Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wyraź siebie poprzez obrazek.

Korba

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Maat napisał(a):

A co najbardziej ci doskwiera?

Co mógłbyś zrobić, żeby poczuć się lepiej?

Nie wiem co mógłbym zrobić. Biorę leki, chodzę na terapię. Wiem tylko, że nie chciałbym mieć lęku i takiej podatności na stres. To mi nie daje żyć, wszędzie gdzie pojawiają się stresujące sytuacje to wewnętrznie umieram. Ledwo tydzień w pracy a ja już przeżywam, uruchomiły się myśli o beznadziejności>o braku miejsca dla mnie na tym świecie>o tym, że nic i nikt mi już nie pomoże>myśli s.

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Maat napisał(a):

Rozumiem.

To by też trzeba terapeucie powiedzieć.

Ale zobacz, tydzień już przepracowałeś,przed Tobą nowe dni,nowe wyzwania.Wiem, że z boku to się łatwo mówi,ale ja tak się po prostu już nauczyłam - szukać pozytywów.

No poza finansami to pozytyw jeszcze jest taki, że może kolejne miejsce nie będzie wydawało się takie stresogenne. To jest praca chwilowa, na przeczekanie. Jednak po prostu kolejny dowód na to, że czy to praca administracyjna, czy praca przy produkcji w fabryce, to dla mnie jest psychiczny ciężar i od tego się już chyba nie uwolnię. Miałem znaleźć pracę, której nie będę zabierał do domu. Godź 14, zamykanie szafki i koniec, ale to nie prawda. Cały ładunek emocji za mną chodzi.

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi