Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

media

Rekomendowane odpowiedzi

Czułem się na antybiotykoterapi zle i po niej też przez jakiś czas ale przy przyjmowanniu antybiotyków często ma się obniżone samopoczucie. Ja planuje wrócić teraz do duloksetyny. Pierw pobiorę niskie dawki i sprawdzę czy mi się trochę podwyższy libido. Bo pewien użytkownik tu pisał że przy mikrodawkach ssri ma polepszenia. Może mi się zeiekszy libido trochę a gdy faktycznie libido mi skoczy w górę to pobiorę ten lek z miesiąc po czym go będę bardzo powoli odstawiał przez okres 2/3miesiecy bo mam nadzieję że przy bardzo powolnym odstawianiu, obniżeniu leku w dawce 1 mg na tydzień być może to powiększone libido mi trwale zostanie bo coś się naprawi w głowie. Ja na duloksetynie miałem obniżone libido niż przed braniem jej, ale podczas stosowania duloksetyny odczuwałem i tak dość spory popęd. A po jej odstawienie libido spadło do 0... Więc może mikrofawkowanie duloksetyny coś pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, slodkamikaa napisał(a):

Mozna tak dyskutowac w nieskonczonosc i doszukiwac sie, gdzie moglby lezec problem...

Tez slyszalam i czytalam mnostwo o tych jelitach itd. 

Prawda jest taka , ze jak leki ssri zaburzyły cos w organizmie/mozgu, to nie wystarczy wziac jakiegos suplementu czy cos, aby to odwrócic. 

To sa zmiany w BIOCHEMII MOZGU- a wiec Bardzo BARDZO powazne.

W swoim zyciu testowalam juz chyba wszystko- lacznie z zabiegami typu mikropolaryzacja metodą tDCS itd, i nic , ale to nic nie pomoglo. Mozg jest wylaczony na tym samym poziomie, jak po (w moim przypadku) natychmiastowej reakcji na toksyczny lek asentra, i nie da się temu zaradzić. Moze to jest bolące, ale prawdziwe. A testowanie w tym stanie lekow szczegolnie psychiatrycznych i liczenie ze to odwróci te zmiany- jest szczegolnie niebezpieczne - moze wam sie tylko pogorszyc, jak kolega wyzej pisal np po buspironie. 

Chciałabym aby tak bylo, ze przeszczep jelit i jestesmy w domu, ale sprawa związana z PSSD po lekach czy ogolnie zrąbaniem wszystkiego(jak w moim przypadku,lacznie z funkcjami poznawczymi, anhedonia itd)  jest duzo bardziej....nieznana, zbyt skomplikowana, i nikt raczej nam nic w tym nie pomoże. 

Pieklo. Pieklo na ziemi , kto tego doswiadcza. A koncerny farmaceutyczne tylko zarabiają, na tym cierpieniu. I falszywych badaniach bezpieczenstwa ,,lekow" 😕 :(

Dlaczego z góry odrzucasz najprostsza w teorii opcje leczenia, to że coś nie wyszło raz nie jest zaskakujące, uwierz jest masę badań które mogę podrzucić dotyczące tego co mówię, os mkzg-jelita to więcej niż się wydaje. Dlaczego zakładasz coś o biochemii mózgu jeśli nie ma na to żadnych dowodów(w kwestii zmian po ssri)? Z kolei teorii na jelita jest dała masa! Mało tego, jelita to drugi mózg i kontrolują one więcej niż się wydaje, mam nadzieję, że jak mi się poprawi to odzyskasz jakaś nadzieję w teorie jelit! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Heniu Oby Ci się poprawiło ale u mnie wyleczenie dysbiozy nie pomoże na pssd. Być może u niektórych osób poprawienie mikrobiomu by dalo poprawę z tego względu że mikrobiom na wielki wpływ na to ile w mózgu jwst serotoniny czy też dopaminy. Ale gdyby teoria zakładająca ze pssd wynika z wybicia przez antydepresanty pewnego rodzaju bakterii prozdrowotnych, które wpływają pozytywnie na funkcjonowanie psychiczne, to nie było by przypadków ludzi którzy pssd dostali po kilku tabletkach ssri. Nawet ludzie pisali że dostali  od 1 czy 2 tabletek pssd po czym po dwóch dawkach gdy odczuli gwałtowny spadek libido odstawili tabletki i problem pssd się dalej utrzymuje od długiego czasu. 1 dawka czy 2 leku raczej by nie wybiły takiej ilości tych prozdrowotnych bakterii by mózg funkcjonował w taki sposób. Ten problem nie wynika z jelit a chodzi tu o jakieś uszkodzenie w mózgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do was pytanie. Czy mieliscie też tak że po odstawieniu jakiegoś antydepresantu od którego dostaliście pssd, mieliście jeszcze mniejsze libido niż będąc na leku? I jeśli tak to czy wracaliście może do tego leku od którego dostaliście pssd lub jakiegoś innego leku ssri/snri to po powrocie do leku odczuwacie lekko podwyższone libido? Bo niektórym osobom po powrocie do ssri libido trochę skacze. I sam chcę spróbować odnowa wejść na duloksetyne w bardzo małych dawkach. Chcę slrqwdzic czy podniesie mi się libido.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Pssd98 napisał(a):

@Heniu Oby Ci się poprawiło ale u mnie wyleczenie dysbiozy nie pomoże na pssd. Być może u niektórych osób poprawienie mikrobiomu by dalo poprawę z tego względu że mikrobiom na wielki wpływ na to ile w mózgu jwst serotoniny czy też dopaminy. Ale gdyby teoria zakładająca ze pssd wynika z wybicia przez antydepresanty pewnego rodzaju bakterii prozdrowotnych, które wpływają pozytywnie na funkcjonowanie psychiczne, to nie było by przypadków ludzi którzy pssd dostali po kilku tabletkach ssri. Nawet ludzie pisali że dostali  od 1 czy 2 tabletek pssd po czym po dwóch dawkach gdy odczuli gwałtowny spadek libido odstawili tabletki i problem pssd się dalej utrzymuje od długiego czasu. 1 dawka czy 2 leku raczej by nie wybiły takiej ilości tych prozdrowotnych bakterii by mózg funkcjonował w taki sposób. Ten problem nie wynika z jelit a chodzi tu o jakieś uszkodzenie w mózgu.

To mogę podrzucić badania pokazujące, że JEDNA tabletka antydepresantu może zniszczyć jelita. Jedna mała tabletka jakiejś substancji może zabić słonia 😅 mało tego, tu nie chodzi tylko o dysbioze(ale też ma duże znaczenie) , dysbioza to jeden z powodów jelitowych, głównie chodzi o dysbioze która powoduje ciaknace jelito, to prowadzi do przedstawiania się bakterii i całego syfu które produkuja źle bakterie do krwioobiegu a to może powodować choroby autoimmunologiczne między innymi powodujące pssd. Powiem więcej, są ludzie którzy nie brali ssri ani żadnych leków z tej grupy a dostają pfs(bardzo bliskie do pssd) np po finasterydzie. Więc teoria o mózgu etc jest wielce wątpliwa. Mało tego, są duże powiązania z gaba i glutaminianem który pomaga przy poprawie cieknacego jelita. 

Edytowane przez Heniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam uszczelnione jelito a mam pssd. Wykonywałem test czy nie mam cieknącego jelita i jest wszystko w normie.

@arturop7777 Jakie ty przyjmujesz mikrofawki ssri. I po jakkm czasie od przyjecia mikrodawki odczuwasz wzrost libido i na jaki okres czasu. Co ile przyjmijesz usredniajac mikrodawki i o ile gdzies procent masz po nich wzrost libido moglbys okreslic? Bo chyba stestuje te mikrodawki. Chcę znowu poczuć popęd do dziewczyn, którego mi bardzo brakuje.

A mikrodawki mogą mi trochę zwiększyć libido. Raczej jw stestuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Ja mam uszczelnione jelito a mam pssd. Wykonywałem test czy nie mam cieknącego jelita i jest wszystko w normie.

@arturop7777 Jakie ty przyjmujesz mikrofawki ssri. I po jakkm czasie od przyjecia mikrodawki odczuwasz wzrost libido i na jaki okres czasu. Co ile przyjmijesz usredniajac mikrodawki i o ile gdzies procent masz po nich wzrost libido moglbys okreslic? Bo chyba stestuje te mikrodawki. Chcę znowu poczuć popęd do dziewczyn, którego mi bardzo brakuje.

Jeśli masz laboratorium pod nosem to zrób sobie panel aminokwasów, w Polsce ok 300 zł za 40 aminokwasów, możesz mieć niedobory, polecam sprawdzić. 

Skąd wiesz, że masz uszcelione jelito? Jak to zrobiłeś? Wiesz, że badania zonuliny etc nie są do końca wiarygodne? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ta zonuline badałem i wyszło wszystko w normie. Kalprotektyne miałem podwyższona trochę.

Ale stan zapalny miałem podobno po leczeniu się antybiotykami na h.pylorii.

PSSD wynika z zaburzeń funkcjonowania mózgu po lekach a nie jelit takie moje zdanie.

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Właśnie ta zonuline badałem i wyszło wszystko w normie. Kalprotektyne miałem podwyższona trochę.

Ale stan zapalny miałem podobno po leczeniu się antybiotykami na h.pylorii.

W PSSD chodzi o uszkodzenia w mózgu a nie o jelita takie moje zdanie. 

No jeśli takie jest Twoje zdanie to nie będę Cię przekonywał do diagnozowania tego co wydaje się mi, mam tylko nadzieję, że jak będzie mi lepiej(a jestem pewien, że będzie) to przekonasz się sam, nie polecam tylko w celu leczenia pssd brania innych leków albo właśnie dawkowania, nie znalazłem żadnego przykładu wyzdrowienia, jedynie czasowe polepszenie co uzyskuje się dzięki wielu innym rzeczom. Za to pogorszenie po kombinowania z lekami już jest powszechne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pssd98 napisał(a):

Chciałbym odczuć choc chwilowo polepszenie. Więc chyba dlatego duloksetyne odnowa sprobuje.

Rozumiem Cie, ale spróbuj może zrobić panel aminokwasów, zobaczysz braki i będziesz wiedział co uzupełniać, przypuszczam, że będziesz mieć braki! A aminokwasy to neuroprzekzniki między innymi. Warto sprawdzić których brakuje i które suplementowac, widziałem na innych forach wyniki ludzi którzy mieli niedobory aminokwasów przy pssd co nadal moim zdaniem wiąże się z jelitami(co też jest potwierdzone naukowo) 

W dniu 6.02.2025 o 22:51, slodkamikaa napisał(a):

Jak zrobisz test na sibo to daj znac co ci wyszlo. 

Właśnie wyszedłem z testu, sibo mieszane. Działam dalej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja badałem aminokwasy i nie miałem żadnych niedoborów a kilka nadmiarów. Tryptofanu, tauryny, asparagininy i glutaminianu. Żaden lekarz nie potrafi zinterpretować tego badania i nienie wiedzą jaki lekarz tym się zajmuje.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem do waszych treści , jelita zdrowe nie pomogą wam w pssd , bo po porostu nam dostał bo dupie mózg i to przez mózg mamy pssd . W mojej rodzinie alkoholicy i uzależnieni od używek nie mają problemów takich jak ja mam po ssrii a mimo wszystko alkohol i używki niszczą jelita . Więc nie liczcie na jelita . Nam trzeba leku takiego który jeszcze nie powstał 

Gdyby pssd było zależne od jelit to każdy nadużywający antybiotyków miałby pssd . Niestety tak nie jest . Pssd jest zależne od mózgu . Tam zostaliśmy uszkodzeni i tyle w temacie . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, pietraspietras napisał(a):

Z całym szacunkiem do waszych treści , jelita zdrowe nie pomogą wam w pssd , bo po porostu nam dostał bo dupie mózg i to przez mózg mamy pssd . W mojej rodzinie alkoholicy i uzależnieni od używek nie mają problemów takich jak ja mam po ssrii a mimo wszystko alkohol i używki niszczą jelita . Więc nie liczcie na jelita . Nam trzeba leku takiego który jeszcze nie powstał 

Gdyby pssd było zależne od jelit to każdy nadużywający antybiotyków miałby pssd . Niestety tak nie jest . Pssd jest zależne od mózgu . Tam zostaliśmy uszkodzeni i tyle w temacie . 

Zacznę od podstaw, w lmjekicia są biliony bakterii, alkohol może zmieniać zupełnie inaczej mikrobiom niż leki. Uważasz, że alkoholicy mają wysokie libido? Nie wydaje mi się, nawet jestem pewien, że mają niskie albo wcale. Nie nastawiaj się na zmiany w mózgu bo nastawienie to podstawa, uważam, że przywracanie bakterii jelitowych do ladu sprzed leków a nawet sprzed zaburzeń z powodu których wzięło się leki to podstawa. I rozwiązanie wielu naszych problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Heniu napisał(a):

Zacznę od podstaw, w lmjekicia są biliony bakterii, alkohol może zmieniać zupełnie inaczej mikrobiom niż leki. Uważasz, że alkoholicy mają wysokie libido? Nie wydaje mi się, nawet jestem pewien, że mają niskie albo wcale. Nie nastawiaj się na zmiany w mózgu bo nastawienie to podstawa, uważam, że przywracanie bakterii jelitowych do ladu sprzed leków a nawet sprzed zaburzeń z powodu których wzięło się leki to podstawa. I rozwiązanie wielu naszych problemów. 

Pytanie w takim razie, jak to zrobić? Jak przywrócić poprawną florę bakteryjną w jelitach…I czy do tego potrzebne jest zaprzestanie całkowite używanie leków antydepresyjnych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pssd nie powstaje przez wybicie bakterii jelitowych czy uszkodzenie jelit... Wiele ludzi przyjmuje amfetaminę lub mefedrony, klefedrony czy innego typu kryształy które niszczą jelita i  nie mają pssd. Mój znajomy kiedyś zawinął kryształ w kartkę by go przechować to ten proszek przeżarł ta kartkę. Takie substancje bardziej niszczą jelita i mikrobiom niż leki ssri. A ludzie przyjmujący takie substancje nie mają pssd ani spadków libido znacznych.

Wręcz przeciwnie bedac na tych substancjach mają wysoki popęd 

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, mrNobody07 napisał(a):

Pytanie w takim razie, jak to zrobić? Jak przywrócić poprawną florę bakteryjną w jelitach…I czy do tego potrzebne jest zaprzestanie całkowite używanie leków antydepresyjnych?

To zależy od uszkodzeń etc, aktualnie zdiagnozowałem sobie przed godziną sibo, wyszedłem. Z badania. Normalnym tokiem byłoby pójście do lekarza, antybiotyk i sibo wyleczone ale ja podejmę inne kroki, jutro idę na test mikrobiom jelitowego, sprawdzić zamieszanie i szczelność jelit. Problemem jest to, że sibo może powodować nieszczelne jelito ale i nieszczelne jelito może powodować sibo, bakterie w jelitsch i dysbioza odgrywają tu kluczowa rolę, dlatego po obejrzeniu stanu jelit i dysbiozy podejmę kroki co leczyć najpierw i w jaki sposób, jestem przekonany, że w jelitsch mam armagedon i naprawa ich to rozwiązanie problemu, przynajmniej mojego. 

8 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Pssd nie powstaje przez wybicie bakterii jelitowych czy uszkodzenie jelit... Wiele ludzi przyjmuje amfetaminę lub mefedrony, klefedrony czy innego typu kryształy które niszczą jelita i  nie mają pssd. Mój znajomy kiedyś zawinął kryształ w kartkę by go przechować to ten proszek przeżarł ta kartkę. Takie substancje bardziej niszczą jelita i mikrobiom niż leki ssri. A ludzie przyjmujący takie substancje nie mają pssd ani spadków libido znacznych.

Wychowywałem się w towarzystwie ćpunów, wszyscy moi znajomi brali w nos(nie będę wymieniał nazw ale znam masę) i to dzieb w dzień. Nie znam przypadku osoby która nie miałaby zaburzeń po narkotykach w dlugofalowym stosowaniu. Za to ssri leczą zaburzenia albo je tlumja więc nie mają takiego samego działania i nie oddziałują na ciałko tak samo. Picie kawy tez stymuluje i to narkotyk a jednak nie niszczy w takim stopniu jak inne narkotyki. 

25 minut temu, mrNobody07 napisał(a):

Tutaj opis po krotce jak to wygląda w jelitach, fmt to przeszczep mikrobioty, można modułowa mikrobiote trybem życia etc:

FMT jest obiecującą metodą leczenia, gdyż wpływa na mikrobiom jelitowy i stymuluje syntezę neuroprzekaźników lub ich prekursorów, takich jak serotonina, dopamina i GABA, co może potencjalnie łagodzić objawy związane z depresją .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, pietraspietras napisał(a):

Dlatego pisałem , żadne naprawianie jelit , to bzdura . Nie nakręcajcie się że to przez jelita … pssd to w głównej mierze zmiany w neuroprzekaźnikach i to w mózgu 

No dobrze, to skoro macie przekonanie, że to neuroprzekzniki w mózgu to ja skupię się na naprawie jelit i tym samym neuroprzekaźników. Nie będę nikogo namawiać do badań etc ale 4 osoby które odpowiedziały na moje pytanie mają problemy jelitowe więc... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Heniu napisał(a):

Co do Twojego przypadku, jeśli wraca sibo, dysbioza ibcandidia, definitywnie robisz coś nie tak, fmt było poprzedzone antybiotykoterapia? Jak się prowadziłaś po fmt? Wiem z tego co czytałem, że zabiegów można wymagać kilka, niekoniecznie pierwszy musi być dobry, do tego zależy jak zostanie podane. Niektórzy wymagają od dołu, niektórzy od góry a niektórzy mają efekty po mieszanym podaniu. 3500 to dużo, widziałem za tysiąc za jeden zabieg gdzieś. Definitywnie masz rozwalone jelita i to mzke potwierdzać to co pisiałem. 

Znowu przepraszam administrację 😅

Jak chcesz wyleczyć dysbioze i nie równowagę mikrobiom odpowiadającego za pssd probiotyk ami? Czy wiesz, że probiotyki nie działają albo działają bardzo słabo? Poczytaj badania. Nie jesteś wstanie zlikwidować i "podmienić" złych bakterii na dobre bez konkretnych działan, to proces i każde zaburzenie może go psuć. Ba, nieodpowiednie probiotyki mogą zaszkodzić. 

Jak się czułeś przy leczeniu sibo antybiotykiem? Niech zgadnę, było pogorszenie? Toksyny z o umierających bakterii dostawały się przez nieszczelne jelito do krwioobiegu? Czy się mylę? 

Miałam wybijane już sibo antybiotykami, 2 razy pod okiem dietetyk dieta low fodmap - w tym właśnie ten drugi raz to od razu po fmt. Fakt, mam rozwalone jelita od ponad 10 lat.

Co do probiotyków, kurde to jak inaczej ogarnąć dysbiozę? Albo jak się wybija bakterie w sensie przerost antybiotykiem, to co dalej w takim razie?

Czyli to że lecę od paru miesięcy z probiotykami nic mi nie da? Szkoda, a niby robię to pod okiem specjalistów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leczenie jelit pomoże poprawić samopoczucie ale wątpię by wyleczyło pssd. Bo gdy miałem duże problemy z jelitami, nie miałem pssd. I te leki co brałem nie uszkodziły mi jelit. Ale tak czy siak chcę odbudować mikrobiom będę teraz stosował dietę na odbudowę mikrobiomu i stosowal probiotyki. @innaniżinne odbudować miktobiom musisz odpowiednią dieta bogata w błonnik i stosując probiotyki. Ale nie mozesz stosowac antybiotykow by wyleczyć mikrobiom bo one uszkadzają florę, bo wybijają pozytywne bakterie co wpływa na rozrost patogennej flory. Po prseleczeniu sivo powinnaś nie jeść za dużo cukrów prostych i jeść 3/4/5 posiłków dziennie i nie podjadać między posiłkami a pić tylko wodę. Ważne jwst by posiłki jeść co 3/4h by strawił się całkiem posiłek przed przyjęciem drugiego. Zainteresujcie się komora hiperbaryczna takie zabiegi mogą ulżyć w pssd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, innaniżinne napisał(a):

Miałam wybijane już sibo antybiotykami, 2 razy pod okiem dietetyk dieta low fodmap - w tym właśnie ten drugi raz to od razu po fmt. Fakt, mam rozwalone jelita od ponad 10 lat.

Co do probiotyków, kurde to jak inaczej ogarnąć dysbiozę? Albo jak się wybija bakterie w sensie przerost antybiotykiem, to co dalej w takim razie?

Czyli to że lecę od paru miesięcy z probiotykami nic mi nie da? Szkoda, a niby robię to pod okiem specjalistów.

Co do probiotykow nie wiem, czytałem, że nie działaja albo mają znikome działanie, poza tym branie losowych probiotykow może zaszkodzić. Przede wszystkim odstawienie używek, redukcja stresu i zdrowa dieta i sport, to główne naturalne czynniki naprawy mikrobiomu, może dlatego ludzie którzy prowadzą taki tryb życia zdrowieją z pssd albo mają znacząca poprawę. Nawet picie napojów zero niszczy mikrobiom, sama woda i to najlepiej niegazowana. Jest masę czynników wpływających na mikrobiom a jego naprawa to zazwyczaj długi proces. 

Osobiście mam teraz dylemat który test mikrobiomu wykonać bo znalazłem 3 dostępne w Polsce ale opisy ich są tak mierne, że nie mogę się zdecydować. 

Musze sprawdzić stan jelit i przepuszczalnosc żeby wiedzieć czy naprawiać najpierw to czy sibo, bo jedno może powodować drugie. Mało tego, zepsute jelita mogły wywołać alergie pokarmowe nawet bezobjawowe ktore mogą powodować ww problemy więc to trochę błędne koło ale trzeba sprawdzić wszystko od a do z. Wolę to niz wydawanie pieniędzy na psychiatrę który doprowadził mnie do tego stanu. 

Edit: dopiero teraz skumałem, miałaś antybiotykoterapie na sibo zaraz po fmt? Przecież mogłaś równie dobrze wyrzucić kasę do kosza! 

Edytowane przez Heniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Heniu PSSD nie jwst przyczyna zniszczonego jelita ale przywrócenie odpowiedniego stanu jelit może wpłynąć na to że mózg będzie mógł szybciej powrócić do normalnego funkcjonowania z przed brania leku. Tutaj był użytkownik co mówił że PSSD mu przeszło przez stymulacje BDNF. Odpowiednią dieta, regularna aktywność fizyczna nie stosowanie używek pomogło mu dokonać  szybciej samonaprawy umysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na innym forum wyczytałem że po przywróceniu antydepresanta pi którym osoba ta dostała pssd, dostała trwałej ulgi w okresie stosowania tego leku. Bardzo mnie kusi wejście znowu na snri. Tylko obawiam się że dostanę znów anhedooni po odstawieniu jaka miałem. Teraz jest lepiej lecz i tak jest bardzo źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi