Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

nefretis, dziekuje Kochana za tak mile slowa :*:)

ja bardzo czesto czuje, ze nie jestem dobra Mama... przez moja nerwice...przez to, ze nie moge swobodnie wyjsc z Mala na plac czy polazic po sklepach...jeszcze teraz jakos bylo bralam benzo i moglam wyjsc a teraz jestem przerazona...

pamietam, ze przy pierwszej ciazy zniknely mi wszystkie objawy nerwicy na cale 9 miesiecy i nawet jak mialam w 8 miesiacu zapalenie nerek to poprostu myslalam, ze rodze :D wogole nie bylo paniki...

tylko, ze te objawy ktore mam teraz od pol roku- te zawroty i poczatki agorafobii to dla mnie nowosc.. mam nadzieje, ze to odpusci...

dzis szlam do urzedu pierwszy raz bez benzo i telepalo mnie cala... czulam jak nogi mi sie trzesly ale doszlam tam i nawet zaszlam do apteki po testy...

dziekuje Wam Kochani i przepraszam, ze dzis tak caly dzien o sobie, ale jestem w niemalym szoku...

ps: maz powiedzial, ze sie cieszy i ze damy sobie rade :) od kiedy uslyszal, ze to dzieciatko ma juz serce to ani slowem nie wspomnial o aborcji...wiedzialam, ze by tak nie pomyslal...

ja tez bym nie miala serca...nie moglabym z czyms takim zyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marta80, zawsze tak się stresuje, dni wyjęte z życia

ja po usg i odetchnęłam z ulgą, tarczyca w porządku, nic a nic nie ma, węzły odczynowe, w ogóle ten co robił usg zdziwił się po co usg tych węzłów, powiedział że każdy ma kilka takich i ze on nic by z tym nie robił, odczynowe czyli po zapaleniu tak? tak jak myślałam po gardle mi zostały, a i przeciwciała w normie

tylko skąd wahania w tsh?

jeszcze tylko pieprzyk i koniec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milii89 gratulacje kochana, strasznie cudna nowina, ja swoja ciąze wspominam sweitnie badzo dobrze sie czułam:) w tym miesiacu miałam tez troche stresa ze jestem znów bo mi sie okres 4 dni spoznil i juz wpadłaam wpanike bo przeciez psychotropy biore brałam mega mocny antybiotyk 2razy rtg masakra mialam stres ale przedwczoraj dostałam okres, u nas jeszcze nie pora na drugie.

Wczoraj przesżłma masakra dzienRano wstaje ubierma córcie a tam w glowie kleszcz Booooooze ,jeszcze jje wyjełam szybko bo mysląłam ze to cos sie jje przykleiło:( no masakra szybko pojechałam do przychodniz tym kleszczem pokazłama im okaząlo sie ze był caly i zywy i sie dopiero wbił tylko kurcze kiedy to ja nie wiem skad sie wział rano, jak ja wieczorem ja kapałam wlosy suszyłam nie mam pojecia, a co najgorsze to juz jej drugi kleszcz w głowie w zyiu pierwszego miała w wieku 7 miesiecy... nosz po lasach nie laizmy obok domu mamy zwykłe krzewy tujki no masakra, teraz sie boje o ta bolerke, toz ja cale zycie nie miałam ani jednego kleszcza acórcia 2,5 roku i juz dwa razy;/ porazka. musze obserwowac miejsce zeby sie cos nie pojawiło bo jakby był rumien to atybiotyk

Miąłam wczoraj wizyte u laryngologa i miałam miec to usg posżłam do innego laryngologa bo tamten do którego chodziłam wczesniej to taki 80letni dziadeczek wiec pomysląłam ze skontroluje to u innego , poszlam do takiej około 40paroletniej babeczki, i wiecie co mi powiedziała ze nic nie mam tam kompletnie jdyne co to mam naruszone stawy skronniowow żuchwowe, powiedziała ze od tego ze ja se ciagle do gardła zagladam i szukam tam niewiaodmo czego stad pykanie w uszach i stad uczucie mokrego ucha, nadwyrezyłam sobie to i dlatego a reszta wszystko super czysto nawet badanie sluchu miałam tez ok, kaząlam jej pomacac wężły a ta pierwsze pytanie jak wspomniałam o weżlach "w internecie pani pewnie siedzi i czyta o tych wężłach?" normalnie jakby mi w myslach czytała,mówie ze ja mma jakies wielkie a ta mówi ze gdzie ja mam te węzły? przeciez nic tu nie ma, to co ja macałam to ponoc kosci a reszta to normalne wyczuwalne rzeczy jak u kazdego powiedziała mi ze mam nerwice i to jaką ze pewnie grzebie w necie i czytam wszytsko i sie nakrecam i z enerwica najgorsza choroba co podszywa sie pod wszystko, ja jej mówie o usg tych wezłow ze dzis mam miec aona do mnie ze chyba pani zartuje jakie usg czego?? jak nie ma wezłow , wiec nie poszlam juz.... pokazłama rtg nie widac zadnych totalnie zmian i mam ine brac zadych leków antyhistaminowych tylko te od psychiatry i powiedziała mi ze nie mam zadej alergii na rKurcze myslicie ze powinnam jej wierzyc?? byłam u niej prywatnie a do tamtego dziadka na nfz mama mi mówi ze pewnie tak mi gadał ze cos tam mam zeby ciaglke do niego chodzic, jak ta powiedziała ze ok, to myslicie ze ok????.....dała mi tylko kropelki do ucha i do nosa wsjo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurelitka, widzisz Kochana:) mowilam ze tak będzie:* odczynowe to znaczy ze widać ze broniły kiedyś przed zarazkami :) czyli infekcja jaka mialas;) nic złego się nie dzieje:*

Ja byłam dziś u lekarza w związku z ciąża i braniem leków. Benzo nie mogę brać ale mam zostać przy paroksetynie 10 mg powiedział ze widzi po mnie poprawę bo się tak nie trzese u niego na krześle... Aż się usmiechnelam:) powiedział ze i tak biorę lek juz 5 tygodni ciąży a to wtedy może negatywnie wpłynąć na dziecko ale ryzyko jest małe 2/100 przypadków a u osób nie biorących 1/100 więc wszystko zależy od Boga. Powiedział ze większe korzyści będą z brania leku w tak malej dawce niż jakbym miała mieć mocne ataki paniki w ciąży bo one mógłby być niebezpieczne. I mam się nie martwić lykac kwas foliowy... Pytał czy chce usunąć tu w uk to norma do 20 tygodnia!! Powiedzialam ze nie... Odetchnelam z ulga ze moge się leczyć lekarz pociwszyl mnie ze to mała dawka i ze mi pomaga i ze będzie dobrze i tego będę się trzymać:)) czytalam ze kobiety brały i 30 mg i było ok ja biorę tylko 10 i balan się ze nie będę mogła i ze będzie gorzej . myślicie ze gdyby to było niebezpieczne to lekarz by mi nie dal kolejnej recepty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, bardzo dawno mnie tu nie było jakoś nie miałem głowy do forum, szukania chorób itp. , ale znów wszystko wróciło, od 4 dni jest ze mną bardzo źle. Ostatnio bardzo szybko się męczę, pocę, nawet zwykłym spacerem, serce telepie, prawie zemdlałem i zadzwoniłem po pomoc do rodziny jak szedłem ulicą. Od kilku dni nie wychodzę z domu, bo boję się, że znów mi się to przytrafi. Tego samego dnia bardzo spadło mi ciśnienie i bałem się, że umrę, dzisiaj dla odmiany mam wysokie ciśnienie , słyszę jak serce bije, mam kluchę w gardle i jestem jakiś otępiony, pytanie do Was, czy to nerwica daje mi znów w kość czy znów mam zacząć robić badań, ostatnia morfologia 3 miesiące temu wyszła dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, bardzo dawno mnie tu nie było jakoś nie miałem głowy do forum, szukania chorób itp. , ale znów wszystko wróciło, od 4 dni jest ze mną bardzo źle. Ostatnio bardzo szybko się męczę, pocę, nawet zwykłym spacerem, serce telepie, prawie zemdlałem i zadzwoniłem po pomoc do rodziny jak szedłem ulicą. Od kilku dni nie wychodzę z domu, bo boję się, że znów mi się to przytrafi. Tego samego dnia bardzo spadło mi ciśnienie i bałem się, że umrę, dzisiaj dla odmiany mam wysokie ciśnienie , słyszę jak serce bije, mam kluchę w gardle i jestem jakiś otępiony, pytanie do Was, czy to nerwica daje mi znów w kość czy znów mam zacząć robić badań, ostatnia morfologia 3 miesiące temu wyszła dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milii89 - przeciez lekarz n ie zaszkodził by dzieciątku, oni sie znaja na tym wiec wiedza co robic skoro masz brac to bierz i sie nie zamartwiaj:) bedzie dobrze dzidzius bedzie zdrowy , trzymma kciuki zeby to byl chlopiec. Tez musze oprzestac macac te rzekome wezły... ale juz tak sie porzyzwycziaąłm ze tylko mi tam rece ciagle wedruja;/ Aurelitka a pod pachami tez miałas badane usg?? tam masz jakies odczynowe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milii89 - przeciez lekarz n ie zaszkodził by dzieciątku, oni sie znaja na tym wiec wiedza co robic skoro masz brac to bierz i sie nie zamartwiaj:) bedzie dobrze dzidzius bedzie zdrowy , trzymma kciuki zeby to byl chlopiec. Tez musze oprzestac macac te rzekome wezły... ale juz tak sie porzyzwycziaąłm ze tylko mi tam rece ciagle wedruja;/ Aurelitka a pod pachami tez miałas badane usg?? tam masz jakies odczynowe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam nerki pomniejszone mam torbiele jakies i polipa na pecherzyku zolciowym :-).Plus jestem szczuply i malo ruchu,za jakis miesiac mam miec ponowne usg.Jeszcze bylem u okulisty i biore leki na nadcisnienie :-)..A przed badaniami i tak kazdy u mnie w domu mowil,ze to tylko nerwica: D..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lonia1989, ojej biedna Coreczka, obserwuj i jak cos to odrazu trzeba antybiotyk i bedzie dobrze...skad te kleszcze sie biora u takich malych dzieci ?:o i o tej porze roku ...brr..

bedzie dobrze wszystko :*

sinister, a zelazo/ ferrytyna/ tarczyca ? wszystko ok ? moze przemeczenie ??

mam nadzieje, ze lekarz wie co robi... jak tlumaczyl kobiety na wyzszych dawkach maja albo obnizana dawke na czas ciazy albo rezygnuja z leku przed zajsciem w ciaze... bo juz na dobra sprawe biore ten lek miesiac w ciazy ale na szczescie w malej dawce wiec powiedzial ze jakby cos mialo zaszkodzic to juz by zaszkodzilo...

powiedzial, ze widzi we mnie poprawe i ze to jest najwazniejsze, bo moj zly stan psychiczny moglby bardziej zaszkodzic dziecku i mi niz ten lek...

ucieszylam sie kiedy powiedzial, ze widac po mnie poprawe, chociaz sama do konca tego nie czuje...no ale bylam dzis w przychodni bez benzo i nie mialam uczucia zeby uciekac :)

buziaki :**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lonia1989, tam nie miałam nic badane, rzekomo czuje węzeł po prawą pachą, ale też przypadkowo odkryłam to jak miałam schizę, ale lekarka dwa razy tam macała i powiedziała że jest ok

ja podświadomie mam, że to przerzut z pieprzyka, ale to już chyba irracjonalne jest bo dermatolog nie kazała się przejmować tym pieprzykiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha tarczyca przebadana od a-z. co do zelaza to w morfo wyszlaby niedokriwstosc a nie mam. no ale nerwica raz moze powodowac przemeczenie innym razem nadpobudliwosc, cialo szuka sobie odpowiedzi na stan psychiczny i atakuje rozne narzady itp, jestesmy w ciaglym napieciu, to reakcja organizmu na stan walcz badz uciekaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, wlasnie niedobor zelaza nie zawsze wychodzi w morfologii i w badaniu zelaza dlatego bada sie ferrytyne.

jesli chodzi o omdlenia to moze byc jeszcze kregoslup szyjny, jesli te rzeczy sa wykluczone to prawdopodobnie nerwica...

ja ciagle poza domem mam wrazenie, ze zaraz zemdleje... to okropne uczucie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, mi sie wydaje, ze wszystko od nerwicy masz.... Bo ja mam czasem podobne akcje. Nie tak dawno, mialam takie oslabienie, ze wejscie doslownie na 4 schodki powodowalo mega zmeczenie i taką zadyszke. W sumie nawet jak szlam po prostej drodze, to po paru metrach bylo to samo. Nawet podejrzwealam niewydolnosc serca, bo to juz bylo dziwne jak na nerwice.

Ale co... po 2 czy 3 dniach samo minelo :) (wlasciwie jak minely mi stresujace wydarzenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie bylam teraz na to przygotowana... myslalam, ze Cora robi sie starsza, ja wreszcie troche odpoczne od tych obowiazkow zwiazanych z malutkim dzieckiem i dopiero gdzies za 5 lat zdecyduje sie na kolejne... teraz ledwo wychodze z domu tak mnie strach paralizuje...nie chce tego dla tego Malenstwa... nie chce zeby czulo tyle stresu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi