Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro zmniejszam wymiar w pracy do pół etatu, żeby móc się bardziej poświęcić w drugiej… cholernie się boję że jestem za głupia, że nie dam rady, zostanę wylana, bez kasy… tak mało umiem I tak mało wiem ;( boję się że coś wyjdzie nie tak w rozliczeniach księgowych, ehh tabsy dziś nie pomagaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę nic gadać nt. terapii i grupy, więc napiszę tylko, że wkurzyłam się bo od chodzenia w sandałach zrobił mi się pęcherz na spodzie stopy. Okazało się także, że nowa osoba, którą poznałam, nie ma innych zainteresowań poza seksem... Nie zrozumcie mnie opacznie, seks jest przyjemny ale no może staroświecka jestem i fajnie by było najpierw się poznać -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.07.2024 o 11:10, Verinia napisał(a):

W hipomanii, czy tam w manii, mam nieyobrazalna ilosc energii. Siedze nocami i czytam, i pisze, za dnia pracuje potem spacery i ta blogosc, euforia i uczucie ze to zycie pieknie jest.

Chciałbym kiedyś czegoś takiego doświadczyć, ale chyba nie jest mi dane 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo zły dzien...

Mama pojechała odwiedzic siostrę, moją ciocie i... Sama piła whiskey.(Pije raz na rok dosłownie)

Potem szła do toalety, przewróciła się ! I dzwonili do mnie żebym po mamę przyjechała. Poprosiłam sąsiadkę żeby ze mną jechała . Straszne są takie sytuacje..dobrze że tylko raz mi się to zdarzyło. Ale cała się trzęsę. Pije melise

Edytowane przez zarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w rozsypce. I chyba śmieję się do złej gry. Gdy widzę szansę na choć chwilę znośnego samopoczucia, to tryskam szczęściem. Udaje ciągle przed sobą, że będzie dobrze, a chyba wcale tak nie będzie.

Ostatnio dość często zmieniałam leki, teraz niecałe dwa tygodnie na nowym leku. Wiadomo, że muszę jeszcze trochę poczekać, ale czuję się po prostu źle.

Płacze od rana bez powodu. Same najgorsze własne cechy wymyślam. Czuje, że nigdy juz nie będzie w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

japitole -_- też musze się chyba wyjęczeć

Jakaś babka nade mną ciągle ryczy od 2 lat z przerwami..... Nie wiem kto to jest, ale to już dłuższy czas..... Rozumiem, że depresja, może jakaś tragedia się stała, ale ona ryczy na CAAAŁY GŁOS. I muszę tego słuchać ciągle, wyobrażacie sobie jak to już wkur%$@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jęknę znowu

Jestem wkurwiony, bo po kilku intensywnych zrobiliśmy 2 tygodniową przerwę i po tej przerwie dzisiaj zrobiliśmy...... konceptualizacje ...... I wkurza mnie, że tym razem nie wyniosłem tego ogromu zmian, które co sesje wprowadzamy, taka długa przerwa wybija z rytmu trochę....

I na dodatek mam dylemat, jestem na 225 mg klomipraminy od 4,5 tygodnia , a przydałoby się dobić do 6 tygodni żeby sprawdzić pełne efekty i potem wizyta. A kusi mnie, żeby już teraz umówić.... ale boje się, że może to doprowadzić do błędnego wniosku czy lepsza decyzja to odstawienie leku czy podtrzymanie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo zmęczony, oto lista spraw, które dziś załatwiłem:

:arrow: zakupy na giełdzie

:arrow: zakupy w Auchan

:arrow: badanie krwi w laboratorium nr 1 (wyniki dla lekarza diabetologa)

:arrow: badanie krwi w laboratorium nr 2 (wyniki dla lekarza psychiatry, wykonywane co miesiąc)

:arrow: wizyta u lekarza psychiatry

Od godziny 8 do 13 na nogach, za dnia odespałem kilka godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Harding napisał(a):

:arrow: badanie krwi w laboratorium nr 2 (wyniki dla lekarza psychiatry, wykonywane co miesiąc)

Czy to jest normalna procedura, że psychiatra zleca badania. Pytam bo mi nigdy żaden nie zlecił?

@Harding, dobra robota 👍.

W dniu 10.10.2024 o 19:45, Wrwsw napisał(a):

japitole -_- też musze się chyba wyjęczeć

Jakaś babka nade mną ciągle ryczy od 2 lat z przerwami..... Nie wiem kto to jest, ale to już dłuższy czas..... Rozumiem, że depresja, może jakaś tragedia się stała, ale ona ryczy na CAAAŁY GŁOS. I muszę tego słuchać ciągle, wyobrażacie sobie jak to już wkur%$@

Ale że jak ryczy w mieszkaniu? A ona sama mieszka, może ktoś jej krzywdę robi?

Edytowane przez bei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, bei napisał(a):

Czy to jest normalna procedura, że psychiatra zleca badania. Pytam bo mi nigdy żaden nie zlecił?

Zależy od tego jaki lek się bierze. Z tego co widzę @Harding ma w podpisie lek, przy którym trzeba regularnie robić badania krwi.

Moja psychiatra czasami mi "zleca" badania (zleca to za dużo powiedziane bo chodzę prywatnie, to i tak muszę za te badania płacić), ale jak podejrzewa, że coś poszło nie tak xD teraz wyczuwam, że po następnej wizycie będzie kazała zrobić EKG 😅

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Zależy od tego jaki lek się bierze. Z tego co widzę @Harding ma w podpisie lek, przy którym trzeba regularnie robić badania krwi.

Moja psychiatra czasami mi "zleca" badania (zleca to za dużo powiedziane bo chodzę prywatnie, to i tak muszę za te badania płacić), ale jak podejrzewa, że coś poszło nie tak xD teraz wyczuwam, że po następnej wizycie będzie kazała zrobić EKG 😅

Mi kiedyś sertlalina wpływała na wynik TSH (duże wahania), ale to nie psychiatra zlecała badania, ona tylko zmieniła leki choć super się na nich czułam. W sumie to nie wiem czy mogła zrobić cos więcej, ale jakoś tak mi się wydaje, że jak psychiatra zlecałby badania to pokazywałby, że podchodzi do sprawy poważnie i np. wykluczałby, że objawy depresji wynikają z niedoboru jakiś witamin, hormonów czy czegoś tam innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, bei napisał(a):

ale że jak ryczy w mieszkaniu? A ona sama mieszka, może ktoś jej krzywdę robi?

ciągle jakieś płacze, ale nawet nie wiem do końca skąd dochodzą XD wyraźnie słychać ciągle płakanie. Przykre :( ale tez irytujące

ps jak ma ktoś gorszy dzień to polecam łeb pod kran z zimna wodą. Nie mam dzisiaj afobamu i to świetna alternatyw`a xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, bei napisał(a):

W sumie to nie wiem czy mogła zrobić cos więcej, ale jakoś tak mi się wydaje, że jak psychiatra zlecałby badania to pokazywałby, że podchodzi do sprawy poważnie i np. wykluczałby, że objawy depresji wynikają z niedoboru jakiś witamin, hormonów czy czegoś tam innego.

No mi moja jak zepsuła tarczyce to załatwiła mi na cito wizytę u endokrynologa na NFZ. Chociaż u mnie po takim czasie już wie z jakimi lekami nie warto zaczynać nawet, bo zaraz coś zepsują xD ale przeszła już ze mną kardiologa na cito, endokrynologa, badania kontrolne krwi nie raz, żeby sprawdzić prolaktynę czy inne rzeczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi