Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

no tak otoczenie, ktoro nigdy nie przezylo tego nigdy tego nie zrozumie.

Jak ja lapie atak paniki w sklepie, lapie go mocno za ramie i mowie- musze wyjsc, musze wyjsc to patrzy na mnie jak na debila...serio... czasem az pozniej mi glupio ...ale on nie wie jak ja sie wtedy czuje- zawroty glowy, wrazenie, ze zaraz zemdleje- koszmar....

gdy mu to tlumacze to mowi, ze sobie wkrecam- no tak tylko ja nie mam na to wplywu ! :?:?

co do nerwicy serca to moja Mama ja ma, zdiagnozowana x lat temu- tez miala podobne przejscia jak Ty Pawel, teraz od czasu do czasu tez ja meczy, ale nie tak jak kiedys...

ja za 2 tygodnie mam rezonans, pozniej pewnie badanie blednika i kregow szyjnych, zeby sprawdzic co powoduje te zawroty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serce... Tez to mialem, jak dowiedzialem sie ze chlopak w wieku 16 lat zmarl z powodu wady serca to umieralem ze strachu i patrzylem czy mi serce bije.. . Ja wlasnie zrobilem 110 przysiadow na raz i 100 wspiec na tej gorszej lydce. Czy przysiadow wiecej o 50 niz miesiac temu i ludki wiecej o 20 niz pare tyg temu. Pompek nie robilem bo padam na twarz haha

Dzisiaj mnie dziewczyna drugi raz zastrzelila i zaczela mowic ze moze ktos w rodzinie mial ALS a ja tego nie wiem :00 masakra....

Co do chudniecia to jak "mialem" raka trzustki to chudlem w tempie 2kg na tydzien, z 96 zrobilo sie w pewnym momencie 87kg. W momencie!! Do tego bol pod lewym zebrem, lipaza 96 w czyli 50% powyzej normy, bol plecow przy kregoslupie. Polpasiec rzekomy rok temu. Jak wpiszecie to w google to rak trzustki na 100%.

Wtedy bylem pewien raka tak jak ziarnicy rok temu... . Pilem alkohol i wydawalo mi sie ze mam bole. Nawet pisalem na forum ziarnicy i onkologicznym! Mialem zolte stolce wszystko.. .

Ale teraz znowu czuje sie 100% pewny choroby. Wizualizacje ostatnich dni i pogrzebu non stop!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ide jutro do okulisty na wizyte kontrolna bo jestem krotkowidzem. No i juz sie stresuje ze zrobi badanie dna oka i cos tam na pewno znajdzie. Jutro pewnie dojdzie do tego ze bede sie zastanawiac czy w ogole tam isc. A mama sie ze mnie smieje ze juz nawet do okulisty sie boje isc ze mi cos znajdzie... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lockheed, pogadaj z dziewczyną, aby takich rzeczy nie mówiła, bo to nie pomoże, tylko pogroszy sytuację. Być może powiedziała to nieświadomie, ale doskonale wiem, że zareagowałbym tak jak Ty, czyli paniką. Pamiętam jak kumpeli tłumaczyłem, co mi dolega, że robię badania itp., a ona wypaliła: "wyglądasz blado i na słabego, rzeczywiście". Myślałem, że zwariuję, blady, słaby jak typowy sercowiec, czyli zawał był kwestią czasu. No i tak minęło 5 lat, a zawału nadal nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam Was kochani i normalnie widze siebie.

Jestem po badaniach krwi wymazu języka, USG tarczycy i węzłów, poziomu B12, helico i konsultacji laryngologa. Z polipem w nosie nauczyłem sie żyć dzięki Wam. Jednak dzisiaj w TV objawy miażdżycy - bóle nóg i problemy z chodzeniem. Cóż mam to od lat rzekomo od kręgosłupa. Jednak lampka sie zapaliła.

Gorsze jest to ze rzeczywiście takie choroby jak artretyzm, cukrzyca, miażdżyca są silnie skorelowane ze stanem emocjonalnym. Nerwicowych wiadomo jaki maja stan emocjonalny.

Oczywiście na tapecie non stop choroba jelita - wiadomo jaka.

Ech, reszta życia niby ok, ale ta hipochondria rujnuje świat. Ludzie prawdziwie chorzy lepiej żyją .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wymyślam, w moim przypadku jestem przekonany ze cos mi dolega. Mam fascykulacje na calym ciele.. . Bardzo mocne, z lewej nogi nie wstane z przysiadu a z prawej wstane. Dzisiaj mam depresje na calego, az mam glupie mysli zeby sie od tego uwolnic... . Emg dopiero we wrzesniu... .

Nie raczej nie bede rozmawial z dziewczyna na ten temat. Nie zrozumie mnie chyba, a predzej sie poklocimy. Nikt procz Was mnie nie rozumie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wymyślam, w moim przypadku jestem przekonany ze cos mi dolega. Mam fascykulacje na calym ciele.. . Bardzo mocne, z lewej nogi nie wstane z przysiadu a z prawej wstane.

Ja tam z żadnej nie wstanę.

Słuchajcie, boję się, że mam raka języka :( Obejrzalam zdjęcia raka języka tez tam mieli czerwone płaskie plamy. Ta jedna plamka mnie niepokoi, jakby wytarty język w jednym miejscu. Jest mi już słabo jak mam isć do lekarza i że biopsję mi zrobią. To naprawdę mnie zaniepokoiło.

Zwłaszcza że płuczę Dentoseptem a to nie schodzi, nie blednie- i już w glowie jedno. Wykonczę się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam lekką jazdę na chorą wątrobę, bo mnie czasem coś po prawej stronie zakłuwa czasem. W kwietniu miałem USG robione, w marcu próby wątrobowe - wyniki wzorcowe, ale oczywiście niepokój pozostał. Wiadomo mam przerzut z jelita, mimo dobrego wyniku kolonoskopii sprzed miesiąca. Chuj z tym, że mam skrzywiony kręgosłup w prawą stronę i takie kłucia to norma, skoro w myślach rodzi się kolejny katastroficzny scenariusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi