Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też swego czasu tyle kasy na lekarzy wydawałam i wtedy tez tak zalowalam ze mogłabym tyle ubrań czy innych rzeczy sobie za to kupić.

Ja tez troche dzis zdenerwowana...znow zaczela mi die faza na raka jamy ustnej czy dziąsła...miałam juz w tym roku nie iść do zadnego lekarza...dopiero bylam u laryngologa...skasowal 210zl razem z usg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej wam,ciesze sie ze wyniki macie dobre ,i w miare sie czujecie,pare dni mnie tu nie bylo bo mezul mial wolne przemeblowanie robilismy bylam zajeta ze nawet nie mialam zadnych schiz,dzis juz jestem sama bo mezul w pracy cos mi sie troche wkreca juz, ale nie mam zamiaru nic czytac w necie.pojde w tygodniu przyszlym na badanie krwi dla wlasniego spokoju i obym sie czula tak jak teraz to bedzie cool :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie nakręciłem wieczorem na chłoniaka, bo w serialu Szpital na TVN był taki temat :/ Ale co mnie martwi ogólnie to zauważyłem, że mam bardzo delikatną skórę, łatwo robią mi się rany siniaki, czasem mnie swędzi skóra, czy mieliście kiedyś coś takiego? Mnie to przeraża trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, ja to samo!!!!!!!!!! przez przypadek przełaczyłam na TVN i powiedzieli kolesiowi ,że ma chloniaka nieziarniczego zaraz telefon i internet w ruch! ale spoko dziś nawet obudziłam się i zdziwiłam się ,że nic mnie nie boli! :yeah: mam nadzieję,że będzie weekend ok.

Mam prośbę potrzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek za badanie i wynik TK o 12:00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w nerwicę wpędziło wiele spraw, choć najwieksze jazdy miałam jak nie mogłam zajść w ciążę i miałam silne bóle brzucha. Potem przeszło. Masakra zaczeła się w ciąży, kiedy to ciagle coś mi było i bałam się o zdrowie i zycie swojego maleństwa, zaliczając ok 7 pobytów w szpitalu i cesarckie cięcie. Wtedy to zaczeło się nakręcać, choć lekarze zapewniali, że po porodzie minie, że to wszystko ciążowe. Kazdy dzien byl wiec dla mnie odliczaniem do tego magicznego konca ciązy. Koniec w koncu nastąpił a dolegliwości nie minęły...noi wszystko wywaliło z potrójną siłą !!!!! :-| Latałam od lekarza do lekarza bo z wszystkimi badaniami kazali czekać do rozwiązania ciązy. Z perspektywy czasu widzę jednak, że moje objawy nieco sie zmieniają a niektóre zanikły. To mnie pociesza....

Jesli chodzi finanse to zrobiłam tak:

1. Pulmunolog 3x100zł = 300zł

2. laryngolog 2x100zł = 200zł

3. Neurolog 100zł

4. RTG kregosłupa ok 100zł

5. RTG klatki 60zł

6. Badania krwi ok 100zł

7. Badania alergoloczine z krwi 280zł

8. Gastroskopia + gastrolog 370zł

9. Ortopeda 120zł

10. Rehabilitacja kręgosłupa 10x25zł = 250zł

11. Bioenergoterapueta/"uzdrowiciel" (a co mi tam....moze uleczy) 70zł

12. badanie z tęczówki oka u lek. med. Irydologa, Homeopaty 50zł

To chyba wszystko. Obecnie chodze do laryngologa na NFZ i psychoterapeuta 2x80zł na miesiac. W grudniu zamierzam zrobić płatną TK zatok ok 150zł i usg szyi ok 100zł.

Maleństwo, ten ból skóry głowy to moze byc tzw przeczulica, to czeste na skórze głowy i potylicy u nerwicowców, tam sie zbierają stresy.

Lili121, jak czytam to u Ciebie wiele spraw wiąże się ze zdrowiem a praca napewno nie pomaga. Historia Twojego taty wstrząsnęła mną od samego czytania.... Zmarła bliska Ci osoba w młodym wieku z niewiadomych przyczyn...Az nie wiem co napisac.....Chodzisz moze na terapię jakąs?

Wiecie co, ja niedlugo oszaleje z Facebookiem :!: Jak my tu mamy wyzdrowiec z hipochondrii ...? Wlaczaja mi sie aktulanosci Onet.pl i od kilkud ni , kazdego dnia widnieje mi taka informacja: "Nie żyje ....XX.....przegrał/a walke z rakiem" :evil: Szału mozna dostac od tych informacji. To internet nakręca naszą hipochondrie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no neiestety internet i wszelkie media to dla hipochondryków katorga. Już tak zachwalałem ten dzień, a przed chwilą ciarki mnie przeszły poczułem zimno i jakbym się zapadał w podłogę tak bez powodu zupełnie. :/ Na dodatek jestem sam w domu :/

Moje wydatki prezentowały się następująco:

3 morfologie prywatne: 90 zł

Markery nowtotworowe: 180 zł

Kiła: 40 zł

4 razy testy na hiv w przeciagu roku: 180 zł

Echo serca: 100 zł

Internista: 50 zł

Ekg: 40 zł

Badanie na tarczyce: 100 zł

Wzw: 50 zł

Posiew na candide: 100 zł

Posiew na Helicobacter: 100 zł

Łącznie 1130 zł

usg dopplera 100 zl

To badania ktore pamietam ale duzo wiecej wydalem w przeciagu 2 lat

-- 15 lis 2014, 22:19 --

Mój psychiatra powiedział, że nie ma takiej choroby, która daje naprzemienne objawy i objawy somatyzacyjne mają to do siebie u nerwicowców, że niektóre są stałe typu zimne kończyny, dzwonienie w uszach, potliwość, a inne się przeplatają na zmianę i to i czasem dochodzą nowe których nie mieliśmy i one powodują potęgowanie lęku, bo nie znaliśmy ich wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jak piszecie. Gdzie telewizji sie nie włączy to zaraz trąbią....

Badaj sie miej pewność...

Zrób rakowi wspak...

Puszczają seriale typu szpital...

Pisza i mówią że ktos umarl na raka ale ze na zawal to juz nie napiszą.

Nic wiec dziwnego ze się boimy i jestesmy hipochondrykami

malenstwo31, .

Będę trzymac kciuki! Pomodlę sie ale wiem ze nic Ci nie jest.

U mnie dzień srednio niepokoi mnie ta jama ustna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie :papa::papa:

malenstwo31 mialam takie bole i uczucie ciepla pieczenia glowy rok temu.,,4mce dzien w dzien!!!!wlasnie w potylicy,,,....robilam TK glowy....malo tego nie wierzylam Tk...I poszlam za mac zrobic rezonanas((:

a jesli chodzi o moje wydatki na badania i lekarzy..nie mieszkam w pl wiec wszystko pryw...w ciagu 3macy..okolo 3tys zl!!!!!badania lekarze plus leki ...no masakara jak se pomysle...((:

a apropo bioenergoterapeutow...to skusialam sie na na tekie badanie jak OBERON(poczytajcie se w necie na czym to polega)i to pogorszylo moj stan na maxa...wpadlam w szal....nie polecam kochani....wyszlo mi duzo chorob...ale jak uslyszlam o guzie mozgu typu glejak...to oszalalam...i w mig robilam tk i rezonanas....dla mnie dramat tacy ludzie powinni byc karani...bo minal rok a ja dalej nie moge dojsc do siebie(: :why::why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marta80, o tym już kiedyś czytałam. Ja byłam u takiego co rękę przykłada i do tego ma wahadło. Ogólnie czujesz ciepło a jak masz miejsce chore albo zatkany jakiś czakram to ciepło czuje większe. Ja ogólnie to należę do osób które muszą zobaczyć dotknąć dopiero uwierza. Zawsze mi mówi ze jestem zdrowa tylko blokują mi się czakry trzeciego oka i gardła czyli typowe dla nerwicy. Miałam akcje czerniaka to zanim pojechałam wyciąć to pojechałam do niego.

taka sytuacja była z moja mama. Po usg lekarze powiedzieli jej ze ma raka pęcherza. Pojechaliśmy do niego i powiedział ze tam nic złośliwego nie ma. Po operacji okazało się ze mama miała ropien a nie guza.lekarze zrobili badania na obecność raka i bakterii i nic nie wyszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej kochane, u mnie masakra. Z dnia na dzień przybywa mi bólowych objawów, już mam dość. Wykończyć się idzie, boli mnie cały brzuch, mam wzdęty, czuję jakby miało mi się ulać, a nic praktycznie nie jadłam i wpadam w obsesyjne myślenie o tym jak się źle czuję. :/ jutro idę do psychiatry. W necie wyczytałam że skoro nie pasożyty, to apropo kaszlu który ma moja córa, i ja też już mam że to pewnie koklusz. :/ jestem uzależniona od czytania diagnoz w googlach. Co robić? odciąć się od internetu?? Za każdym razem sobie obiecuję że to już ostatni raz zerknęłam do neta, a później znowu to samo, w myślach "jeszcze tylko to sprawdzę, jeszcze tylko tamto sprawdzę". Oszaleję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wam minela niedziela nerwicowcy? U mnie calkiem spokojnie, dopiero o 20:40 zachcialo i sie cos plakac, a teraz mam pulsowanie z tylu glowy oczywiscie scenariusz ze to tetniak, albo guz od razu eh. Ale w sumie zauwazylem, ze od zmienienia dawki mozarinu to sa stale objawy o stalych porach wiec mam nadzieje, ze moj organizm przyswaja dobrze lek i zaczyna regulowac moje objawy somatyczne, az w koncu je wyeliminuje. Ale mimo wszystko mysli o chorbie neurologicznej nie daja mi spokoju w tym momencie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marta80, czesc kochana, dawno ci nie widzialam na fb, ty nadal tutaj? :)

Weszlam z ciekawosci na watek, jak zwykle ze swoja krucjata ;) leki i terapia potrafia zdzialac cuda . Oczywiscie jesli chodzi o hipochondrie :) jak dla mnie 80% to typowe problemy somatyczme zwiazane z nerwica. I was been there...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31, ja jestem pewna ze nic Ci nie jest wiesz na pewno. Ale jak ten wynik będzie dobry to juz koniec z badaniami na ten rok???

Ja moi kochani wczoraj nie miałam czasu myśleć bo przeprowadzka trwa.

Za to w nocy mam czas na głupie myśli. Dzis juz wymacałam tak swoje piersi ze aż mnie bola...nie musze chyba mówić co zaczelam sobie wmawiać, ale chyba nic nie wymacalam nie wiem

Znów pokusilam sie tez o forum onkologiczne o raku piersi. Te kobiety są tak optymistyczne ze my to przy nich masakra...

Dzis juz nie czytam więcej.

Biorę się za robotę. Zaraz wezmę elicee i będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marta80, jestem juz po. Teraz się boję ,ze zaraz zadzwonią,że jest coś nie tak i mam natychmiast zgłosić się na oddział.maskara!!!!!!!!!!!!!!!! boję się

pod lewym żbrem przerabiałam miesiąc temu jak zmarłą Ania Przybylska. oczywiście usg zaliczyłam i badania krwi, po usg samo przeszło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi