Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Xonar napisał:

Tak się dzieje gdy gdy człowiek rozwija się intelektualnie, ale nie przekłada tego na świat realny, nie idzie do przodu w namacalnej sferze życia.Mam podobne odczucia że nie potrafię siebie nigdzie zaklasyfikować, do żadnej grupy społecznej.Jakbym połączył dzisiejszą książkową wiedzę ogólną z dynamizmem i mentalnością osiedlowego Bad-boya, to pewnie miałbym bardzo duże powodzenie u płci przeciwnej, ale to nie z faktu że jestem jakiś wyjątkowy, ale z faktu że kobiety takich właśnie niepokornych dynamiczniaków preferują do łóżka.Z tym że musiałbym kłamać, wykorzystywać i być świnią...

Ja to bad boyem nigdy nie byłem i nie będę. Podobno wyglądam na takiego co muchy by nie skrzywdził mimo że mam ponad 190 cm wzrostu, od razu widać po mnie że ciapa ze mnie, bez własnego zdania i wiele osób to wykorzystuje. A co do odrealnienia to od dzieciństwa byłem marzycielem oderwanym od rzeczywistości i to pozostało do dziś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
37 minut temu, Xonar napisał:

Tak się dzieje gdy gdy człowiek rozwija się intelektualnie, ale nie przekłada tego na świat realny, nie idzie do przodu w namacalnej sferze życia.Mam podobne odczucia że nie potrafię siebie nigdzie zaklasyfikować, do żadnej grupy społecznej.Jakbym połączył dzisiejszą książkową wiedzę ogólną z dynamizmem i mentalnością osiedlowego Bad-boya, to pewnie miałbym bardzo duże powodzenie u płci przeciwnej, ale to nie z faktu że jestem jakiś wyjątkowy, ale z faktu że kobiety takich właśnie niepokornych dynamiczniaków preferują do łóżka.Z tym że musiałbym kłamać, wykorzystywać i być świnią...

Niepokornych? Wkręcili się w wyścig szczurów tak bardzo, że nie ma w tych dynamic boyach nic niepokornego czy buntowniczego. Chyba że masz na myśli Sebków z wyrokami w zawiasach za to i tamto, oni też nie mają wielkich problemów z przyciągnięciem kobiet, ale takie, które na nich lecą to głównie kukuryny.

Mam takiego kolegę, dobrze zarabia, ma parę nieruchomości, jest pracowity, wykształcony, umie pracować fizycznie i umysłowo, nie pogadasz z nim na zbyt wiele tematów, ale nie nazwałbym go głupim czy płytkim i co, i jest sam (jest hetero).

Co do grupy społecznej, to chyba się tworzy nowa. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żyjemy w świecie instagrama i lansu. Nie ma co się przyznawac do tego co się w życiu robi i jakie ma się problemy jeśli nie da się tym pochwalić. Najlepiej mówić, że nie chce się rozmawac na dany temat i wyjaśnić, że to stanowi dla Ciebie problem. Kiedyś to potrafiłam i powstało wtedy parę fajnych znajomości. Później jakoś zapomniałam jak to się robi. Od tego czasu widzę, jak błyskawicznie ludzie znikają gdy się otwieram. Moja wczorajsza, niedoszła randka chyba mnie olała bo generalnie wie, że market. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, arahja7 napisał:

Żyjemy w świecie instagrama i lansu. Nie ma co się przyznawac do tego co się w życiu robi i jakie ma się problemy jeśli nie da się tym pochwalić. Najlepiej mówić, że nie chce się rozmawac na dany temat i wyjaśnić, że to stanowi dla Ciebie problem. Kiedyś to potrafiłam i powstało wtedy parę fajnych znajomości. Później jakoś zapomniałam jak to się robi. Od tego czasu widzę, jak błyskawicznie ludzie znikają gdy się otwieram. Moja wczorajsza, niedoszła randka chyba mnie olała bo generalnie wie, że market

Kocham cię za szczerość, tak powinny się wypowiadać wszystkie kobiety, po prostu szczerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą co ja pieprzę pogódź się z samotnością tak jakbym był z nią pokłócony 🤣 jak nie wchodzę do tego tematu to nawet nie czuję że jestem samotny A przychodzę tu tylko bo mi się nudzi. Samotność to moja natura już się do niej przyzwyczaiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dupie mam znajomości z ludźmi którzy odrzucą mnie czy odrzuciliby mnie ze względu na niskie zarobki czy coś w tym stylu. Jak pójdę na Tinder to tam się lepiej nie wyświetlać ze słabym zawodem, ale już w takich poważniejszych znajomościach to chcę być lubiany taki jak jestem

Edytowane przez Wielki Selfini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Wielki Selfini napisał:

Zresztą co ja pieprzę pogódź się z samotnością tak jakbym był z nią pokłócony 🤣 jak nie wchodzę do tego tematu to nawet nie czuję że jestem samotny A przychodzę tu tylko bo mi się nudzi. Samotność to moja natura już się do niej przyzwyczaiłem

Ja też nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu przebywając sam na sam ze sobą, ale kurde, jednak brakuje tego ciepła kobiecego ciała.Jaki jest najbliższy substytut kobiecego ciała? Ciepła plastelina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
38 minut temu, arahja7 napisał:

Żyjemy w świecie instagrama i lansu. Nie ma co się przyznawac do tego co się w życiu robi i jakie ma się problemy jeśli nie da się tym pochwalić. Najlepiej mówić, że nie chce się rozmawac na dany temat i wyjaśnić, że to stanowi dla Ciebie problem. Kiedyś to potrafiłam i powstało wtedy parę fajnych znajomości. Później jakoś zapomniałam jak to się robi. Od tego czasu widzę, jak błyskawicznie ludzie znikają gdy się otwieram. Moja wczorajsza, niedoszła randka chyba mnie olała bo generalnie wie, że market. 

No, czy ja wiem, na "moich" portalach akurat blue collars mają spore branie. 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
27 minut temu, Xonar napisał:

Ja też nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu przebywając sam na sam ze sobą, ale kurde, jednak brakuje tego ciepła kobiecego ciała.Jaki jest najbliższy substytut kobiecego ciała? Ciepła plastelina?

Japończycy już nad tym pracują. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 godzin temu, arahja7 napisał:

Gdybyś na portalu randkowym tak ładnie napisał, że kobieta może ale nie musi golić nóg miałbyś mnóstwo zainteresowanych xd źle bym się czuła idąc nieogolona na randevu, ale to chyba był komplement, więc dziękuję, wiem że moge się dobrze ubrać nawet nie goląc nóg, ale na randki z ładnymi ludzmi tylko ogolone nogi i sukienka :D 

Masz bardzo fajne podejście, zdrowe 🙂 ale mi tez się to wydaje zbyt bajkowe by prawdziwe ;) Nie w takim sensie, że Ci nie wierzę, ale od razu podejrzewam, że te rzeczy za które możesz pokochać to będzie coś nie do przejścia dla drugiej strony. 

Staram się tak pisać, ale mimo to większość kobiet mnie olewa. Nie wiem czy aż takim "pasztetem" jestem czy co :P
Wiesz tutaj miałem głównie na myśli to, że różne rzeczy da się zaakceptować. Zresztą ja mam specyficzne podejście i mimo, że nie mam wielkich wymagań to i tak jestem chyba zbyt nudny i grzeczny dla większości kobiet przez co raczej się mną nie interesują. Do tego ta nieśmiałość to już kosmiczne połączenie. Nie dość, że ciężko mi zacząć przez to jakąkolwiek relacje z kobietą to do tego później na dłuższą metę utrzymać też jest problem przez wieczne zastanawianie się co wypada co nie itd. Dla innych to oczywiste dla mnie już nie koniecznie. Co do postu o pracy i randce to niestety, ale taka prawda. Jednak patrząc na to z innej strony trzeba postawić sobie jakieś rozsądne wymagania co do 2 połówki. Ideały nie istnieją ja zrozumiałem to po kilku latach od rozstania teraz żałuję, że tak późno, ale lepiej teraz niż nigdy.
Pacześ dobrze prawi na ten temat: 

Mimo, że to żarty to widać po co ludzie się starają. W ponad 90% chodzi o lans i "respekt" często nie chodzi nam o własną wygodę czy szczęście, bo dla większości szczęście to mieć więcej niż inni i najważniejsze to dosadnie im to pokazywać na każdym kroku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, arahja7 napisał:

Nigdy nie byłem na niczyim instagramie, także nie światowy jestem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, Xonar napisał:

Kocham cię za szczerość, tak powinny się wypowiadać wszystkie kobiety, po prostu szczerze.

Miło to słyszeć :) Ale coś Ci powiem, bo do razu mi się skojarzyło... To ma drugie dno. Podobno koncertowo spławiałam facetów jako nastolatka. Absolutnie wszystkie moje koleżanki były przerażone i mówiły, że jestem brutalna a ja właśnie czułam jedynie, że jestem szczera. 

50 minut temu, Wielki Selfini napisał:

W dupie mam znajomości z ludźmi którzy odrzucą mnie czy odrzuciliby mnie ze względu na niskie zarobki czy coś w tym stylu. Jak pójdę na Tinder to tam się lepiej nie wyświetlać ze słabym zawodem, ale już w takich poważniejszych znajomościach to chcę być lubiany taki jak jestem

Też tak chciałam, ale dwa lata temu zerwałam kontakty ze wszystkimi przyjaciółmi, również tymi których znałam całe życie. Ludzie to ścierwo.

48 minut temu, Xonar napisał:

Ciepła plastelina?

Termofor schowany w misiu. Swoją drogą, miałam gdzieś termofor, użyłabym kurcze...

Też jestem pogodzona i lubię swoje towarzystwo tylko czasem do mnie wraca, że zimno i zdechnę nie znając tego, co ma wielu ludzi. 

21 minut temu, kazashi napisał:

do tego później na dłuższą metę utrzymać też jest problem przez wieczne zastanawianie się co wypada co nie

Brzmi jak DDA. 

W sumie tez jestem nudna, mam tego świadomość. Ja siebie lubię, szkoda, że inni mnie nie lubią xD

Oglądałam ten występ nie dalej jak kilka dni temu 😆 Pacześ rządzi! 

4 minuty temu, carlosbueno napisał:

Nigdy nie byłem na niczyim instagramie, także nie światowy jestem. 

:) Ja byłam bardzo krótko, szybko zrozumiałam o co kaman. Myślę, że Ty też ogólnie to wiesz :D jak każdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale gościu jest fest zajęty więc nie chciałam na wariackich papierach się spotykać. Nie odpisał mi na wiadomość od niedzieli a dziś był na portalu. No i od kiedy wiedział, że jestem marketówą jakoś krótsze były wiadomości. Eh, bycie wariatem to mocno przegrana sprawa xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, arahja7 napisał:

No i od kiedy wiedział, że jestem marketówą jakoś krótsze były wiadomości.

To faceci tez na to uwagę zwracają. Ja miałem kiedyś podobną sytuację, jak przyznałem się do pracy fizycznej, a gościówa była na jakimś kierowniczym stanowisku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Karalajna napisał:

No właśnie ja myślę, że faceci nie zwracają na to uwagi, ale może facet powinien się wypowiedzieć 🙂 

Dla mnie nie ma, ale dla innych może ma. Zaakceptowałbym każda profesję poza złodziejką i prostytutką.😜  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.11.2018 o 20:42, phœnīx napisał:

No. Ale na tym forum tak zawsze było. Nie licz na sensowną dyskusję opartą na jakiejś wiedzy. Większość to albo narzekanie dlaczego płeć przeciwna mnie nie chce albo elaboraty "ekspertów" na temat tego dlaczego wybiera jakiś konkretny (ten najgorszy) typ. Pomiędzy tym pojedyncze głosy, że to nie tak, że życie nie takie proste, że każdy ma szansę itd. A potem kolejny wątek i to samo.

No w sumie to racja, nie wiem, dlaczego w to zabrnęłam, ale jestem nowa na forum :classic_tongue:.

W dniu 26.11.2018 o 21:49, kazashi napisał:

Wiesz problem często jest tylko w naszej głowie bo te problemy które mamy tak naprawdę są do zaakceptowania przez drugą połowę. Najwięcej osób jest samotnych przez brak odwagi, ze strachu nawet kiedy to ktoś zagada odrzucamy tą znajomość. Każdy boi się czegoś innego. Część osób ma masakryczny brak pewności siebie, a to często zabija wszelkie relacje.

Zagadać - ale że gdzie? Na ulicy? Poza tym to mimo wszystko - jest utarte społecznie - że to mężczyzna zagaduje przeważnie do kobiety. Ja nie inicjowałam żadnej znajomości. 

Nie sądzę, że większość problemów psychicznych jest ot tak do zaakceptowania i w ogóle, wcale nie wpływa na drugą stronę. Widzę, jak wpływam na innych, choć mam "tylko" nerwicę. A mnie np. związek z facetem z depresję wykończył z trzy lata temu, więc jednak moim zdaniem numero uno to zając się sobą, a dopiero później myśleć o miłości. "Poradnik pozytywnego myślenia" to całkiem przyjemny film, ale nadal pozostaje filmem ;). 

Nie chcę mi się w sumie czytać ostatnich stron ;) że taka leniwa się zrobiłam, ale gdzieś mi śmignęła empiria. Otóż, fakt, ja empiryczne doświadczenia uważam za arcyważne, ale jednak większość przykładów z tego wątku jest wyciągnięta tylko z głowy. Romanse z głowy, przykłady z głowy, statystyki z głowy.  

Dlatego, może parafrazując Freuda, pozostaje życzyć Panom, żeby im się przestało śnić, a zaczęło przytrafiać ;). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chyba nie mogła być z policjantem, słyszałam od wielu kobiet, że są ciężkim partnerami w życiu osobistym.

No, męska prostytutka też nie byłaby mile widziana 🙂

@carlosbuenoa jakie studia skończyłeś i co teraz robisz w życiu?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Karalajna napisał:

Ja bym chyba nie mogła być z policjantem, słyszałam od wielu kobiet, że są ciężkim partnerami w życiu osobistym.

No, męska prostytutka też nie byłaby mile widziana 🙂

@carlosbuenoa jakie studia skończyłeś i co teraz robisz w życiu?

Socjologię, jestem magazynierem ale społeczne obserwacje prowadzę całe życie.😜 Kiedyś niektórzy socjologowie specjalnie zatrudniali się incognito w fabrykach aby poznać życie robotnika, dziś w Polsce tego robić nie muszą.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi