Skocz do zawartości
Nerwica.com

Badania mózgu

Gość Strzyga

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie, ostatnio tutaj szaleję może na tym forum trochę, jednak to nie do końca zamierzone.

Chciałam Wam zadać pytanie, to bardzo dla mnie ważne, bo mam nadzieję, ze ktoś tutaj jest na tym forum co wie co to znaczy 'czuć się opętanym'. Ja tracę pamięć ostatnio, mam co raz większe zaburzenia w widzeniu świata. Odczuwanie fizyczne także nie jest w porządku.

Mam drgawki często, nudności, w ogóle mam powtórkę z rozrywki, gdy miałam lat 15, a teraz mam 20. Jestem młoda i się boję, ze coś się dzieje mi z mózgiem. Mam odlączenia od ciała. Czytałam już o wszystkim. Dysocjacja depersonalizacja derealizacja. Ciągle czuję złość, panikę, ogromny agresywny strach i lęk i podniecenie. Nie mogę już czasem panować. Czuję się jakby mnie nie było, a do tego nie pamiętam wspomnień.

To na pewno jest poważne. Mam zdiagnozowane za.b os. bpd i schizoidalne, ale co mi po tym. A jeśli mam chory mózg? Dlaczego nie robi mi się takich badań, mimo, że chodzę do psychiatryka?

Czy ktoś mógłby mi pomoc i rozjaśnić to? Ludzie wydają mi się chodzącym mięsem, mam dziwne uczucia. Wszystko jest... dziwne. A chciałabym żyć i przypomnieć sobie co to jest życie.

Chciałabym leków i badań, bo psychoterapia powoduje większe stany rozhulania u mnie. Większe poczucie niepewności, że jestem nie taka jaka powinnam być. W rezultacie nie żyję na serio.

Bardzo Was proszę o pomoc. Taką techniczną. Czy ktoś z Was z podobynmi objawami miał tomografię czy coś?

Bardzo proszę, teraz np. się trzęsę. Już nie mogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomografie/ rezonans z kontrastem zawsze mozna zrobic. Mozesz miec jakies niedokrwienia, zmiany organiczne w mozgu , ktore moga rzutowac na objawy wymienione przez Ciebie. Chociaz zrobienie takich badan to raczej dla wlasnego spokoju bo nie wydaje mi sie zeby cos naprawdw wyszlo. Ewentualnie mozna eeg tez dorzucic do tego zestawu badan ..czy aktywnosc mozgu jest ok, czy nie ma jakis wyladowac padaczkowych. I to by bylo chyba na tyle. Musisz skonsultowac sie z lekarzem....3maj sie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi