Skocz do zawartości
Nerwica.com

TRAZODON (Azoneurax, Trazodone Neuraxpharm, Trittico CR/XR)

jowita

Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      145
    • Nie
      68
    • Zaszkodził
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie nie pobudza w negatywnym sensie jak po kawie czy jakieś adhd, tylko w pozytywnym. Jednak nie jest to pobudzenie, że wszystko mi się chce robić, po prostu jestem mniej męczliwy i mam trochę więcej chęci do robienia czynności.

Jestem na oddziale dziennym i lekarz rozważa mi p9danie bupropionu. Czy odstawi mi trytiko czy będę brał obydwa leki, nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, MiśMały napisał(a):

Mnie nie pobudza w negatywnym sensie jak po kawie czy jakieś adhd, tylko w pozytywnym. Jednak nie jest to pobudzenie, że wszystko mi się chce robić, po prostu jestem mniej męczliwy i mam trochę więcej chęci do robienia czynności.

Jestem na oddziale dziennym i lekarz rozważa mi p9danie bupropionu. Czy odstawi mi trytiko czy będę brał obydwa leki, nie wiem.

sam bupropion często zwiększa lęki, dlatego często się go przypisuje z jakimś np. SSRI. ale wiadomo, od ostatecznej decyzji zmian leków jest lekarz

Edytowane przez Hooded Spirit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trazodon przez niecały tydzień usypiał mnie w pół godziny i to mocno. Ale już przestał...

Brałam 50 mg, od 2 dni brałam 100 (według zaleceń lekarza takiej dawki) i no dziś nie spałam do 4 rano i gdyby nie zolpidem, to nie wiem czy może bym nie spała do 5 czy 6. Masakra.

Nie mam jak skontaktować się z lekarzem. A on kazał mi brać 100 mg, tego preparatu o natychmiastowym uwalnianiu.

I nie wiem czy idąc z dawką w górę byłoby stabilnie jeśli chodzi o zasypianie, czy np za parę dni znowu brak zasypiania o ludzkiej porze.

Agomelatyna przestała działać na mnie nasennie po jakiś 2 miesiącach.

Wcześniej brałam 3 lata ketrel, no on mnie usypiał cały czas. Tylko że też powodował poważnego 'kaca' rano. Wstawanie było ciężkie przez cały okres brania go. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze się czuję na tritiko, ale mam znieczulicę emocjonalną i anhedonię od 6 lat. Dziś znowu lekarz mi powiedział, że będzie próba z bupropionem. Moja lekarka prowadząca kategorycznie odmawiała mi tego leku, bo schizofrenia, a na oddziale dziennym powiedzieli, że nie ma przeciwskazań u mnje do zastosowania tego leku. Zapomniaĺem zapytać czy będę to brał z trityico cxy bez.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem spytać bo kilka lat temu wziąłem raz trittico xr i miałem zatkany nos i spać nie mogłem przez to.Po kilku latach wróciłem na niedługi czas do trittco cr i nie miałem nosa zatkanego.Zastanawia mnie bo substancja niby ta sama to czy nie powinienem i na CR mieć tego objawu?

czy trittico xr pomogło komuś w depresji/nerwicy natręctw itp?

który lek na nerwicę/depresję byłby najlepszy

trittico xr

moklobemid

fevarin 

? bo nie wiem który moze ewidentnie nasilać objawy

Edytowane przez newuser999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@newuser999 brałem trazodon kilkukrotnie i zatkany nos raz był raz go nie było, taki jego urok.

Z tych leków które wymieniłeś dla mnie najlepsza była fluwoksamina (Fevarin), ale większość ludzi chyba nienajlepiej ją wspomina, na mnie działała nietypowo

@innaniżinnetrazodon najlepiej usypia w dawkach 50-75 mg, 150 i 300 też ułatwia zasypianie ale w mniejszym stopniu a w dzień bardziej aktywizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi