Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pobyt w szpitalu psychiatrycznym. Dzień po dniu.

buczi79

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym tak całkowicie nie negowała tego co napisał Dr Koliński (a czy faktycznie jest lekarzem to już ciężko nam zweryfikować). Fakt, że trochę niefortunnie umieścił wypowiedź w wątku o nerwicy, bo jak wiadomo są jej różne odmiany i na pewno nie wszystkie klasyfikują się do leczenia farmakologicznego, ale sądzę, że jeśli ktoś już kładzie się do szpitala z własnej woli to znaczy, że dość mocno nerwica mu daje w kość-ew. lata różnych terapii i leczeń za nim, bo chyba każdy przyzna rację, że psychiatryk to dość radykalny krok.

I myślę, że o takie choroby chodziło, a nie o chwilowo gorsze samopoczucie.

platek, piszesz, że 17 lat miałaś spokój, ale JEDNAK nerwica wróciła..., ja miałam równolegle terapię i leczenie farmakologiczne i niestety po 4 latach choroba znów uderzyła i do dużo mocniej, na tym forum ludzie po kilka lat siedzą i większość jednak ma za sobą kilka epizodów choroby w różnych momentach życia...

Nie zgadzam się ze wszystkim co napisał "dr", ale z drugiej strony ma rację- póki nie zostanie dokładnie zbadana etiologia danej choroby (nauka idzie do przodu, ale w kontekście chorób psychicznych wciąż jednak wiadomo mniej niż więcej) ciężko mówić o tym, że ktoś 100% wyzrowiał. Przy nowotworach można zrobić TC, rezonans i sprawdzić czy nie ma nawrotu, przy zaburzeniach psychicznych nie jest to możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buczi79 - Nie wolno ci zapominać, że jesteś pacjentem szpitala psychiatrycznego, choroby tego rodzaju nie da się wyleczyć, można je co najwyżej zaleczyć ale trwają aż do śmierci pacjenta. Można je tłumić podając najróżniejsze leki psychotropowe co właśnie robią prowadzący cię lekarze. Życzę jak najszybszego powrotu do normalności, ale byłbym ostrożny z hurraoptymizmem. Choroby psychiczne bywają bardzo złośliwe.

Serdecznie pozdrawiam

Coz a stek bzdur. I ostatnie zdanie, rzeczywiście godne lekarza z 12 letnim stażem.

Poza tym choroby jakiego rodzaju? Choroby psychiczne? To zaburzenia lękowe to jest choroba psychiczna? A to bardzo ciekawe. I jedynym sposobem jest tylko branie leków tak? Widać całą naukę zwaną psychologią można wyrzucić do śmieci. Dr Koliński musi spotkać się z dobrym psychologiem, możemy dać mu kontakt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi