsze kojarzył mi sie z kazikiem..

misty-eyed, ciągnie wilka do lasu ;) to była jego fotka, osho prawdopodobnie został otruty przez służby bezpieczeństwa usa, co ostatecznie doprowadziło go do śmierci.

dzisiaj na poranny spacer z piesem ubrałem kalesoniaki i na tym mrozie czułem sie jak wszechmocne bóstwo które ujarzmiło żywioł. komfortowo i ciepło, i takiego dnia wam życze, komfortowego i ciepłego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko Forumowicze :smile:

Tosia_J wcale się nie obrażę, bo umie przyjąć krytykę na klatę ;)

Lusesita Dolores luzik, nic się nie stało ;) Cyklopka nie lubi tych lat wspominać a zapomniałem i wspominałem o nich :(

Wiejski filozof tak niestety się dzieje :(

Najlepiej się nie przywiązywać za bardzo do osób, ale czasami tak wyjdzie, że trudno nad tym zapanować :bezradny:

Neon a idź mi z tą Makumbą :twisted::mrgreen: Makumba to śpiewała kapela, która z wszystkiego prawie jaja se robiła :mrgreen: Big Cyc

Miłego dnia Forumowicze. Dziękuję :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Ciemno, pochmurno, sypie coś czasami z nieba. Oby przeżyć jeszcze ten luty i już będzie bliżej wiosny.

Zima jest o tyle uciążliwa, że trzeba się ogacać z rana i wyglądać niczym chochoł na szczerym polu. :lol:

W pracy ogarnęłam już papierzyska, mam na bieżąco sprawy. Teraz druga kawka i trochę ruchu, bo od siedzenia bolą mnie już stawy kolanowe.

Wracając z pracy muszę kupić trochę słoninki dla sikorek, bo rano widziałam je na balkonie, a tam już nie ma co skubać. :bezradny:

Lusesita Dolores, co to za odzywki i wyrażenia, w przedszkolu jesteś??? :shock:

wiejskifilozof, przecież Salirka jest i pisze na forum. :D

neon, nie ma to, jak ciepłe gacie, gdy mroźny wiatr hula. :great:

halucynka, witaj, w pracy jesteś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :D

neon, czytałam o tym, ciekawe i tragiczne losy ;) Postać niezwykle interesująca, to fakt.

Ja wczoraj wieczorem założyłam same spodnie, a było -10 oC, jednak nie zmarzłam, nie było wiatru, może dlatego?

Zmiany na forum są normalnym, nieuniknionym zjawiskiem. Ludzie odchodzą, inni przychodzą, co wpływa na ogólną atmosferę i charakter rozmów. Najważniejsze, by panował wzajemny szacunek, a wszelkie różnice są do przejścia i ogarnięcia :D

Miłego i spokojnego dnia Kochani :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

Dziś humoru nadal nie mam i z łóżka wstać mi się nie chciało... ale zwalam na chroniczny brak światła.

Plan na dziś - po pracy przejść się z psem, po czym pogalopować do domu na dobrą kawkę. ;) Dziś rano udało mi się spienić mleko po mistrzowsku, na aksamitnie. :105:

Na wieczór lecem na miasto i spotkanie z przyjaciółką.

misty-eyed, Kupiłam olej do włosów Sesa ( ma bardzo dobre recki w necie), znalazłam dobrą cenę, z tanią przesyłką. Ale czytałam, że masz w swoim sklepie dwa razy w tygodniu na hasło zniżkę w stacjonarnym.

Co kupiłaś do kuchni? :105:

BratKat, Przeprosiny przyjęte. Wchodzę tu dla przyjemności i odprężenia, a nie żeby mi się lęki nakręcały.

neon, Okutanie daje moc. :smile: Ale co tu zastosować na twarz, bo u mnie ten wilgotny mróz aż gryzie w poliki. :bezradny:

mirunia, Oj to koniecznie śmignij po słoninkę, bo te maluchy w mieście w taką pogodę to od naszego serca zależne. :smile:

szaleństwem podszyte, Ano daj tu parę tych jednorożców, nam się przydadzą. ;)

wiejskifilozof, To była Sailorka. :time:

To trzymam kciuki za wtorek. A nie ma innej opcji dojazdu tam np. PKS? Albo może ktoś by Cię podrzucił samochodem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ja kupuję ostatnio olejek kokosowy do włosów i nawilżający szampon proteinowy Himalaya. Korzystam z tego sklepu od wielu lat, zmieniam głównie szampony i odżywki do włosów. Te zniżki wprowadzono niedawno, szczerze mówiąc nie zauważyłam tej informacji... Zresztą wolę zamówić i odebrać tylko, bo panie w tym sklepie nie są miłe. Może miejsce ma na to wpływ :mhm: ? Kochana, jedno jest pewne, jeśli pojawiają się jakiekolwiek problemy hormonalne, włosy chorują od razu. Widocznie u mnie zapanowała względna równowaga, bo włosy wyglądają lepiej. Być może to również zasługa zabiegów wszelkich...?

Do kuchni kupiłam małą, podręczna suszarkę do naczyń, kilka nowych kubków z sowami - zbieram figurki sów/sowy :D , osłony na blender i mikser - przeciwrozpryskowe, kilka ściereczek z mikrofibry - małe i duże /ręczniki kuchenne/. Wiesz jak to cieszy panią domu :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi