Skocz do zawartości
Nerwica.com

Witam Wszystkich

Gość nomorewords43

Rekomendowane odpowiedzi

A tak - witam Wszystkich. Nie mam jeszcze 43 lat ale dzięki tej cyferce w nicku nie będę musiał zmieniać nicka przez kilka lat.

Chodzi o to, że wiek mi się zmieni jeszcze a numer buta już nie. Stąd 43.

Mógłbym powiedzieć,że zawiodła mnie psychoterapia jak i farmakoterapia.(mam na myśli depresję i nerwicę) Tzn. postanowiłem przyznać się, że biorę ODPOWIEDZIALNOŚĆ (ważne słowo) za moje zdrowie psychiczne i zakładam, że jeśli psychoterapia mi nie szła to duża w tym część mojej winy,(zbyt się leniłem) ale zamierzam to właśnie zmienić. Jeśli zaś farmakoterapia była nietrafiona to też biorę się za to ( zbytnią ufność miałem do lekarza przepisującego proszki). Zamierzam brać te lekarstwa, które są potrzebne , ale nie pozwolę już lekarzowi na niepotrzebne eksperymenty na mnie. (niech się uczy na innych pacjentach). Swoje już wycierpiałem i zamierzam przestać się męczyć.

To forum działa chyba od dawna. Czemu wcześniej tu nie trafiłem? Bo jeszcze tydzień temu miałbym Wam do powiedzenia słowa w stylu:

"No ja już nie zniosę tej depresji. Nie uśmiecham się nawet na kasowych polskich komediach. Ratunku",

albo: "Która cudowna pastylka wyleczy mnie z nerwicy lękowej, bo aż się boję pomyśleć, że medycyna może nie zdążyć wynaleźć lekarstwa zanim posiwieję".

:)

I takie słowa niewiele by dały, chyba, a teraz mam nieskromne przeświadczenie, że od teraz oprócz szarości mogę wnieść w internet inny kolor np. zielony. Tzn. albo zaczynam zdrowieć, albo kompletnie wariować.

(tzn. jestem otwarty na oceny krytyczne)

Generalnie to chciałem się przywitać.

-pozdrawiam.i nomorewords43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nomorewords43, Witam Cię serdecznie na forum! :D

Podsyłam Tobie linki na temat psychoterapii, która wg niektórych działa i czyni cuda oraz nie działa ;)

:arrow::arrow::arrow:psychoterapia-dziala-czekam-na-ka-dego-posta-z-wasza-opinia-t4853-1974.html

:arrow::arrow::arrow:post943029.html?hilit=psychoterapia%20dzia%C5%82a#p943029

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nomorewords43, Witam Cię serdecznie na forum! :D

Podsyłam Tobie linki na temat psychoterapii, która wg niektórych działa i czyni cuda oraz nie działa ;)

:arrow::arrow::arrow:psychoterapia-dziala-czekam-na-ka-dego-posta-z-wasza-opinia-t4853-1974.html

:arrow::arrow::arrow:post943029.html?hilit=psychoterapia%20dzia%C5%82a#p943029

Dzięki. Gdybym narzekał, powiedziałbym, że koncepcja psychoterapii jest bliska memu sercu tylko jest jeden paradoks:

Jak dojechać do odległego gabinetu psychoterapeuty mając "chwilowo nieprzepracowany silny lęk przestrzeni" ?

Gdy zapisałem się na TO forum miałem okres spektakularnej poprawy, po którym przyszły dni pogorszenia.

(Tak się kończy siedzenie przed komputerem całymi dniami)

Tzn ja myślę, że jutro spróbuję iść na spacer i tak coraz dalej.

-pozdrawiam serdecznie i nomorewords43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi